Argentinietis L.Messi 2,6 karto vertingesnis už portugalą C.Ronaldo

2014 m. sausio 9 d. 12:00
Tomas Aleksiūnas
400 mln. eurų. Tokia yra „Barcelona“ puolėjo Lionelio Messi ekonominė vertė.
Daugiau nuotraukų (1)
Ispanijos radijo stoties „Cadena SER“ laidoje dalyvavęs sporto rinkodaros ekspertas Gerardo Molina pateikė tokį skaičių, remdamasis trimis kriterijais.
„Šią sumą sudaro žaidėjo rinkos vertė futbolo pasaulyje, jo įtaka žiniasklaidoje ir žaidėjo reputacija. Bendras futbolininko įvaizdžio svoris taip pat neatsiejamas nuo tų bendrovių, kurias jis pajėgus sudominti, reputacijos“, - aiškino ekonomikos profesorius.
L.Messi šiuo metu yra 2,6 karto vertingesnis už pagrindinį savo konkurentą Cristiano Ronaldo. Pasak G.Molinos, Madrido „Real“ portugalas dabar vertas nuo 150 iki 160 mln. eurų.
„Argentiniečio svoris žiniasklaidoje yra penkis kartus didesnis negu C.Ronaldo, - tvirtino ekspertas. - Šiandien sporto pasaulyje nėra kito atleto, kuris būtų vertingesnis už L.Messi“.
L.Messi ir C.Ronaldo kartu su prancūzu Francku Ribery (Miuncheno "Bayern") pretenduoja tapti geriausiu 2013-ųjų pasaulio futbolininku.
Sausio 13-ąją per iškilmės Ciuriche vienas iš šių trijų futbolininkų gaus FIFA Aukso kamuolį - tradicinį prizą, skiriamą geriausiam metų pasaulio žaidėjui.
FIFA ir žurnalo "France football" rengiamuose rinkimuose balsuoja nacionalinių ekipų treneriai, rinktinių kapitonai ir po vieną žurnalistą iš FIFA priklausančių valstybių.
Kartu su Lietuvos rinktinės treneriu Igoriu Pankratjevu ir komandos kapitonu Tadu Kijansku šioje apklausoje dalyvavo ir "Lietuvos ryto" žurnalistas Giedrius Janonis.
Keturis pastaruosius sezonus FIFA Aukso kamuolį gavo L.Messi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.