Sumaištis dėl 2022 metų pasaulio futbolo čempionato - žiemą ar vasarą?

Kai Jerome'as Valcke'as paskelbė, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas nevyks vasarą, kilo didžiulė nepasitenkinimo banga. Tačiau netrukus FIFA ėmė neigti generalinio sekretoriaus žodžius, pabrėžusi, kad nėra priimtas sprendimas dėl Katare vyksiančių pirmenybių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:55 PM

Pasak FIFA, sprendimas paaiškės tik po 2014 metų pasaulio futbolo čempionato ir po ilgų konsultacijų.

Trečiadienį J.Valcke'as „France Inter Radio“ pareiškė: „Pasaulio čempionatas nevyks birželį ar liepą“. Jis užsiminė, kad 2022 metų čempionatas gali vykti metu, tarp lapkričio 15 dienos ir sausio 15-osios.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris jau anksčiau yra pareiškęs, kad čempionatas Katare vyks lapkritį ar gruodį, tačiau tai buvo daugiau jo nuomonė.

Tačiau Kataro šeichai nori, kad pasaulio čempionatas vyktų įprastai – vasarą.

„Tiksli turnyro data – vis dar derybų ir konsultacijų objektas, - pranešė FIFA atstovas. - Konsultacijose dalyvauja, FIFA nariai, asociacijos, futbolo lygos, žaidėjų ir klubų atstovai bei rengėjai.“

Kataro turnyro organizacinis komitetas paskelbė, kad yra pasirengęs rengti čempionatą, nepriklausomai nuo diskusijų rezultato.

2022 metų Kataro pasaulio čempionato data diskusijų objektu tapo iškart, kai FIFA paskelbė, kad šį prestižinį turnyrą organizuos Kataras. Tai buvo dar 2010-aisiais.

Didžiausią galvos skausmą kelia vasaros karščiai, nes baiminamasi, kad jie gali kelti grėsmę sportininkų ir sirgalių sveikatai.

„Tarp lapkričio ir gruodžio oro sąlygos tinkamiausios. Tada galima žaisti oro temperatūrai siekiant apie 25 laipsnius šilumos. Tai tobulos sąlygos futbolui“, - sakė J.Valcke.

Jeigu 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks metų pabaigoje, tai gali sukelti rimtų problemų Afrikos Nacijų taurės turnyrui, kuris turėtų vykti 2023 metų sausio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.