Aukso kamuolį C.Ronaldo aplaistė ašaromis

Cristiano Ronaldo svajonė išsipildė. 28 metų portugalas Ciuriche antrąsyk per karjerą atsiėmė FIFA Aukso kamuolį – tradicinį prizą, skiriamą geriausiam pasaulio metų futbolininkui.

C.Ronaldo nesulaikė ašarų.<br>AP nuotr.
C.Ronaldo nesulaikė ašarų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2014, 6:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:40 PM

Ant scenos futbolininkas lipo su sūnumi. Atsiimdamas apdovanojimą C.Ronaldo nesulaikė ašarų, o dėkodamas sunkiai rinko žodžius.

„Mane užplūdo bangos emocijų, mačiau kaip verkia mano mama. Tai toks apdovanojimas, kad šis vakaras yra ypatingas, – prisipažino C.Ronaldo. – Visi kiti pretendentai taip pat buvo verti šio prizo. Jis atiteko man, todėl esu patenkintas. Kiekvieną kartą, kai laimi, yra ypatinga akimirka. Bet pirmąsyk (2008-aisiais) buvo kažkas nepaprasto. Dabar negaliu suvaldyti emocijų, nes kartu minioje buvo mama, todėl man tai ypatinga akimirka. Ribery yra išskirtinis žaidėjas, jis žaidžia fantastiškai, jis taip pat buvo vertas laimėti kaip ir Messi. Bet yra tik vienas nugalėtojas ir tai aš!“

Madrido „Real“ ir Portugalijos rinktinės puolėjas 2013 metų rinkimuose aplenkė antroje vietoje likusį argentinietį Lionelį Messi („Barcelona“) ir trečioje - prancūzą Francką Ribery (Miuncheno „Bayern“). Pirmą kartą C.Ronaldo triumfavo 2008-aisiais, kai dar vilkėjo „Manchester United“ aprangą.

Portugalui pagaliau pavyko aplenkti L.Messi, kuris šiuose rinkimuose karaliavo keturis pastaruosius sezonus. Bet „Barcelona“ argentinietis lieka vienintelis pasaulyje, kuris keturis kartus laimėjo šį prestižinį trofėjų.

Po tris Aukso kamuolius savo kolekcijoje turi olandai Johanas Cruyffas (1971, 1973, 1974), Marco van Bastenas (1988, 1989, 1992) ir prancūzas Michelis Platini (1983, 1984, 1985).

FIFA Ballon d'Or rinkimų rezultatai:

1. Cristiano Ronaldo (27,99%)

2. Lionelis Messi (24,72%)

3. Franckas Ribery (23,39%)

4. Zlatanas Ibrahimovičius (5,29%)

5. Neymaras (3,17%)

6. Andresas Iniesta (2,08%)

Metų futbolininkė. Vokietė Nadine Angerer. Ji aplenkė brazilę Martą ir amerikietę Abby Wambach.

2013 metų komanda:

Vartininkas. Manuelis Neueris (Miuncheno „Bayern“)

Gynėjai. Dani Alvesas („Barcelona“), Philippas Lahmas („Bayern“), Thiago Silva („Paris Saint-Germain“), Sergio Ramosas (Madrido „Real“).

Saugai: Xavi („Barcelona“), Andresas Iniesta („Barcelona“), Franckas Ribery („Bayern“).

Puolėjai. Cristiano Ronaldo („Real“), Zlatanas Ibrahimovičius („Paris Saint-Germain“),  Lionelis Messi („Barcelona“).

Specialus prizas. FIFA prezidentas Josephas Blatteris savo specialų apdovanojimą skyrė buvusiam Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentui Jacques'ui Rogge'ui.

Už nuopelnus futbolui buvo apdovanoti Brazilijos futbolo legenda Pele, Amarildo ir Cafu.

Pele taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už karjeros nuopelnus. Atsiimdamas prizą legendinis Brazilijos futbolininkas nesulaikė ašarų.

Kaina. Aukso kamuolio kaina - 13 tūkst. 300 eurų.

Pasaulio čempionatas. Vakaro metu buvo pristatytas vaizdo klipas apie Brazilijoje vyksiantį pasaulio čempionatą. Čempionatą pristatė brazilų modelis Adriana Lima, futbolininkai Ronaldo bei Neymaras ir FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valacke'as.

Moterų trenerė. Silvia Neid, Vokietijos moterų futbolo rinktinės trenerė.

Metų vyrų treneris. Jupp Heynckes, Miuncheno „Bayern“ strategas.

Gražiausias įvartis. Zlatanas Ibrahimovičius („Paris Saint-Germain“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.