C.Ronaldo rankos paruoštos Aukso kamuoliui

Ar futbolo pasaulis pasirengęs naujajam „Ballon d'Or“ savininkui? Toks klausimas garsiai skamba pirmadienį. Ciuricho kongresų rūmuose 19 val. 30 min. bus iškilmingai paskelbtas geriausio 2013 metų pasaulio futbolininko vardas. Šiuose rinkimuose varžosi trys kandidatai – Franckas Ribery, Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Pastarasis laikomas favoritu, kuris nutrauktų ketverius metus iš eilės trukusį L.Messi dominavimą.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-01-13 11:33, atnaujinta 2018-02-17 15:12

Panašu, kad efektinga 69 įvarčių serija, vilkint Madrido „Real“ ir Portugalijos ekipų marškinėlius, į C.Ronaldo trofėjų kambarį atneš antrąjį geriausiojo apdovanojimą. Triskart už L.Messi nugaros likęs 28-erių portugalas yra laimėjęs 2008-aisiais.

Tačiau L.Messi gerbėjai nenusileidžia ir yra įsitikinę, kad „Barcelona“ tūzas konkurencijos neturi.

Trečiasis kandidatas – F.Ribery – gauna mažiausiai dėmesio. Vargu ar Miuncheno „Bayern“ komandos ir Prancūzijos rinktinės saugas gali atlaikyti pastarųjų žaidėjų konkurenciją, tad F.Ribery teks džiaugtis UEFA geriausiojo žaidėjo Europoje prizu, kurį jis gavo rugpjūtį.

C.Ronaldo pergalės laukiama ir dėl nemažai diskusijų sukėlusio FIFA sprendimo, kai organizacija nusprendė pratęsti balsavimo datą, taip leidžiant sprendimą priimti po Portugalijos mūšių atrankoje į pasaulio čempionatą su švedais. Tada Portugalija šventė pergalę bendru rezultatu 4:2. Visus savo ekipos įvarčius sumušė C.Ronaldo, pademonstravęs nuostabų žaidimą.

„Atlikau savo darbą, kurį darau visą sezoną, - po rungtynių sakė C.Ronaldo. - Kiekvienais metais parodau, ko siekiu, ko esu vertas. Įmušu 40 ar 50 įvarčių per sezoną, tačiau to niekam nepakanka.“

L.Messi, „Barcelona“ ir Argentinos komandose įmušęs 45 įvarčius, tuo metu, kai C.Ronaldo žibėjo, tylėjo. 26 metų argentinietis buvo iš rikiuotės iškritęs dėl traumos.

Medžiagos teorijoms – apstu

Jau įprasta, kad rinkimus apipina įvairiausios sąmokslo teorijos. Gajausia iš jų – FIFA prezidento Seppo Blatterio siekis, kad laimėtų L.Messi. Ilgai futbolo pasaulyje klajojanti sąmokslo teorija garsiausiai išsakyta buvo po to, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame S.Blatteris prieš Oksfordo studentus gyrė L.Messi.

Jis argentinietį vadino nuoširdžia ir atvira asmenybe, o užsiminęs apie C.Ronaldo nepraleido progos pasišaipyti, pareiškęs, kad šis labai rūpinasi savo šukuosena.

S.Blatteris taip pat suvaidino C.Ronaldo, teigdamas, kad šis aikštėje stovi lyg generolas. Tai sukėlė didžiulį atgarsį ir pasipiktinimą.

Netrukus S.Blatteris atsiprašė.

Praėjusią savaitę C.Ronaldo patvirtino, kad apsilankys ceremonijoje Ciuriche, taip nutraukdamas kalbas, kad jis pyksta dėl S.Blatterio elgesio.

Rinks ir trenerį

Ant pakylos lipti gali ir buvęs C.Ronaldo treneris seras Alexas Fergusonas. Apie karjeros pabaigą paskelbusio 72 metų buvusio „Manchester United“ vairininko pavardė yra tarp kandidatų į geriausio stratego titulą. Tačiau čia favoritu laikomas taip pat karjerą baigęs Juppas Heynckesas. 68 metų vokietis su Miuncheno „Bayern“ laimėjo viską – Čempionų lygą, Vokietijos čempionatą ir taurę.

Sąraše – ir Jurgenas Kloppas. Sulipdęs „Dortmundo Borussia“ jis nustebino visą Europą, kai pateko į Čempionų lygos finalą. Tačiau vokiškame derbyje J.Kloppui nepavyko nugalėti J.Heynckeso.

Išsaugoti titulą gali ir moteris

Moterų metų žaidėjos apdovanojimuose vėl triumfuoti planuoja Abby Wambach. JAV futbolininkė laimėjo pernai, tačiau jos konkurentės – rimtos. Vartininkė iš Vokietijos Nadine Angerer jau yra laimėjusi geriausios Europos žaidėjos titulą, moterų futbole spindėjo ir penkiskart nugalėtoja brazilė Marta.

Tarp trenerių kandidačių – dvi vokietės. Silvia Neid, treniruojanti Vokietijos moterų rinktinę, Ralf Kellermann, atvedusi „Wolfsburg“ moteris prie Čempionų lygos trofėjaus bei švedė Pia Sundhage, laimėjusi olimpiadoje. Tai trys kandidatės, turinčios labai panašius šansus laimėti apdovanojimą.

Kompensacija

Be pasaulio čempionato likęs Zlatanas Ibrahimovičius gali gauti kompensaciją. Jis veikiausiai taps „Puskas Award“ nugalėtoju už gražiausią įvartį. Tai būtų smūgis per save 2012 metų lapkritį į Anglijos vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.