FIFA Aukso kamuolio rinkimuose lietuviai balsavo už F.Ribery ir L.Messi

Miuncheno „Bayern“ saugas Franckas Ribery gavo daugiausia balsų iš Lietuvos atstovų per FIFA Aukso kamuolio rinkimus, kurių rezultatai oficialiai bus paskelbti pirmadienio vakarą Ciuriche.

C.Ronaldo, L.Messi ir F.Ribery yra trtys pretendentai gauti 2013 metų FIFA Aukso kamuolį.<br>AP nuotr.
C.Ronaldo, L.Messi ir F.Ribery yra trtys pretendentai gauti 2013 metų FIFA Aukso kamuolį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 13, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:32 PM

Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Tadas Kijanskas pirmąją vietą skyrė Lioneliui Messi („Barcelona“), o nacionalinės rinktinės treneris Igoris Pankratjevas ir dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas Giedrius Janonis – F.Ribery (Miuncheno „Bayern“).

„L.Messi yra tikras kamuolio virtuozas. Jis gali nesunkiai su kamuoliu apsivesti kelis varžovus, atlikti puikius perdavimus ir pats mušti nuostabius įvarčius. „Barcelona“ tapo Ispanijos čempione, o argentinietis yra ryškiausia šios komandos žvaigždė. Pritariu daugumos nuomonei, kad šiuo metu L.Messi yra geriausias pasaulio žaidėjas, - lrytas.lt neslėpė T.Kijanskas, aiškindamas savo pasirinkimo motyvus. - C.Ronaldo taip pat puikus žaidėjas, muša daug įvarčių, bet pernai su savo kamanda jis nieko nelaimėjo. Portugalui kiek nepasisekė, kad jam reikia konkuruoti su L.Messi, todėl jis nuolat rinkimuose lieka antras. Bet spėju, kad Cristiano pagaliau laimės 2014 metais“.

„F.Ribery visuomet žaidžia ne dėl savęs, o pirmiausiai stengiasi padėti komandai. Miuncheno „Bayern“ pernai triumfavo Čempionų lygoje ir laimėjo visus turnyrus. Prancūzas labai daug prisidėjo prie visų šių pergalių, todėl jis vertas ir asmeninio prizo“, - teigė I.Pankratjevas.

Liko trys favoritai

Geriausiu 2013 metų pasaulio futbolininku pretenduoja tapti C.Ronaldo (Madrido „Real”), L. Messi („Barcelona”) ir F.Ribery (Miuncheno „Bayern”).

Šie trys žaidėjai surinko daugiausia balsų, susumavus FIFA ir „France football” (Prancūzija) redakcijos apklausos dalyvių nuomonę.

Kam šįmet atiteks FIFA Aukso kamuolys – tradicinis prizas, skiriamas geriausiam pasaulio metų futbolininkui, lygiomis teisėmis sprendė trys rinkėjų grupės: 208 valstybių futbolo rinktinių treneriai, 208 nacionalinių ekipų kapitonai ir po vieną žurnalistą iš 208 FIFA priklausančių valstybių.

Visi FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai turėjo išrinkti po tris futbolininkus iš 23 kandidatų sąrašo, kurį dar rudenį sudarė FIFA ir „France Football“ (Prancūzija) redakcija.

Pirmasis paminėtas žaidėjas gavo 5, antrasis – tris, trečiasis – vieną tašką.

Lietuvių balsai – F.Ribery

Lietuvos atstovai daugiausia balsų skyrė F.Ribery.

Miuncheno „Bayern“ prancūzas iš trijų lietuvių gavo 11, L.Messi – 8, o C.Ronaldo – 7 taškus.

Lietuvos rinktinės kapitonas T.Kijanskas pirmąją vietą skyrė L.Messi (5 taškai), antrąją – C.Ronaldo (3), trečiąją – F.Ribery (1).

Nacionalinės rinktinės treneris I.Pankratjevas savo balsą atidavė F.Ribery (5), C.Ronaldo (3) ir Z. Ibrahimovičiui (1).

„Lietuvos ryto” žurnalistas G.Janonis balsavo už F.Ribery (5), L.Messi (3) ir C.Ronaldo (1).

Suvienijo du rinkimus

FIFA oficialiai paskelbs Aukso kamuolio laureato pavardę pirmadienį 21 val. Lietuvos laiku.

Geriausiam pasaulio futbolininkui šį vakarą bus įteiktas jau 58-asis Aukso kamuolys.

Dar 1956-aisiais žurnalo „France Football” pradėti rengti rinkimai iki šių dienų išsaugojo savo magiją, o Aukso kamuolys iki šiol yra prestižiškiausias individualus pasaulio futbolo trofėjus.

„France Football” nuo 1956-ųjų rengė sporto žurnalistų apklausą, kurios laureatas gaudavo Aukso kamuolį – metų futbolininkui skirtą prizą. Trylika kartų šiuose rinkimuose Lietuvai atstovavo „Lietuvos ryto” redakcija.

Nuo 1956 iki 1995 metų Aukso kamuolį galėjo gauti tik Europos, nuo 1995 iki 2007- ųjų – Europos klubuose žaidę visų tautybių, o nuo 2007-ųjų – jau visi pasaulyje rungtyniaujantys žaidėjai.

FIFA nuo 1991-ųjų apklausdavo nacionalinių ekipų trenerius ir rinktinių kapitonus, o savo nugalėtojui įteikdavo FIFA Metų žaidėjo prizą.

Dvejus skirtingus geriausio pasaulio metų futbolininko rinkimus rengusios FIFA ir Prancūzijos futbolo žurnalą leidžianti bendrovė „Amaury” 2010-aisiais nusprendė pirmąsyk suvienyti jėgas.

Per 2010-ųjų pasaulio pirmenybes Pietų Afrikos Respublikoje dviejų prestižinių apklausų rengėjai pasirašė penkerių metų sutartį ir iki šiol dirba kartu.

Pele gaus savo Aukso kamuolį

Jau ketvirtą kartą rengiamą FIFA Aukso kamuolio ceremoniją vėl ves olandas Ruudas Gullitas – 1987-ųjų Aukso kamuolio savininkas.

Ciuricho kongresų rūmuose rengiamose iškilmėse vėl netrūks futbolo žvaigždžių.

Aukso kamuolį šį vakarą gaus ne tik geriausias 2013-ųjų pasaulio futbolininkas, bet ir legendinis Brazilijos futbolininkas Pele.

„Tris kartus laimėjau pasaulio čempionatą, bet tais laikais dar nebuvo Aukso kamuolio. FIFA nusprendė dabar man skirti šį prizą“, - atvykęs į Ciurichą prisipažino Pele savo šalies žiniasklaidai.

73 metų brazilui iš tiesų bus skirtas specialus FIFA prezidento prizas, kurį pernai per 2012 metų FIFA Aukso kamuolio iškilmes gavo vokietis Franzas Beckenbaueris.

Internautai – už C.Ronaldo

FIFA Aukso kamuolio iškilmių išvakarėse „France football" atliko internautų apklausą.

Francefootball.fr iinterneto svetainėje C.Ronaldo surinko 58 proc., F.Ribery – 34 proc., o L.Messi – 8 proc. balsų. Ar iš tiesų jie šia tvarka išsirikiuos ir oficialioje rinkimų lentelėje?

Kartu su FIFA Aukso kamuolio laureatu šį vakarą Ciuriche FIFA taip pat paskelbs, kas tapo geriausiu 2013-ųjų futbolo treneriu ir geriausia pasaulio metų futbolininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.