C.Seedorfas baigė futbolininko karjerą ir taps „AC Milan“ treneriu

„AC Milan“ komandai nuo šiol vadovaus Clarence Seedorfas. Buvęs Olandijos rinktinės saugas antradienį per spaudos konferenciją Rio de Žaneire paskelbė, kad baigia futbolininko karjerą ir stoja prie Italijos komandos trenerio vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-14 18:08, atnaujinta 2018-02-17 13:20

Pirmadienį Italijos „Serie A“ klubas paskelbė, kad atleidžia Massimiliano Allegri ir komandos vadžias laikinai perduoda asistentui.

Netrukus šiuo metų sunkius laikus išgyvenantis „AC Milan“ klubas galutinai nusprendė trenerio kėdę pasiūlyti 37 metų buvusiam ekipos žaidėjui.

Nuo 2010 metų klube dirbusį patyrusį specialistą pakeisti turintis C.Seedorfas šiuo metu žaidė Brazilijos lygos „Botafogo“ klube. Tačiau jo agentas jau patvirtino, kad sutartyje buvo numatytos išėjimo detalės.

„Jeigu jis atvyks, nuveiks puikų darbą, nes Seedorfas – puikus žmogus ir į viską žiūri rimtai. Jis pakeis žaidėjų psichologinę būseną, - kalbėjo buvęs „AC Milan“ gynėjas Thiago Silva. - Man labai gaila, kad ekipa atsidūrė tokioje situacijoje. Bet jeigu jis čia atvyks, tikrai bus permainų. Ir esu tikras, kad kartu su juo atkeliaus ir garsūs žaidėjai.“

C.Seedorfas „AC Milan“ klube žaidė 2002-2012 metais. Jam šioje komandoje vadovavęs dabartinis Madrido „Real“ strategas Carlo Ancelotti yra įsitikinęs, kad futbolininkas – pajėgus imti vadžias į savo rankas.

„C.Seedorfas buvo mano žaidėjas ir aš žinau, kad jis – stipri asmenybė, - kalbėjo C.Ancelotti. - Jis turi daug žinių, tad gali padaryti viską, ko reikia. Be to, jis pateks į atmosferą, kurią puikiai žino. „AC Milan“ dažnokai priima tokį sprendimą. Pirmiausia buvo patirties neturintis Arrigo Sacchi. Tada – Fabio Capello. O dabar atėjo C.Seedorfo eilė. Ir visada tas sprendimas pasiteisindavo. Linkiu sėkmės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.