F.Ribery likimo draugai – futbolo žvaigždės, negavusios Aukso kamuolio

Miuncheno „Bayern“ futbolininkas Franckas Ribery neslėpė nusivylimo, kai paaiškėjo, kad FIFA Aukso kamuolys atiteko Madrido „Real“ puolėjui Cristiano Ronaldo.

F.Ribery rinkimuose surinko 23,39 proc. balsų.<br>AP nuotr.
F.Ribery rinkimuose surinko 23,39 proc. balsų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2014-01-14 11:24, atnaujinta 2018-02-17 14:03

„Labiau norėčiau laimėti pasaulio čempionatą su Prancūzijos rinktine negu gauti šitą prizą“, - RTL televizijai sakė F.Ribery dar prieš tai, kai pirmadienio vakarą Ciuriche buvo paskelbti prestižinės apklausos rezultatai.

2013 metų geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose triumfavo C.Ronaldo. 28-erių portugalas surinko surinko 27,99, argentinietis Lionelis Messi – 24,72, o F.Ribery – 23,39 proc. balsų.

Miuncheno „Bayern“ žaidėjas įsitikinęs, jog tapo vieno abejotino FIFA sprendimo auka. Nors iš pradžių FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai turėjo savo nuomonę pareikšti iki 2013 m. lapkričio 15-osios, FIFA nelauktai nusprendė dar dviems savaitėms pratęsti šį terminą.

Iki šio taisyklių pakeitimo F.Ribery buvo surinkęs daugiausiai balsų tarp balsavusių žurnalistų, o L.Messi – tarp nacionalinių ekipų trenerių ir rinktinių kapitonų.

Bet būtent per papildomą laiką C.Ronaldo pasižymėjo 2014 metų pasaulio čempionato atrankos atkrintamosiose varžybose. Portugalas įmušė 4 įvarčius į Švedijos rinktinės vartus, į savo pusę patraukdamas iki lemtingos datos nebalsavusius rinkimų dalyvius.

„Tai pirmas kartas, kai taip atsitiko ir FIFA pakeitė žaidimo taisykles. Tai nėra normalu ir man tikrai buvo nenaudinga“, -- piktinosi F.Ribery.

Pasak šaltinių FIFA , iki lapkričio 15 d. savo nuomonę buvo pareiškę vos 55 proc.apklausos dalyvių, o pratęsus šį terminą iš viso dalyvavo jau 88 proc. balsuotojų.

Teisę dalyvauti rinkimuose turėjo 208 nacionalinių ekipų treneriai, 208 rinktinių kapitonai ir po vieną žurnalistą iš 208 FIFA priklausančių valstybių, bet savo nuomonę galiausiai pareiškė ne visi. 2013 metų rinkimuose dalyvavo 541 balsuotojas: 184 treneriai, 184 žaidėjai ir 173 žurnalistai.

Po FIFA Aukso kamuolio iškilmių F.Ribery žaibiškai paliko Ciuricho Kongresų rūmus ir buvo vienintelis, atsisakęs bendrauti su žiniasklaidos atstovais. „Bayern“ atstovai teigė, jog prancūzas skubėjo kartu su komandos draugais laiku grįžti į Miuncheną.

2013 metais F.Ribery su „Bayern” laimėjo pasaulio klubų taurę, Čempionų lygą, Vokietijos čempionatą ir šios šalies taurę. Jis buvo išrinktas geriausiu UEFA Europos sezono žaidėju, geriausiu Vokietijos lygos futbolininku ir geriausiu pasaulio futbolininku pagal „Globe Soccer“ versiją.

Bet nusivylęs F.Ribery tikrai nėra vieninintelis, kuris po puikaus sezono liko be Aukso kamuolio.

Andres Iniesta 2010 metais tapo pasaulio čempionu ir įmušė lemiamą įvartį finale, bet FIFA Aukso kamuolio rinkimuose liko už L.Messi nugaros. 2012 metais „Barcelona“ ispanas liko trečias po L.Messi ir C.Ronaldo.

Wesley Sneijderis 2010 metais su Milano „Inter“ laimėjo Čempionų lygą, o su Olandijos rinktine žaidė pasaulio čempionato finale. Bet jis net neužlipo ant Aukso kamuolio rinkimų pakylos, pralaimėjęs „Barcelona“ trejetui L.Messi – A.Iniesta – Xavi.

Oliveris Kahnas buvo legendinis Vokietijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ vartininkas. Per įspūdingą savo karjerą vokietis iškovojo daugybę trofėjų, bet liko be Aukso kamuolio, du kartus rinkimuose užėmęs trečiąją vietą. 2001 metais jis nusileido M.Owenui ir Rauliui, o 2002-aisiais – Ronaldo ir Roberto Carlosui.

Roberto Carlosas 2002 metais su Brazilijos rinktine tapo pasaulio čempionu, o su Madrido „Real“ laimėjo Čempionų lygą ir Karaliaus taurę. Bet galingu smūgiu pasižymėjęs gynėjas rinkimuose liko antras, nusileidęs komandos draugui puolėjui Ronaldo.

Franco Baresi su Italijos rinktine tapo pasaulio čempionu (1982), o su „Milan” tris kartus laimėjo Europos čempionų taurę ir net 6 kartus – Italijos pirmenybes. Bet “Milan” gynybos lyderis 1989-ųjų rinkimuose liko antras, nusileidęs komandos draugui puolėjui Marco van Bastenui.

Paolo Maldini net 5 kartus triumfavo Čempionų lygoje, tačiau tik du kartus užlipo ant Aukso kamuolio garbės pakylos. „Milan“ gynėjas dusyk buvo trečias: 1994 metais po bulgaro Hristo Stoičkovo ir italo Roberto Baggio, o 2003-aisiais – po Pavelo Nedvedo ir Thiery Henry.

Davidas Beckhamas 1999-aisiais su „Manchester United” laimėjo viską – Čempionų lygą, Anglijos čempionatą ir taurę, bet liko antras, nusileidęs brazilui Rivaldo.

Gianluigi Buffonas demonstravo stebuklus 2006 metų pasaulio čempionate. Italijos rinktinės vartininkas tapo pasaulio čempionu, bet rinkimuose nusileido komandos draugui F.Cannavaro.

Samuelis Eto'o vienintelis futbolo istorijoje du metus paeiliui laimėjo trigubą pergalę (Čempionų lyga, šalies čempionatas ir šalies taurė) su dviem skirtingais klubais. Bet buvęs „Barcelona“ (2009) ir Milano “Inter” (2010) puolėjas nė karto net nepateko į FIFA Aukso kamuolio geriausiųjų trejetą.

Stevenas Gerrardas buvo „Liverpool” kapitonas, kai Anglijos klubas 2005-aisiais laimėjo Čempionų lygą. Bet anglas rinkimuose liko tik trečias už Ronaldinho ir F.Lampardo nugaros.

Alessandro Del Piero šešis kartus tapo Italijos čempionu, o 1996 metais triumfavo Čempionų lygoje. Bet Turino „Juventus“ puolėjas ir tąsyk, ir 1995-aisiais rinkimuose liko tik ketvirtas.

Thierry Henry nuolatos patekdavo tarp geriausiųjų, bet taip niekados ir nelaimėjo Aukso kamuolio. 2003-aisiais prancūzas liko antras už Pavelo Nedvedo nugaros, o 2006-aisiais buvo trečias nusileidęs italams Fabio Cannavaro ir G.Buffonui.

Raulis yra rezultatyviausias visų laikų Madrido „Real“ (323 įvarčiai) ir Čempionų lygos (71 įvartis) futbolininkas, bet ispanas taip pat nė karto nelaimėjo Aukso kamuolio. 2001-aisiais jis liko antras už anglo Michaelo Oweno.

Frankas Rijkaardas kartu su Marco van Bastenu ir Ruudu Gullitu padėjo „Milan“ ir Olandijos rinktinei iškovoti visus trofėjus. Bet skirtingai nuo savo tautiečių jis niekuomet negavo Aukso kamuolio, dusyk likęs trečias (1988 ir 1989).

Frankas Lampardas mažiausiai po vieną kartą laimėjo visus trofėjus, kuriuos surinko Londono „Chelsea“. 2005 metų rinkimuose anglas užėmė antrąją vietą, nusileidęs Ronaldinho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.