Nugalėtoją C.Ronaldo užmiršo Ispanijos, Italijos ir Olandijos rinktinių treneriai

Portugalas Cristiano Ronaldo laimėjo FIFA Aukso kamuolį, bet antroji jo pergalė nebuvo tokia įtikinama kaip 2008 metais.

C.Ronaldo antrą kartą gavo FIFA Aukso kamuolį.<br>AP nuotr.
C.Ronaldo antrą kartą gavo FIFA Aukso kamuolį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 14, 2014, 8:55 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:15 PM

2013 metų geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose Madrido „Real“ puolėjas surinko surinko 27,99, argentinietis Lionelis Messi („Barcelona“) – 24,72, o prancūzas Franckas Ribery (Miuncheno „Bayern“) – 23,39 proc. balsų.

Pirmąsyk C.Ronaldo triumfavo 2008-aisiais, kai dar vilkėjo „Manchester United“ aprangą.

Nors C.Ronaldo dabar iš viso surinko 1365 taškus, į savo trejetuką 2013-ųjų laureato neįtraukė net 125 (36 žaidėjai, 44 treneriai ir 45 žurnalistai) apklausos dalyviai.

Madrido „Real” puolėją „užmiršo“ ne tik Argentinos rinktinės kapitonas L.Messi, bet ir Italijos rinktinės treneris C.Prandeli, Ispanijos rinktinės treneris V.del Bosque, Olandijos rinktinės treneris L.van Gaalas ir JAV rinktinės treneris J.Klinsmannas.

Kam šį kartą atiteks FIFA Aukso kamuolys – tradicinis prizas, skiriamas geriausiam pasaulio metų futbolininkui, lygiomis teisėmis sprendė trys rinkėjų grupės. Teisę dalyvauti rinkimuose turėjo 208 nacionalinių ekipų treneriai, 208 rinktinių kapitonai ir po vieną žurnalistą iš 208 FIFA priklausančių valstybių, bet savo nuomonę galiausiai pareiškė ne visi.

2013 metų rinkimuose dalyvavo 541 balsuotojas: 184 treneriai, 184 žaidėjai ir 173 žurnalistai. Jie turėjo išrinkti po tris futbolininkus iš 23 kandidatų sąrašo, kurį dar 2013-ųjų rudenį sudarė FIFA ir „France Football“ (Prancūzija) redakcija. Pirmasis paminėtas žaidėjas gavo 5, antrasis – tris, trečiasis – vieną tašką.

C.Ronaldo užmiršo 36 kapitonai iš Argentinos (L.Messi), Austrijos, Belgijos (V.Kompany), Butano, Kamerūno, Kolumbijos, Kongo demokratinės respublikos, Kuracao salų, Estijos, Etiopijos, Prancūzijos (H.Lorris), Makedonijos (G.Pandevas), Gruzijos, Guanos, Vengrijos, Kazachstano, Kuveito, Libano, Liberijos, Lichtenšteino, Makao, Madagaskaro, Maltos, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Nikaragvos, Nigerio, Filipinų, San Marino, Solomono salų, Šri Lankos, Tadžikistano, Turko ir Kaikoso salų, Jungtinių Arabų Emyratų, Urugvajaus ir Venesuelos rinktinių.

C.Ronaldo taip pat savo trejetuke nepaminėjo 44 treneriai iš Alžyro, Antigvos ir Barbuda salų, Austrijos, Bahreino, Barbadoso, Belgijos (M.Wilmotsas), Butano, Bulgarijos (L.Penevas), Kolumbijos, Kongo, Kroatijos (N.Kovačas), Kuracao, Džibučio, Guamo, Gvatemalos, Guanos, Indijos, Izraelio (E.Gutmanas), Italijos (C.Prandeli), Jamaikos, Kazachstano, Šiaurės Korėjos, Libano, Liberijos, Lichtenšteino, Madagaskaro, Mauritanijos, Mauricijaus, Meksikos, Olandijos (L.Van Gaalas), Naujosios Zelandijos, Nikaragvos, Nigerio, Peru, Lenkijos (A.Nawalka), San Marino, Senegalo, Ispanijos (V.Del Bosque), Šri Lankos, Taičio, Turko ir Kaikoso salų, JAV (J.Klinsmannas), Uzbekistano ir Venesuelos rinktinių.

28 metų portugalui neatsirado vietos ir 45 žurnalistų iš Albanijos, Andoros, Bahamų, Belizo, Bolivijos, Burundžio, Kambodžos, Čilės, Kosta Rikos, Dramblio Kaulo Kranto, Kroatijos, Kuracao, Džibučio, Salvadoro, Eritrėjos, Suomijos, Vokietijos, Graikijos, Grenados, Gvatemalos, Honduro, Vengrijos, Kazachstano, Kenijos, Lichtenšteino, Meksikos, Moldovos, Nepalo, Naujosios Kaledonijos, Šiaurės Korėjos, Omano, Rumunijos, Senegalo, Serbijos, Singapūro, Pietų Korėjos, Šri Lankos, Svazilendo, Trinidado ir Tobago, Tuniso, Turkijos, Turkmenistano, Ugandos, Ukrainos ir JAE trejetukuose.

Portugalijos rinktinės kapitonas C.Ronaldo balsavo už kolumbietį Radamelą Falcao (5 taškai), velsietį Garethą Bale'ą (3) ir vokietį Mesutą Ozilą (1).

Argentinos rinktinės kapitonas L.Messi balsavo už komandos draugus iš „Barcelona“ ekipos: ispanus Andresą Iniestą (5), Xavi (3) ir brazilą Neymarą (1).

Lietuvos atstovai daugiausia balsų skyrė F.Ribery.

Miuncheno „Bayern“ prancūzas iš trijų lietuvių gavo 11, L.Messi – 8, o C.Ronaldo – 7 taškus. Lietuvos rinktinės kapitonas Tadas Kijanskas pirmąją vietą skyrė L.Messi (5 taškai), antrąją – C.Ronaldo (3), trečiąją – F.Ribery (1).

Nacionalinės ekipos treneris I.Pankratjevas savo balsą atidavė F.Ribery (5), C.Ronaldo (3) ir Z.Ibrahimovičiui (1).

„Lietuvos ryto” žurnalistas G.Janonis balsavo už F.Ribery (5), L.Messi (3) ir C.Ronaldo (1).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.