Geriausias A lygos žaidėjas N.Valskis karjerą tęs Rumunijoje

Geriausias Lietuvos A lygos futbolininkas Nerijus Valskis karjerą tęs Rumunijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 15, 2014, 8:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:56 AM

Buvęs Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas trečiadienį pasirašė 3,5 metų sutartį su Krajovos „Universitatea“ klubu.

„Turėjome pasiūlymų iš Lenkijos, Ukrainos, Azerbaidžano klubų, bet rumunai pasiūlė tokias geras sąlygas, kurių tiesiog nebuvo įmanoma atsisakyti“, - lrytas.lt teigė futbolininko agentas Paulius Paknys.

Praėjusį sezoną N.Valskis tapo rezultatyviausiu Lietuvos čempionato žaidėju. 2013 m. A lygos pirmenybėse 26 metų puolėjas įmušė 27 įvarčius ir po to buvo pripažintas geriausiu A lygos žaidėju.

Prieš keletą savaičių N.Valskis derėjosi su kitu Rumunijos klubu Bukarešto „Dinamo“. Į Bukareštą atvykęs lietuvis sėkmingai baigė medicininį patikrinimą, bet galiausiai nesutarė dėl finansinių sutarties sąlygų.

„Krajovos klubas pasiūlė du kartus geresnes sąlygas negu „Dinamo“, - neslėpė P.Paknys. - Bet ne mažiau svarbu, kad „Universitatea“ treneris taip labai norėjo Nerijų matyti komandoje“.

Krajovos klubas keturis kartus (1974, 1980, 1981,1991) tapo Rumunijos čempionu ir 6 kartus laimėjo šalies taurę, o 1983-aisiais žaidė UEFA taurės pusfinalyje.

Geriausiais savo laikais „Universitatea“ buvo vienintelė komanda, galėjusi mesti iššūkį Bukarešto klubams.

Bet po konflikto su Rumunijos federacijos vadovais 2011-aisiais Krajovos klubas buvo pašalintas iš šalies pirmenybių ir po ilgai trukusių teismų atsidūrė pirmoje lygoje.

Legendinio Rumunijos klubo vadovai neslepia ambicijų atgaivinti prarastą komandos šlovę. Dabar „Universitatea“ yra pirmosios lygos lyderė ir jau šią vasarą tikisi grįžti į aukščiausiąją lygą.

Komanda vienintelė Rumunijoje į rungtynes skraido lėktuvu, o klubo vadovai jau pradėjo naujo 35 tūkst. vietų stadiono statybas.

„Jie turi ne tik lėšų, bet ir tvirtą savo komandos viziją ketveriems metams į priekį. Jie ruošiasi ne tik grįžti į aukščiausiąją lygą, bet ir vėl dalyvauti Europos turnyruose“, - pasakojo P.Paknys.

Šią žiemą Krajovos klubas jau pasirašė sutartį ne tik su N.Valskiu, bet ir Amsterdamo „Ajax“ klube dirbusiu fizinio rengimo treneriu.

„Neabejoju, kad Nerijui tai bus gera vieta tęsti karjerą“, - įsitikinęs P.Paknys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.