Futbolo žvaigždžių desantą į Kauną veda H.Crespo ir J.L.Chilavertas

Lietuvos futbolo A lygos atidarymo šventė nušvis naujomis spalvomis. Kovo 1 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje rinksis ne krepšinio, o futbolo gerbėjai. Pirmąją pavasario dieną futbolo sirgaliai aikštėje išvys pasaulio futbolo žvaigždžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 16, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:34 AM

A lygos šventėje dalyvaus 48 metų Jose Luisas Chilavertas. Vartininko pozicijoje žaidęs paragvajietis garsėjo tuo, kad mušdavo baudos smūgius ir 11 metrų baudinius.

Taip pat 34 metų serbas Mateja Kežmanas. Puolėjas per savo karjerą rungtyniavo tokiuose klubuose kaip Londono „Chelsea“, „Paris Saint-Germain“, Madrido „Atletico“.

Į Kauną atvyks ir praeityje garsus puolėjas, 1997 metais pripažintas geriausiu tuometės Jugoslavijos sportininku, 44 metų Predragas Mijatovičius.

Šventėje dalyvausiantis 38 metų Hernanas Crespo Argentinos rinktinei per 64 rungtynes pelnė 32 įvarčius. Jis žaidė Romos „Lazio“, „Milan“, Milano „Inter“, Londono „Chelsea“ klubuose.

Penketą užbaigia saugo pozicijoje rungtyniavęs olandas Frankas Rijkaardas. 51 metų praeityje garsus futbolininkas 13 metų atstovavo Olandijos rinktinei, penkerius metus dirbo „Barcelona“ klubo treneriu.

Renginio organizatoriams pasikviesti futbolo žvaigždes kainavo apie 300 tūkst. litų. Pinigai buvosurinkti iš privačių rėmėjų.

Atvyksiančios futbolo garsenybės kartu su Lietuvos pramogų pasaulio atstovais iš „Prelegentų“ klubo stos į kovą su geriausiais A lygos komandų žaidėjais.

„Žalgirio“ arena bus išklota aukštos kokybės dirbtine danga, kurios vertė – daugiau nei 200 tūkst. litų.

„Tai analogų pasaulyje neturintis renginys, nes niekas nėra daręs futbolo šventės arenoje“, – pasakojo renginio organizatorės kompanijos „Matthew Stannford“ atstovas Vytautas Jasutis.

Rungtynės turėtų vykti 5 prieš 5. Renginio metu bus apdovanoti praeityje garsūs Lietuvos futbolininkai. Šventėje vyks 11 metrų baudinių, baudos smūgių, slalomo rungtys.

„Kviesime ne tik futbolo atstovus, bet kiekvieną, kuris nori pakelti Lietuvos futbolo lygį, žmones nuo Arvydo Sabonio iki Virgilijaus Aleknos. Pasaulyje sporto šaka numeris vienas yra futbolas ir daugelis kitų sporto šakų atstovų palaiko futbolą, tačiau Lietuvoje jis kažkodėl labai žemai. Norime sukurti didelį šou visai šeimai, kad jis taptų tradicija“, – sakė V.Jasutis.

Ateityje kompanija ketina bendradarbiauti su latviais ir estais, rengti bendras šventes, į kurias galėtų pasikviesti dar didesnių futbolo žvaigždžių. Jau šiemet norėta pakviesti Zinedine'ą Zidane'ą ir Luisą Figo, tačiau to nepavyko padaryti dėl finansinės padėties.

„Kvietėme daug ką. Derybos ilgos, jos trunka iki pusmečio, pradėjome vasaros pradžioje. Iš pradžių derybos buvo sėkmingos, tačiau koją kišo tai, kad Lietuvoje futbolas nėra aukšto lygio, be to, artėja pasaulio čempionatas, todėl žvaigždėms pasipylė pasiūlymai dalyvauti renginiuose kitose valstybėse. Šį kartą jų atsisakėme, tačiau tik šiais metais.

Ateityje, jei šventė pavyks, planuojame pasikviesti didžiausių žvaigždžių. Jos tikrai neatsisako atvažiuoti“, – sakė vienas renginio organizatorių.

Bilietai į renginį kainuos nuo 30 iki 60 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.