FIFA prezidento rinkimuose J.Champagne'as kovos prieš M.Platini

Pirmadienį prancūzas Jerome'as Champagne'as tapo pirmuoju, paskelbusiu, kad kandidatuos į FIFA prezidento postą. Tačiau jis leido suprasti, kad gali atsisakyti ketinimų, jeigu dabartinis vadovas Seppas Blatteris nuspręs pasaulio futbolui diriguoti penktą kadenciją.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-01-20 23:40, atnaujinta 2018-02-17 07:35

„Mums reikia kitokios FIFA. Ji turi būti labiau gerbiama ir daugiau demokratiška. Organizacija turėtų daugiau ir geriau veikti“, - sakė J.Champagne'as, anksčiau dirbęs S.Blatterio patarėju. Buvęs diplomatas 2010 metais netikėtai paliko FIFA, organizacijoje dirbęs vienuolika metų.

Dar 2011 metais, prieš jį perrenkant dar vienai kadencijai, S.Blatteris pareiškė, kad jis dės tašką. Tačiau 77 metų šveicaras yra užsiminęs, kad galėtų į rinkimus eiti ir 2015-aisiais.

Paklaustas, ar galėtų nugalėti S.Blatterį, J.Champagne'as teigė: „Ne, nemanau. Jis tinkamas žmogus.“

Pakartotinai paklaustas, ar stotų prieš S.Blatterį, jis sakė: „Nežinau, ką jis darys. Aš sakau jums, kad kandidatuosiu. Tačiau nežinau, kas gali nutikti po poros mėnesių.“

Dar vienu kandidatu galėtų tapti UEFA prezidentas Michelis Platini.

Prieš žengdamas į futbolą J.Champagne'as dirbo diplomatu. Ketverius metus jis praleido Los Andžele. Jis taip pat darbavosi Prancūzijoje, kai čia vyko 1998 metų pasaulio čempionatas. Tada J.Champagne'as pateko į FIFA.

Manoma, kad jis su FIFA 2010 metų sausį atsisveikino dėl prastų santykių su konfederacijomis.

Jį remia legendinis brazilų futbolininkas Pele.

„Aš žinau, kokia jo futbolo vizija ir ateitis. Dėl to juo pasitikiu, - sakė Pele. - Esame kartu dirbę daugelį metų. Jis turi daugybę patirties FIFA.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.