Pasaulio garsenybių desantu Lietuvoje bandys sužadinti aistrą futbolui

Lietuvos futbolo federacija (LFF) iš pradžių manė, kad tai balandžio 1-osios pokštas, bet žvaigždžių desantas tikrai atvyksta į Lietuvą. Jose Luisas Chilavertas, Frankas Rijkaardas, Matea Kežmanas ir Predragas Mijatovičius kovo 1 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje atidarys 2014 metų Lietuvos futbolo A lygos sezoną.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 25, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:58 AM

Į renginį turėjo atvykti dar ir Clarence‘as Seedorfas bei Hernanas Crespo, tačiau olandas tapo „AC Milan“ vyriausiuoju treneriu ir pakvietė argentinietį tapti asistentu. Į jų vietą jau numatyta daugybė kandidatų, pradedant Roberto Carloso ar Patricko Kluiverto pavardėmis.

Laukia 12 tūkst. žiūrovų

Analogų neturinčiame renginyje „Žalgirio“ arenoje įsitaisys nedidelė dirbtinės dangos futbolo aikštelė, kurioje Lietuvos įžymybės kartu su pasaulio futbolo garsenybių grietinėle susikaus su A lygos žvaigždžių komanda.

Mūsų šalies garsenybių vardą turėtų ginti iš žvaigždžių sudarytos „Prelegentų“ futbolo komandos nariai, Antanas Guoga, gerai pažįstami „Redirected“ filmo aktoriai. Jų misija bus kurti futbolo spektaklį su šou elementais.

Rungtynės turėtų vykti 5 prieš 5. Renginio metu bus apdovanoti praeityje garsūs Lietuvos futbolininkai. Šventėje vyks 11 metrų baudinių, baudos smūgių, slalomo rungtys. Atstovauti žvaigždžių komandai kviečiami ir tokie sportininkai kaip Arvydas Sabonis ar Virgilijus Alekna.

Prekyba bilietais į 2,5 val. trukmės renginį prasideda savaitgalį. „Žalgirio“ arena bandys sukviesti 12 tūkstančių žiūrovų. Tiek, kiek jau daugybę metų nesukvietė Lietuvos futbolo stadionai. Bilietų kaina – nuo 30 iki 60 litų.

Renginio rezultatus atidžiai stebės latviai ir estai. Jie itin susidomėjo lietuvių idėja ir galimybe pasekti mūsų pavyzdžiu.

Tiltas į populiarumą

Būtent apie tuos laikus, kai 16 tūkstančių norinčiųjų stebėti žalgiriečių rungtynes žmonių nesutalpindavo Vilniaus „Žalgirio“ stadionas, kalbėjo buvęs nacionalinės komandos treneris Algimantas Liubinskas.

„Anksčiau norint patekti į stadioną būdavo rašomos paraiškos ir tik dalelei žmonių pasisekdavo, – pasakojo futbolo specialistas. – Galbūt grįš tie laikai, kai žmonės plūs į stadionus. Futbolas reikalauja didelio dėmesio. Vienas tokių būdų – ši šventė. Džiugu, kad toks gražus renginys nuties kelius į futbolą.“

„Anksčiau tai būtų prilygę balandžio 1-osios pokštui, bet tai yra realybė. Žmonės ima ir daro. Futbolo populiarinimas perėjo į kitą lygį, – džiaugėsi LFF viceprezidentas Vidmantas Butkevičius. – Seniau visi norintys patekti į stadioną netilpdavo ir buriuodavosi prie įėjimo vartų. Atrodo, tiek ne daug trūksta, kad Lietuvoje susidomėjimas futbolu pratrūktų.“

Kvietė Z.Zidane‘ą

Grandiozinės A lygos sezono atidarymo šventės organizatoriai kvietė didžiausias futbolo ikonas. Lietuvių kvietimo sulaukė tokie karjeras baigę titanai kaip Zinedine‘as Zidane‘as ar Luišas Figo.

Vis dėlto organizatorių piniginė nebuvo tokia plati, kad pavyktų pasikviesti pirmo ryškumo garsenybes.

„Į Lietuva galima atvežti bet kurio lygio žvaigždę. Tačiau finansai futbolui skiriami kur kas mažesni nei krepšiniui, todėl organizuojant tokias šventes reikia labai didelio rėmėjų indėlio. Z.Zidane‘o ir L.Figo kaina – tris kartus didesnė nei pakviestųjų“, – sakė renginį organizuojančios kompanijos „Matthew Stannford“ atstovas Vytautas Jasutis.

Anksčiau portalui lrytas.lt jis teigė, kad pakviesti futbolininkus į atidarymo šventę kainavo apie 300 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.