2030 metų pasaulio čempionatas - Urugvajuje ir Argentinoje?

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) žvalgosi toli į priekį numatydama pasaulio čempionatų šeimininkus. 2030 metų pirmenybės tikriausiai vyks Urugvajuje, kuris rengė ir pirmąjį pasaulio čempionatą 1930-aisiais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:11 AM

Būtent pirmojo čempionato šimtmetis yra stipriausias ir, ko gero, vienintelis Urguvajaus argumentas, nes ši Pietų Amerikos šalis nėra stipri ekonomiškai, kad pakeltų tokią naštą.

Beveik neabejojama, kad Urugvajui reikės kaimyninės Argentinos pagalbos.

Tačiau FIFA prezidentas Seppas Blatteris sekmadienį lankydamasis Sankt Peterburge priminė, kad yra priimtas sprendimas nerengti čempionatų dviejose šalyse, nes 2002 metų pirmenybės Pietų Korėjoje ir Japonijoje buvo sunkios organizacine prasme.

"Kai suteikėme teisę rengti 2018 metų čempionatą Rusijai, mes nesvarstėme bendrų Ispanijos Portugalijos bei Olandijos ir Belgijos kandidatūrų, - sakė FIFA vadovas. - Tačiau gyvenimas nestovi vietoje, vykdomasis komitetas gali pakeisti šią nuostatą."

Prieš išrenkant 2030 metų čempionato šeimininkus dar reikės nutarti, kur vyks 2026 metų pirmenybės. Kol kas apie savo planus siekti tokios teisės paskelbė tik Kanada.

"Mes esame vienintelė G-8 šalis, kuris nerengė pasaulio čempionato, - sakė Kanados futbolo asociacijos prezidentas Victoras Montagliani. - Mes rengėme beveik visas kitas varžybas, todėl manau, kad atėjo laikas žengti dar vieną žingsnį."

2015 metais Kanadoje vyks pasaulio moterų futbolo čempionatas.

Kanados vyrų rinktinė šiuo metu pasaulio reitinge yra tik 111-a, bet kanadiečiai dėl to nesijaudina ir rodo pirštu į JAV, kuri rengė 1994 metų čempionatą.

"Kai JAV siekė čempionato, nesakyčiau, kad tuomet futbolas šalyje buvo aukšto lygio. Bet tada grupė žmonių parodė kelią, kuriuo reikia eiti", - sakė V.Montagliani.

S.Blatteris yra pareiškęs, kad ateityje pasaulio čempionato šeimininkus rinks ne FIFA vykdomasis komitetas, o visos FIFA narės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.