Europos lygų apžvalga: J.Mourinho išvadino A.Wengerą verksniu

Jose Mourinho nepraleido pro ausis Arsene'o Wengero replikos. Londono „Chelsea“ treneris kolegą iš „Arsenal“ išvadino verksniu, kai šis pasipiktino J.Mata perėjimu į „Manchester United“ komandą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 27, 2014, 6:07 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:10 AM

Juanas Mata iš „Chelsea“ jau persikėlė į „Manchester United“ klubą, „Paris Saint Germain“ jau ėmėsi žygių šią vasarą persivilioti "Barcelona“ žvaigždę Lionelį Messi, o „Milan“ puolėjas Mario Bolotelli sukėlė naują skandalą Italijoje.

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – stipriausių senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Anglija. Šalies Taurės turnyro burtai buvo negailestingi geriausiems „Premier“ lygos klubams.

Anglijos čempionato lyderiai Londono „Arsenal“ futbolininkai jau aštuntfinalyje susitiks su „Liverpool“, kuris šiuo metu „Premier“ turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, o „Manchester City“ (2-a vieta) – su Londono „Chelsea“ (3). Kai brazilas Oscaras sekmadienį taikliu baudos smūgiu padėjo „Chelsea“ aštuntfinalyje įveikti „Stoke City“ (1:0), Londono ekipos treneris Jose Mourinho pagaliau viešai paaiškino, kodėl jis sutiko parduoti „Manchester United“ klubui kitą atakuojantį saugą ispaną Juaną Matą.

„Mano numeris „10“ yra Oscaras. Jis suteikia mums ne tik kūrybiškumo, bet gali daug lakstyti ir spausti varžovus. Būtent aplink jį noriu kurti savo komandą, todėl J.Matai buvo sunku susitaikyti su tokia situacija, – neslėpė „Chelsea“ treniruojantis portugalas.

J.Mata dar šeštadienį malūnsparniu atskrido į Mančesterį, kur jį jau prie trapo lyg išgelbėtoją pasitiko Davisas Moyesas.

Anglijos čempionai už 25 metų Ispanijos rinktinės futbolininką sumokėjo Londono klubui 44,5 mln. eurų išpirką. J.Mata tapo brangiausiu „Manchester United“ pirkiniu per visą klubo istoriją – 2008-aisiais „raudonieji velniai“ už bulgarą Dimitarą Berbatovą buvo išleidę 37 mln. eurų.

„Chelsea“ sprendimas tiesioginiams konkurentams parduoti vieną geriausių praėjusio sezono komandos žaidėjų sukėlė kitų varžovų pyktį.

„Esu nustebęs, nes J.Mata yra super žaidėjas, o jie parduoda super žaidėją tiesioginiams savo varžovams. Bet Chelsea“ jau du kartus susitiko su „Manchester United“, todėl daugiau šį sezoną nežais prieš juos, – pastebėjo „Arsenal“ treneris Arsenas Wengeras. – Kai kurios komandos jau žaidė čempionate prieš tą patį varžovą du kartus, o kitos – ne, todėl manau, kad tokie dalykai neturėtų nutikti, jeigu norime gerbti visų klubų lygiateisiškumą“.

„Jeigu A.Wengeras parduotų Mesutą Ozilą „Manchester United“ klubui, aš būčiau labai laimingas, nes labai svarbus žaidėjas paliktų „Arsenal“ komandą. Jis turėtų būti patenkintas, kad mes atsisveikiname su tokiu žaidėju kaip J.Mata, bet jis iš prigimties linkęs visuomet piktintis“, - į prancūzo priekaištus čia pat atkirto J.Mourinho.

Šiuo sandėriu „Chelsea“ ne tik sukėlė varžovų nepasitenkinimą, bet ir gerokai papildė savo kišenę. Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus valdomas Londono klubas prieš 2,5 metų J.Matą iš „Valencia“ ekipos nusipirko už 28 mln. eurų.

„Pastaruosius 6 mėnesius teko išgyventi sudėtingą situaciją. Dėkui Jose už tai, kad padarei iš manęs stipresnį žaidėją, nes net ir sunkiausiomis akimirkomis aš išmokau likti pozityvus ir stengiausi toliau sunkiai dirbti“ – atsisveikindamas su „Chelsea“.buvusiam treneriui nepamiršo padėkoti J.Mata.

„Manchester United“ ir „Chelsea“ greitai surado bendrą kalbą dėl ispano, bet Londono klubas neatsisako vilčių iš Mančesterio ekipos persivilioti Wayne'ą Rooney.

28 metų puolėjo sutartis su „Manchester United“ galioja iki 2015 metų. Klubo vadovai W.Rooney jau pasiūlė daug geresnėmis sąlygomis ją pratęsti, nes nori atremti „Chelsea“ atakas.

„Manchester United“ Anglijos rinktinės žaidėjui dabar siūlo 360 tūkst. eurų atlyginimą per savaitę. Sutikęs su šiomis sąlygomis W.Rooney taptų brangiausiu visų laikų „Premier“ lygos futbolininku.

Ispanija. „Barcelona“ laimėjo ir liko lydere, bet po mačo su „Malaga“ (3:0) Lionelis Messi vėl paliko aikštę neįmušęs įvarčio.

Ryškiausia katalonų žvaigždė jau 121 dieną nepasižymėjo Ispanijos pirmenybėse – tai naujas juodas argentiniečio rekordas. Bet L.Messi magija galutinai apkerėjo „Paris Saint Germain“ savininkus. Prancūzijos klubo vadovai ėmėsi naujų žygių, norėdami jau šią vasarą privilioti argentinietį į Paryžių.

Nors iki 2018 metų galiojančioje L.Messi sutartyje su „Barcelona“ numatyta 250 mln. eurų išpirka, ši astronominė suma -- mažiausia kliūtis Kataro šeichų dosniai remiamam klubui.

Neseniai PSG prezidentas Nasseras Al-Khelaifi buvo akis į akį susitikęs su Jorge Messi – visus reikalus tvarkančiu futbolininko tėvu, o Paryžiaus klubas nuo šiol Barselonoje turi ir specialų savo įgaliotinį, kurio vienintelė užduotis – palaikyti nuolatinį ryšį su Messi šeimos klanu.

Kai praėjusią savaitę atsistatydino „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosellis, prancūzams dingo dar viena kliūtis pradėti aktyvius veiksmus. Katalonas buvo artimas N.Al-Khelaifi bičiulis, todėl PSG vadovas laikėsi garbės žodžio ir iki šiol nemėgino vilioti ryškiausios „Barcelona“ žvaigždės.

Bet dar 2013-ųjų gruodį per kelionę į Dohą PSG vadovai specialiai apklausė Zlataną Ibrahimovičių ir Thiago Silvą – du savo komandos lyderius, ar jie neprieštarautų žaisti kartu su L.Messi.

16 mln. eurų per metus „Barcelona“ klube uždirbantis argentinietis šiuo metu nusileidžia Madrido „Real“ žvaigždei Cristiano Ronaldo (17 mln. eurų), o Kataro šeichai siūlo jį vėl padaryti brangiausiu pasaulio žaidėju.

Atrodo, kad prancūzams papildomų jėgų suteikė ir viešas L.Messi konfliktas su „Barcelona“ viceprezidentu Javier Fausu.

Kai dar 2013-ųjų gruodį J.Fausas pareiškė, jog „nėra jokios priežasties pagerinti sutartį“, kuri buvo pasirašyta vos prieš metus, L.Messi neišlaikė.

„Ponas J.Fausas yra asmuo, kuris nieko nenusimano futbole“, – tuomet atkirto „Barcelona“ lyderis.

„Vienintelis Leo turi atsakymą dėl savo ateities. Jeigu jis iš tiesų atsidurtų rinkoje, jo norėtų visi. Bet PSG gali „svajoti daugiau ir būti didesnis“ (toks yra oficialus naujasis PSG šūkis – Red.). Ir jeigu jūs pasiimsite L.Messi ši svajonė taps realybe – jūs tikrai tapsite didesniu“, – aiškino kartu su argentiniečiu Barselonoje jau žaidęs Z.Ibrahimovičius.

Italija. „Milan“ laimėjo antrąją pergalę iš eilės, kai komandos vairą perėmė Clarence'as Seedorfas.

Bet prie pergalės prieš „Cagliari“ (2:1) išvykoje daug prisidėjęs Mario Balotelli vėl sukėlė naują skandalą. Po baudos smūgio 87-ąją minutę įmušęs pirmąjį įvartį „Milan“ puolėjas šeimininkų sirgaliams parodė nepadorų gestą, kuris sulaukė ir žaibiškos „Cagliari“ žaidėjų reakcijos.

Aikštėje įsiplieskus aistroms, teisėjas įspėjo M.Balotelli geltona kortele, o nesivaldantį puolėją galiausiai pavyko nuraminti tik „Milan“ kapitonui Kaka. Dabar „Super Mario“ teks praleisti kitą mačą su „Torino“.

„Prašiau jo išlaikyti ramybę, nors varžovų sirgaliai tikrai nebuvo pavyzdingi, - savo žaidėją gynė C.Seedorfas. – Visi mes padarome klaidų. Esu tikras, kad jis pasitaisys, o mes visi privalome jam padėti“.

Vokietija. Po žiemos pertraukos pabudusi Bundeslyga nesėkmingai prasidėjo Dortmundo „Borussia“ komandai.

Viena čempionato favoričių nesugebėjo įveikti „Augsburg“ (2:2) ir iki sezono pabaigos prarado vieną komandos lyderių Jakubą Blaszczykowskį.

Lenkijos rinktinės saugas jau 6-ąją mačo minutę buvo išneštas iš aikštės, kai jam trūko kryžminiai kelio raiščiai.

Europos futbolo stadionuose

Ispanijos čempionatas. 21-as turas. "Barcelona" – "Malaga" 3:0, "Rayo Vallecano" – Madrido "Atletico" 2:4, Madrido "Real" – "Granada" 2:0, "Valladolid" – "Villarreal" 1:0, "Valencia" – Barselonos "Espanyol" 2:2, "Sevilla" – "Levante" 2:3, "Almeria" – Madrido "Getafe" 1:0, Pamplonos "Osasuna" – Bilbao "Athletic" 1:5, Vigo "Celta" - Sevilijos "Betis" 4:2,

Rikiuotė: 1. "Barcelona" - 54 (21), 2."Atletico" - 54 (21), 3. "Real" - 53 (21), 4. Bilbao "Athletic" - 42 (21), 5."Villarreal" - 37 (21).

Italijos čempionatas. 21-as turas. Veronos "Hellas" – „Roma“ 1:3, Milano „Inter“ – "Catania" 0:0, "Torino" – Bergamo "Atalanta" 1:0, „Parma“ – „Udinese“ 1:0, "Cagliari" – "Milan" 1:2, Genujos "Sampdoria" – "Bologna" 1:1, "Livorno" – "Sassuolo" 3:1, Florencijos "Fiorentina" – „Genoa“ 3:3, "Napoli" -- Veronos "Chievo" 1:1, Romos "Lazio" -- Turino "Juventus" 1:1.

Rikiuotė: 1. "Juventus" - 56 (21), 2."Roma" - 50 (21), 3."Napoli" - 44 (21), 4."Fiorentina" - 41 (21), 5. "Inter" - 33 (21).

Vokietijos čempionatas. 18-as turas. Menchengladbacho "Borussia" – Miuncheno "Bayern" 0:2, Dortmundo "Borussia" – „Augsburg“ 2:2, „Freiburg" – Leverkuzeno "Bayer" 3:2, „Sttutgart“ – „Mainz“ 1:2, „Wolfsburg“ – „Hanover“ 1:3, "Nurnberg" – "Hoffenheim" 4:0, Frankfurto "Eintracht" – Berlyno "Hertha" 1:0, Brėmeno „Werder“ – Braunšveigo "Eintracht" 0:0, „Hamburg“ -- Gelzenkircheno "Schalke" 0:3.

Rikiuotė: 1."Bayern" -- 47 (17), 2. "Bayer" -- 37 (18), 3. Dortmundo "Borussia" – 33 (18), 4.Menchengladbacho „Borussia“ -- 33 (18), 5. "Schalke" -- 31 (18)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.