Įvykiai Ukrainoje sirgaliams gali užkirsti kelią į Vilnių

Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių grupės „Pietų IV“ nariai su nerimu stebi įvykius Ukrainoje. Tarp protestuotojų – geri jų bičiuliai, Ukrainos futbolo sirgaliai. „Niekas iš mūsiškių ten nėra nuvažiavęs. Yra žmonių, kuriems kyla minčių, kad gal reikia vykti, bet aš tikiuosi, jog visa tai baigsis greičiau, nei mūsiškiai nuspręs važiuoti“, - sakė „Pietų IV“ sirgalių lyderis Ingvaras Butautas.

Ukrainos futbolo sirgaliai dalyvauja protestuose.<br>AP asociatyvi nuotr.
Ukrainos futbolo sirgaliai dalyvauja protestuose.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 27, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:10 AM

„Žalgirio“ ir Kijevo „Dinamo“ komandų sirgalių draugystė prasidėjo dar 1984-aisiais.

„1983 metais jie buvo atvykę į Vilnių, tačiau tada nesutarėme. 1984-aisiais pradėjome su jais kalbėtis ir supratome, kad jie toli gražu nėra tokie, kaip Rusijos sirgaliai. Jie buvo nusiteikę prieš visą sovietiją. Nuo to laiko po truputį pradėjome bendrauti ir jau sovietmečio pabaigoje buvome tikri draugai“, – pasakojo I.Butautas.

„Pietų IV“ savo palaikymą Ukrainos futbolo sirgaliams išreiškė organizuota akcija ir oficialiu raštu Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje.

Penktadienį apie pusšimtis „Žalgirio“ ir kitų komandų gerbėjų rinkosi prie Ukrainos ambasados, kad išreikštų paramą „Dinamo“ ir kitų Ukrainos klubų sirgaliams, dalyvaujantiems susirėmimuose. Tylos minute susirinkusieji pagerbė ir susirėmimų aukas.

„Pietų IV“ taip pat oficialiu raštu kreipėsi į Ukrainos nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Lietuvoje Valeriju Žovtenką prašydami imtis priemonių, kad būtų nutrauktas fizinės jėgos panaudojimas prieš demonstrantus, kad konfliktai būtų sprendžiami taikiu būdu.

„Mes nesikišame į politiką, nesakome, kad esame už vienus ar kitus. Bent jau „ultros“ į gatves išėjo ne su pirmąja banga, kurią galima vadinti kova dėl noro pakreipti Ukrainą į Europos Sąjungos pusę.

Jie išėjo tada, kai Viktoro Janukovyčiaus valdžia priėmė daug nedemokratiškų įstatymų. Mes suprantame jų poziciją. Puikiai suprantame, kad visi žmonės nori būti laisvi, ir palaikome tą jų pasirinkimą“, – aiškino „Pietų IV“ lyderis.

Vasario 1–2 dienomis Vilniuje vyks atvirasis Lietuvos futbolo sirgalių čempionatas, kuriame turėtų dalyvauti ir trys Ukrainos sirgalių komandos.

Laukiama atvykstant Kijevo „Dinamo“, Lvovo „Karpaty“ ir Dniepropetrovsko „Dnipro“ komandų. Ukrainos futbolo sirgaliai į Lietuvą turėtų pradėti rinktis ketvirtadienį.

„Turėtų atvykti, jeigu neatsitiks kas nors bloga. Baiminamės, nes ten gali įvykti bet kas. Gali įvesti ypatingąją padėtį, gali uždaryti sienas. Teorinė galimybė yra. Galų gale gali iššaudyti, kaip jie ten daro. Štai Dniepropetrovske – atbėgo milicininkai ir išdaužė ten juos. Visko gali būti. Ten revoliucija vyksta“, – sakė I.Butautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.