Šalies futbolo istorijoje liks „Spyrio“ įspaudas

„Man pačiam liko gausybė neaiškumų“, – sužinojęs apie galimybę Kauno „Spyrio“ klubui šį sezoną išbandyti jėgas pajėgiausioje šalies A futbolo lygoje, prisipažino komandos vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 8, 2014, 7:53 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:30 PM

90 procentų – taip klubo galimybes įvykdyti visus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) reikalavimus, suteikiančius teisę šiemet rungtis pajėgiausioje A lygoje, vertino komandos vadovas L.Bičkauskas.

Pirmu bandymu LFF licencijavimo komitetas nesuteikė klubui A lygos licencijos ir paprašė papildomų dokumentų, susijusių su klubo vidaus struktūra, įsipareigojimais žaidėjams, namų aikšte.

„Dirbome savaitgalį, vakarais, nuolat konsultavomės su federacija ir derinome reikalingų dokumentų pateikimo tvarką“, – apie įtemptus parengiamuosius darbus kalbėjo L.Bičkauskas.

Galimybes tinkamai pasirengti apsunkino labai trumpas laikas, kurį suteikė licencijavimo komitetas.

Žada stiprinti pajėgas

„Ieškosime ir futbolininkų, ir rėmėjų, ir trenerių“, – apie pasirengimą būsimam futbolo čempionatui kalbėjo L.Bičkauskas.

Pasak jo, komandos branduolys išliko nepasikeitęs nuo praėjusių metų, tačiau „Spyris“ neteko pagrindinio puolėjo Roko Krušnausko, kuris pasirašė sutartį su Klaipėdos „Atlantu“. Kitas pajėgus puolėjas klubui dabar būtinas.

Kauniečiai senokai derėjosi tiek su galimais komandos rėmėjais, tiek su futbolininkais, tačiau susitarti trukdė nežinomybė, kurioje lygoje šiemet varžysis „Spyris“.

Privertė varžovus drebėti

Kauno „Spyris“ tik pernai debiutavo I futbolo lygoje ir jo pasirodymas paliko labai gerą įspūdį.

„Futbolininkai jaudinosi tik pirmųjų varžybų metu, o vėliau eidami į aikštę tikrai nedrebėjo“, – tikino L.Bičkauskas. Priešingai – įsibėgėjęs „Spyris“ tapo grėsmingu daugelio klubų varžovu ir drąsiai rungėsi net su lyderiais.

Galutinėje rikiuotėje kauniečiai užėmė penktąją vietą. Pakilti dar aukščiau sutrukdė pora apmaudžių nesėkmių pačioje sezono pabaigoje. Šiemet I lygoje „Spyris“ jau būtų kovojęs dėl prizinės vietos.

Tikslas išlieka nepakitęs

„Jeigu prie klubo prisijungtų keli patyrę žaidėjai, A lygoje nebūtume patrankų mėsa“, – įsitikinęs „Spyrio“ vyriausiasis treneris L.Bičkauskas.

Jo nuomone, klubas turėtų labai neblogų galimybių sezono pabaigoje atsidurti ties turnyro lentelės viduriu.

Varžytis A lygoje reikia gerokai didesnių investicijų, tačiau apie jų poreikį, rėmėjų galimybes kalbėti dar per anksti.

„Visada kėlėme tikslą varžytis A lygoje, ir jis nesikeičia. Jeigu būtų nepavykę šiemet, tikrai bandytume kitais metais“, – apie strateginius klubo planus kalbėjo L.Bičkauskas.

Šlovė – toli praeityje

Pastarąjį kartą A futbolo lygoje Kaunas savo atstovą turėjo 2011-aisiais – miesto garbę tąkart gynė F.B.K. „Kaunas“.

Daugkartinis šalies čempionas praėjusiais metais varžėsi tik su II lygos dalyviais, o šiemet neturi galimybių kilti aukštyn.

Norą dalyvauti I lygoje šiemet pareiškė Kauno „Stumbras“, kuris licenciją gavo antru bandymu.

„Spyriui“ I lygos licencija buvo suteikta iškart.

A lygos varžybos šiemet prasideda kovo 8–9 dienomis, o I lygos komandos į aikštę išbėgs balandžio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.