Į A lygą įsiveržę „Trakai“ ruošiasi nuversti „Žalgirį“

LFF taurė ir A lygos medaliai. Tokius ambicingus tikslus kelia į aukščiausiąją Lietuvos futbolo lygą įsiveržęs „Trakų“ klubas. Dar rudenį jis grūmėsi tik antrajame pagal pajėgumą šalies futbolo čempionate ir ten iškovojo bronzą. Tačiau dabar trakiečių negąsdina nei Vilniaus „Žalgirio“ barjeras LFF taurės varžybų pusfinalyje, nei naujokų dalia A lygos senbuvių tarpe.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 27, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:34 PM

„Geriau negyvent negu visai netikėt“, – Marijono Mikutavičiaus „Tris milijonus“ beveik pažodžiui citavo „Trakų“ ekipos prezidentas Ivanas Nevoina.

Lietuvos futbolo aukštumas debiutantai šturmuos solidžiu biudžetu. „Trakai“ konkrečių skaičių neįvardijo, bet į prizines vietas, anot I.Nevoinos, leis taikytis surinkti pinigai. 

Savo žodžius trakiečiai bando grįsti ir pirkiniais. Per futbolo klubo sezono pristatymą oficialiai parašus ant sutarties suraitė Lietuvos rinktinės patirties turintys 27 metų saugas Vytautas Lukša ir 29 metų vartininkas Paulius Grybauskas

Tiesa, pasirašyti ant sutarties pavyko ne iš pirmo karto. Pasirodo, nerašė „AC Milan“ simbolika papuoštas rašiklis. Žurnalistai juokavo, kad tai – blogas ženklas.

„Man tokia grandiozinė klubo vizija patiko, – sakė praėjusį sezoną Rygos „Skonto“ vartus saugojęs P.Grybauskas. – Vien „AC Milan“ akademijos vardas daug ką pasako. Tai yra rimtos investicijos.“

„Trakai“ bendradarbiauja su „AC Milan“ futbolo akademija.

Tačiau ar viso to užteks nuversti „Žalgirį“ ir kitus A lygos lyderius?

„Kai LFF burtuose ištraukėme „Žalgirį“, visi linkėjo nepralaimėti dideliu skirtumu. Bet visos komandos yra įveikiamos. Kamuolys apvalus“, – sakė „Trakų“ treneris Valdas Jakimavičius, kurio auklėtiniai draugiškose rungtynėse žalgiriečiams nusileido 0:1.

Saugas V.Lukša taip pat tikėjo ambicingų tikslų realizavimu: „Jei aš čia sėdžiu, reiškia, tikiu komanda. Klubas sukomplektuotas labai gerai. Bus dar gerų žaidėjų. Reikia tik viską įrodyti aikštėje. Lietuvoje nėra nenugalimų komandų. Tas pats „Žalgiris“ – ne kosmosas.“

„Iki rungtynių visų galimybės yra 50 ant 50. Reikia išeiti ir viską įrodyti. Juk žmonės, kojos – tie patys. Su kitokiu požiūriu nematau tikslo žaisti futbolą“, – komandos draugui antrino P.Grybauskas.

Žais tuščiame stadione?

„Trakai“ neturi reikalavimus atitinkančio stadiono, todėl visą sezoną žais Vilniuje. Klubo prezidentas I.Nevoina bandė kalbėti apie istorinį Trakų ir Vilniaus ryšį, pažymėjo, kad Trakai yra Vilniaus miesto regiono komanda, todėl tai motyvuos vietinius ateiti į stadioną.

Tačiau Lietuvos sostinės futbolo gerbėjų širdis jau seniai pavergė Vilniaus „Žalgiris“. O ir į Lietuvos čempionų rungtynes A lygoje sirgaliai vis dėlto neplūsta būriais.

Kitos Vilniuje praeityje žaidusios komandos „Vėtra“ ir „FC Vilnius“ taip pat niekada negalėjo pasigirti aistruolių armija.

Tuo tarpu Trakuose dar anksti kalbėti apie reikalavimus atitinkantį stadioną. Jo statybos kol kas vyksta tik popieriuose ir miesto valdininkų kabinetuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.