Futbolo aktorių „Oskarai“: gėdingiausi epizodai

Vienas labiausiai futbolo sirgalius erzinančių reiškinių futbole – vaidyba. Kiekvienoje, net ir geriausioje, lygoje atsiranda žaidėjų, kurie į pagalbą aikštėje pasitelkia viską – techniką, fizines savybes, varžovų erzinimą bei vaidybą. Treneriai pyksta, kaltina varžovus, pirštais rodo į teisėjus, FIFA ir UEFA kalba apie dideles baudas už arbitrų klaidinimą. Tačiau tai vis tiek vyksta. Vaidyba kartais padeda smulkiuose epizoduose, o kartais nulemia rungtynių pabaigą. Ši futbolo ir viso sporto piktžaizdė dažnai teisėjus priverčia parodyti ir raudoną kortelę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-01 15:46, atnaujinta 2018-02-15 19:41

Lrytas.lt, remdamasis dailymail.co.uk informacija, pateikia dešimt prasčiausių vaidybos triukų.

Jurgenas Klinsmannas

J.Klinsmannas buvo, greičiausiai, pirmoji pasaulinio garso futbolo žvaigždė, patekusi po padidinamuoju stiklu po teatrališko skrydžio. Skrydžio, po kurio raudoną kortelę prieš save išvydo argentinietis Pedro Monzonas. Tai nutiko 1990 metų pasaulio futbolo čempionato finale. Vokietija tuomet laimėjo 1:0.

Dar ir šiandieną J.Klinsmannas atmeta kaltinimus. „Jeigu nebuvo kontakto, - klausia jis. - Tai kaip ant mano blauzdos atsirado penkiolikos centimetrų randas?“

Norbertas Meieris

Dar vienas epizodas iš Vokietijos archyvų. O situacija – gana komiška. „Duisberg“ komandos treneris N.Meieris 2005 metais „susidūrė“ su „Koln“ ekipos futbolininku Albertu Streitu. Jie vienas priešais kitą atsirado techninėje zonoje. Netrukus A.Meieris galva stumtelėjo A.Streitą ir dramatiškai krito atgal – lyg futbolininkas jam būtų smogęs. Beje, pastarasis irgi suvaidino, kad patyrė smūgį.

A.Meieris po šio epizodo praėjus porai dienų buvo atleistas, o Vokietijos futbolo federacija jam skyrė trijų mėnesių nušalinimą. Beje, A.Streitas taip pat turėjo palikti aikštę, bet vėliau. Jis aikštėje susikivirčijo su Fabianu Goetze – Mario Goetze's broliu.

Bryanas Carrasco

Šiam Čilės jaunimo (iki 20 metų) rinktinės futbolininkui išradingumo netrūko. Per rungtynes jis sugriebė Ekvadoro futbolininko Edsono Montano ranką ir ja trenkė sau į veidą.

Neįtikėtina, bet šis veiksmas jam buvo naudingas. Teisėjas užkibo ir B.Carrasco uždirbo laisvą smūgį.

Paulas Alcockas

Taip, tai nėra tas įprastas vaidybos epizodas. Tačiau vis tiek visa tai – pantomima. Teisėjas dramatiškai sulėtintai krito ant žemės, kai garsusis ekstravagantiškasis Paulo Di Canio jį pastūmė. Ar jis būtų kritęs taip pat, jeigu kažkas būtų jį pastūmęs, tarkime, gatvėje? Sunku pasakyti, tačiau tai, kas nutiko aikštėje, – daugeliui kėlė juoką.

Rivaldo

2002 metais pasaulio čempionate suvaidintas Rivaldo epizodas sulauktų daug plojimų aktorių gildijoje. Per C grupės rungtynes su Turkijos komanda Rivaldo stojo prie kampinio gairelės. Kadangi kamuolys buvo toliau nuo jo, o brazilas neskubėjo, turkas Hakanas Unsalas spyrė kamuolį į varžovą. Kamuolys atsimušė į Rivaldo koją, tačiau brazilas krito susiėmęs už veido.

Brazilijos futbolo žvaigždė už tai turėjo sumokėti apie penkių tūkstančių svarų baudą. „Savaime suprantama, kad kamuolys nepataikė man į veidą, bet aš vis tiek buvau auka. Ir aš pats nieko niekam nepadariau, o už tai dar turėjau mokėti baudą. Niekas nepamena, ką turkas padarė“, - sakė Rivaldo.

Cristiano Ronaldo

Iš C.Ronaldo dažnai šaipomasi dėl jo griuvimų ar reakcijų į pražangas, pastūmimus. Vienas iškiliausių aktorinių momentų portugalo karjeroje – Čempionų lygos dvikovoje su „AC Milan“.

Tuomet kovojant dėl kamuolio Ignazio Abate palietė C.Ronaldo smakrą. Netrukus futbolininkas atsisuko į teisėjo pusę, sušuko ir, kad būtų įtikinamiau, griebėsi už veido bei krito ant žemės.

Oscaras

Naujųjų metų dieną per rungtynes su „Southampton“ komanda Londono „Chelsea“ atstovas Oscaras buvo nubaustas geltona kortele už vaidybą, kuria jis siekė vienuolikos metrų baudinio. Į baudos aikštelę vartininko link pasileidęs Oscaras mėgino šį suklaidinti. Kai vartininkas griūdamas priartėjo, Oscaras kilstelėjo ir sulietė savo kulnus, griūdamas ant žemės.

Tačiau Martino Atkinsono tai neapgavo – teisėjas iškart parodė geltoną kortelę.

Didier Drogba

Jį daugelis vadina tikru žvėrimi – apdovanotas didžiule fizine galia ir puikia futbolo technika jis pavergė ne vieno sirgaliaus širdį, tačiau net ir D.Drogba mėgsta griebtis vaidybos. Per mačą su „Napoli“ puolėjas vijosi Salvatore Aronica. Pastarasis alkūne pataikė D.Drogba į ranką, tačiau šis krito ant žemės susiėmęs už veido.

Beje, vėliau buvo per kamerą užfiksuota, kaip D.Drogba atidengia akį, kad galėtų pažiūrėti, kaip į situaciją reaguoja teisėjas.

Mortenas Gamstas Pedersenas

„Blackburn“ futbolininkas M.G.Pedersenas bėga „Arsenal“ vartų link, jį vejasi Bacary Saga. Žaidėjas jau mėgina smūgiuoti į vartus, tačiau užkliūva ir krenta ant žemės. Netrukus jis su viltimi žiūri į teisėją, leisdamas suprasti, kad B.Saga užkabino jo koją. Tačiau pastarasis buvo pakankamai toli nuo M.G.Pederseno, tad labiausiai tikėtina, kad jis užkliuvo už savo kojos, todėl ir nukrito.

Arturo Vidalis

Tai – kažkas iš fantastiškos srities. Tikime, kad peržiūrėsite šį epizodą bent keletą kartų. Šį sezoną „Juventus“ žaidė su Madrido „Real“. Būtent per šį mačą ir sužibėjo A.Vidalis. Jis smūgiavo į vartus, tačiau nepataikė į kamuolį ir su galinga jėga spyrė į žemę. Netrukus A.Vidalis skrido ir krito ant žemės. Jo paliesti joks žaidėjas negalėjo, tačiau A.Vidalis vis tiek rėkė žiūrėdamas į teisėją ir reikalavo baudinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.