Panevėžio „Ekranas“ pasiruošimą A lygai baigė pergale

Pirmąją kalendorinio pavasario dieną Panevėžio „Ekranas“ stojo į paskutinę kontrolinę dvikovą prieš kitą savaitę prasidedantį A lygos čempionatą. Ekraniečiai jėgas išmėgino su I lygos pirmenybėms besirengiančia Kazlų Rūdos „Šilo“ komanda ir ją įveikė 3:1 (2:0), praneša fkekranas.lt.

Rungtynių akimirka.<br>fkekranas.lt nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>fkekranas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-01 21:09, atnaujinta 2018-02-15 19:33

Panevėžio „Ekranas“ nuo rungtynių pradžios kur kas tiksliau žaidė ir kūrė pavojų varžovų aikštės pusėje. Varžovų gynybą ekraniečiai bandė draskyti reidais kraštuose ar aštriais perdavimais iš aikštės gilumos į laisvą plotą įkertantiems komandos draugams. Tuo tarpu svečiai sėkmingai gynėsi ir ypač grubių klaidų nedarė. Pirmojoje kėlinio pusėje puikaus šanso neišnaudojo Lukas Kochanauskas, kuris atsidūręs vienas prieš vartininką uždelsė ir pastarasis suspėjo likviduoti pavojų.

30-ąją minutę ryžtingai iki galo dėl kamuolio kovojo „Ekrano“ peržiūroje esantis brazilas Elivelto, iššokęs vienas prieš vartininką, kuris išbėgo už baudos aikštelės ribų, kamuolį permetė per jį ir vėliau galva iš arti kamuolį nukreipė į vartus - 1:0.

Besibaigiant kėliniui puolėjas L.Kochanauskas visgi ištaisė savo klaidą ir gerą progą pavertė antruoju komandos įvarčiu, iš arti pakartotiniu smūgiu kamuolį nukreipęs į vartus. Per pirmąją rungtynių dalį „Ekrano“ vartininkas Kornelijus Timofejevas darbo beveik neturėjo.

Antrajame kėlinyje suaktyvėjo svečių žaidimas. 55 min. „Šilo“ žaidėjai uždirbo baudos smūgį netoli „Ekrano“ baudos aikštelės ir prie kamuolio stojęs Andrius Urbšys tiksliai pažeme jį pasiuntė į vartus - 2:1.

Svečiai siekė pasinaudoti greitomis atakomis, tačiau sukurti pavojingus epizodus neleisdavo tikslumo trūkumas.

70 minutę „Ekranas“ savo persvarą įtvirtino trečiuoju įvarčiu: gavęs tikslų brazilo perdavimą po keitimo aikštėje pasirodęs Edvardas Tamulevičius kamuolį nukreipė į dešinį vartų kampą. Iki mačo pabaigos vaizdas aikštėje iš esmės nesikeitė: kamuolį dažniau kontroliavo ekraniečiai, kurie pelnytai iškovojo pergalę 3:1.

Mėlynai raudoniems tai buvo aštuntasis draugiškas mačas besiruošiant naujam futbolo sezonui.  Praėjusiame sezone Kazlų Rūdos „Šilas“ I lygoje užėmė 4 vietą, o šiose rungtynėse varžovų gretose rungtyniavo neblogai šalyje žinomi futbolininkai: anksčiau „Ekranui“ du sezonus atstovavęs Mantas Samusiovas, Andrius Urbšys, Tadas Papečkys.

Kazlų Rūdos komandai tai buvo trečiosios draugiškos rungtynės šiemet ir tai buvo trečioji nesėkmė (anksčiau 2:3 pralaimėta "Trakams" ir 0:3 - "Lietavai").

Sausio viduryje „Ekranas“ jėgas išmėgino su „Daugavpils" ir pergalę 3:0 iškovojo namuose rungtyniavęs Panevėžio klubas. Antroje kovoje „Ekrano“ ekipa 10:1 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį", vėliau 1:2 nusileido „Trakų" futbolininkams bei vienodais rezultatais 2:0 įveikė „Klaipėdos Granitą" ir „Daugavpils" futbolininkus. Po šių pergalių sekė dvi nesėkmės, vienodais rezultatais 0:1 nusileista Estijos čempionams Talino „Levadia“ ekipai ir Gargždų „Bangos“ komandai.

Sezoną ekraniečiai pradės kovo 9-ąją rungtynėmis Panevėžyje su Pakruojo "Kruoja".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.