„Žalgirio“ biudžetas – devyni milijonai litų

„Pavyko išlipti iš duobės“, - puikią žinią Lietuvos futbolo ir Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjams pranešė klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė. Ji džiaugėsi, kad per ketverius sezonus „Žalgiriui“ pavyko ištiesinti nugarą ir dabar kalba apie ambicingus planus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 4, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:52 PM

Antradienį „Žalgirio“ klubas surengė spaudos konferenciją, skirtą pristatyti komandą prieš artėjantį Lietuvos A lygos sezoną. Jis startuos jau šeštadienį, kai uostamiestyje į mūšį stos Klaipėdos „Atlantas“ ir Alytaus „Dainava“. „Žalgiris“ žais sekmadienį namuose su „Šiaulių“ ekipą.

Ir toliau skaidrūs

2010-aisais į Vilniaus „Žalgirį“ atėjęs sporto direktorius Mindaugas Nikoličius ir V.Venslovaitienė iškart pareiškė, kad legendinis šalies klubas bus atgaivintas. Šalia šio pažado jie pridėjo ir dar vieną, svarbų Lietuvos futbolo bendruomenei – būti skaidriems. Ir šiandieną abu pažadai įvykdyti - „Žalgiris“ drąsiai kalba apie savo finansus ir neslepia, ar išleis daugiau ar mažiau.

„Praėjusio sezono mūsų faktinis biudžetas buvo virš septynių milijonų litų pajamų. Išlaidų – 6 milijonai 900 tūkst. Praėjusius metus baigėme pelningai. Mes tuo labai didžiuojamės, nes per keturis sezonus pavyko išlipti iš duobės. Šiemet planuojame šiek tiek daugiau išlaidų, nes turime ambicingus tikslus“, - pasakojo V.Venslovaitienė, pristatydama „Žalgirio“ planus.

„Žalgiris“ planuoja, kad šio sezono biudžetas bus – devyni milijonai litų. Tris iš jų skiria Vilniaus miesto savivaldybė.

„Esame priėmę programą, pagal kurią remiame profesionalius klubus. Vilniaus miestas įsipareigojo sugrąžinti dalį klubų sumokėto PVM už praėjusius metus. Taip pat per trejus metus skiriama papildoma suma, kuri siekia nuo 1 milijono 200 tūkst. iki 1 milijono 500 tūkst“, - sakė sostinės meras Artūras Zuokas.

„Žalgiris“, pasak V.Venslovaitienės, pernai sumokėjo 1 milijoną litų mokesčių.

Atgaus vardą

Ne vienerius metus ir už aikštės kovojanti Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ šiemet tikisi turėti ir visas teises į Vilniaus „Žalgirio“ vardą.

„Tikiuosi, kad šį pavasarį bus baigti ginčai ir nesutarimai dėl „Žalgirio“ ženklo. Visos nuosavybės teisės į legendinio „Žalgirio“ ženklą priklausys savivaldybei ir klubui. Taip išvengtume dviprasmybių“, - sakė A.Zuokas.

Pasibaigę ginčai dėl vardo – būtų puikus žalgiriečių įvartis, nors daugelis sirgalių dėl to pernelyg galvos nesuka. Bankrutavus senajam „Žalgiriui“ ir aktyviausiems sirgaliams nusprendus atkurti legendinį klubą, aistruoliai tai vertino, kaip tęstinumą, tad vardo klausimas – daugiau teisinis reikalas.

Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė planuoja užbaigti diskusijas su legendinio „Žalgirio“ stadiono savininkais. Pasak A.Zuoko, jau šiemet planuojamos statybos. „Jeigu nebus juridinių trikdžių, po poros metų išdygs dešimties ar dvylikos tūkstančių vietų stadionas“, - kalbėjo Vilniaus meras.

Tikslai – ambicingi

Pasakymas, kad apetitas kyla bevalgant, tinka ir „Žalgirio“ klubui. Lietuvos čempionai šiemet ketina išsaugoti tris trofėjus bei prakirsti langą į Europą.

„LFF taurės trofėjaus išlaikymas trečius metus, A lygos titulas, supertaurė ir Europos lygos grupių etapas“, - „Žalgirio“ norus išdėstė V.Venslovaitienė.

Pernai žalgiriečiai buvo atsidūrę ant Europos lygos grupių etapo slenksčio, kai dėl susidariusios situacijos atsirado galimybė automatiškai gauti vietą antrajame pagal prestižą Senojo žemyno klubų turnyre, tačiau viltis didelė nebuvo ir galiausiai subliuško. Atrankoje „Žalgiris“ praėjusį sezoną nužingsniavo iki pat lemiamo etapo, tačiau ten dukart pralaimėjo „Salzburg“ klubui, kuris praėjusią savaitę pateko į Europos lygos aštuntfinalį.

Šiemet Vilniaus kluba kelionę po Europą pradės Čempionų lygos atrankoje.

LFF taurėje „Žalgiriui“ beliko įveikti du laiptelius. Pusfinalyje žalgiriečiai balandžio pradžioje kovos su „Trakų“ ekipa, o finale susitiktų su Gargždų „Bangos“ ar „Klaipėdos granito“ ekipa.

Stilių keis brazilas ir lietuvis

Užsibrėžtų tikslų antrus metus „Žalgiriui“ vadovausiantis Marekas Zubas sieks su kitokia komanda. „Žalgirio“ sudėtyje nebus devynių žaidėjų, kurie aikštėje lakstė pernai. Tačiau juos pakeitė septyni nauji veidai.

„Pasirengimo etapas vyko gerai, tačiau mums dar reikės laiko. Turime daug naujų veidų, todėl reikia susižaisti, pajausti save. Norime būti geresni nei pernai, tad turėsime padirbėti. „Žalgiris“ šiemet bus kitoks – žaisime pasikeitusiu stiliumi“, - sakė strategas.

Kiekvienais metais įsigyjantis įdomų futbolininką „Žalgiris“ išimčių nedarė ir šįkart. Parašą ant sutarties su Lietuvos čempionais padėjo 35 metų saugas Deividas Šemberas, ne kartą žaidęs Čempionų lygoje, kai vilkėjo Maskvos CSKA marškinėlius. Ekipą papildė ir 28 metų brazilas Andrezinho. Būtent D.Šembero bei Andrezinho duetas sauguose ir turėtų diktuoti kitokį tempą.

„Brazilas turi daug patirties ir puikius futbolo įgūdžius. Manau, kad jis tikrai galės daug ką pakeisti. Jis skiriasi nuo anksčiau čia žaidusio Pavelo Komolovo. Bet vienas futbolininkas visko nekeičia. Dar yra garsi pavardė – Šemberas. Jis taip pat turi gausybę patirties. Moka puikiai žaisti, kurti galimybes. Manau, kad jiedu pakeis mūsų žaidimą“, - sakė M.Zubas.

Norės dar vieno puolėjo

„Žalgirio“ sirgalių pamiltą Kamilį Bilinskį puolime turėtų pakeisti Kristis Andreou. „Žalgirio“ strategas tikisi, kad 19 metų iš Kipro kilęs futbolininkas taps įvarčių mašina.

„Jis labai talentingas. Jo žaidimas panašus į K.Bilinskio, bet manau, kad po poros mėnesių darbo jis bus dar įdomesnis žaidėjas, - apie į puolimo grandį įsitraukusį K.Andreou kalbėjo M.Zubas. - Dar turime Andrių Veličką. Jis nėra itin efektyvus, bet per treniruotės visiems rodo, kaip dirba profesionalai. Jis turi patirties. Nepamirškime Edvardo Baniulio. Jis padarė progresą.“

Tiesa, „Žalgirio“ strategas komandoje norėtų matyti dar vieną puolėją, jeigu legendiniam klubui tektų kovoti Europos lygos grupėje.

„Su didele patirtimi, puikiai įgūdžiais, mušančio įvarčius“, - apie galimą pasistiprinimą užsiminė M.Zubas.

Klubo sporto direktorius M.Nikoličius neatmetė galimybės, kad naują žaidėją pamatysime dar iki sezono starto. „Niekada nesakyk niekada“, - pareiškė M.Nikoličius.

Trukdė realijos

Iki savaitgalio Lietuvos futbole nebuvo galutinai aišku, kiek klubų varžysis čempionate. Skaičius – dešimt svyravo ilgai, nes pretenzijas į papildomą vietą reiškė Tauragės „Tauro“ vadovai. Tačiau klubai nepritarė vienuolikos ekipų čempionatui. Tokios realijos įsiminė ir M.Zubui.

„Nėra lengva analizuoti varžovus, kai aplink vis dar sklando gandai apie tai, kokia bus sistema, kiek žais komandų, kas kur rungtyniaus ar vadovaus“, - pasakojo buvęs Lenkijos rinktinės trenerio asistentas, stratego duonos ragavęs daugybėje klubų.

Šiemet į A lygą atvyko dvi naujokės – pirmąją vietą LFF I lygoje užėmusi „Klaipėdos granito“ ekipa ir treti likę „Trakų“ futbolininkai. Pastaruosius į priekį turėtų vesti trenerio amplua prisiėmęs Čempionų lygos laimėtojas Edgaras Jankauskas. Tačiau nors „Trakai“ kalba ambicingai, M.Zubo žvilgsnis užkliuvo už Klaipėdos „Atlanto“, pernai pasikėsinusiam į auksą.

„Klubas parodė savo ambicijas. Pernai jie tikrai nusivylė, kad nelaimėjo. O kaip bus šiemet? Viską pamatysime aikštėje, - sakė M.Zubas. - Bet manau, kad čempionatas bus įdomus.“

Moterims – nemokamai

„Žalgiris“ šiemet nutarė bendradarbiauti su Čekijos klubu „Bohemians 1905”. Jame jau rungtyniauja pernai puikiai pasirodęs ir daug liaupsių sulaukęs saugas Mantas Kuklys bei gynėjas Egidijus Vaitkūnas.

„Svarbu leisti žaidėjams išbandyti save. Tai yra būtina. Dabar jie galės paragauti kitokio futbolo. Tai rodo, kad mūsų klubas turi potencialą“, - apie išvykstančius žaidėjus kalbėjo M.Zubas.

Šiemet „Žalgirį“ paliko Povilas Krasnovskis, Takuya Kanai, K.Bilinskis, P.Komolovas, A.Skerla tapo trenerio asistentu, M.Kuklys, E.Vaitkūnas, Luka Peričius, Mykolas Krasnovskis. Komandą papildė D.Šemberas, Andrezinho, Linas Pilibaitis, Jakubas Wilkas, K.Andreou, Artakas Jedigarijanas, Mantas Fridrikas.

Kovo devintąją dieną 17 valandą LFF stadione žaisiantis „Žalgirio“ klubas nutarė surengti šventę moterims. Kovo aštuntosios – Moters dienos – proga įėjimas į stadioną joms bus nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.