„Atlante“ – mįslė dėl stadiono ir pernykštės sėkmės vizija

Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubas, pernai lyg stebuklingas paukštis feniksas pakilęs iš pelenų, nenusiteikęs užleisti iškovotų pozicijų Lietuvos futbolo A lygoje. Be to, Lietuvos vicečempionų titulą pelniusi komanda šiemet po dešimties metų pertraukos varžysis Europos UEFA taurės turnyre. Ar klaipėdiečiai galės palaikyti savo komandą? To niekas nežino - apleistas centrinis uostamiesčio stadionas šiuo metu neatitinka net šalies futbolo rungtynėms keliamų reikalavimų?

Klaipėdiečiai nori pakartoti pernykštę sėkmę, bet nežino, kokiame stadione garsins Lietuvos vardą Europos turnyre.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdiečiai nori pakartoti pernykštę sėkmę, bet nežino, kokiame stadione garsins Lietuvos vardą Europos turnyre.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2014-03-05 18:29, atnaujinta 2018-02-15 16:38

„Ši problema – galvos skausmas ne tik mums, bet ir Klaipėdos savivaldybei, su kuria jau daug metų tariamės dėl „Žalgirio“ stadiono rekonstravimo, bet vežimas iš vietos nepajuda. Po ilgos pertraukos vėl įgijus teisę žaisti Europos UEFA taurės turnyre, komanda nusiteikusi kovingai. Netekę namų sienų pranašumo, turėtume rungtyniauti Šiaulių arba Kauno stadionuose. Ką mums pasakyti klaipėdiečiams, kurie nusipelnę savo mieste matyti aukštesnio lygio futbolo rungtynes?“, -- per Atlanto“ pristatymo spaudos konferenciją kalbėjo klubo prezidentas Romualdas Jonaitis. „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius irgi neslėpė apmaudo: „Prieš dešimtmetį iškopusiam į Europos UEFA taurės turnyrą „Atlantui“ teko susidurti su panašiomis bėdomis – miesto stadionas tada irgi atrodė apgailėtinai - neatitiko tarptautinių reikalavimų. Tačiau miesto valdžia nesnaudė, susiprato, rado lėšų - tribūnose buvo paskubomis sumontuota tūkstantis plastiko kėdžių, įrengtos ložės išskirtiniams svečiams ir žurnalistams, sutvarkytos rūbinės. Viskas taip ir liko – stadiono tribūnos nuo to laiko neremontuotos, į pagalbines patalpas, rūbines baisu pažiūrėti“.

Kovo 12-ąją į Klaipėdą atvykęs UEFA delegatas įvertins centrinio stadiono jo būklę ir klaipėdiečių galimybes jame surengti tarptautines futbolo varžybas. R.Jonaitis nepraranda vilčių, kad iki to laiko „Atlantui“ išvien su uostamiesčio savivaldybe dar pavyks suderinti stygas, parengti konkrečių veiksmų planą: „Žalgirio“ stadiono veja tinkama tarptautinėms varžyboms, užtektų tribūnose įrengti daugiau sėdimųjų vietų žiūrovams, patvarkyti VIP ložę. Didelių investicijų neprireiktų. Tada viskas pasikeistų – uostamiesčio stadione futbolo rungtynes galėtų stebėti apie 3-5 tūkst. žmonių, o Europos UEFA taurės turnyras priviliotų gal net iki 10 tūkst. sirgalių“.

Po treniruočių stovyklų Turkijoje ir Kipre į namus grįžęs „Atlantas“ vakar ambicingai kovėsi ir minimalia persvara įveikė Latvijos „Jūrmalos“ komandą, papildytą legionieriais - Brazilijos, Argentinos, Venesuelos aukščiausiosios futbolo lygos žaidėjais. „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija liko patenkintas savo auklėtinių žaidimu. Pasak jo, komandoje tvyro gera, darbinga atmosfera, žaidėjai nusiteikę kovingai, reikiamą parengtį turėtų pasiekti po kelių savaičių.

Apie „Atlanto“ galimybes Lietuvos pirmenybėse pakartoti pernykščio sezono pasiekimą K.Sarsanija kalbėjo santūriai: „Mūsų tikslas – laimėti kiekvienas rungtynes. Ginti iškovotus titulus, aišku, visada sunkiau nei jų siekti. Turnyro lentelėje nenorėtume nukristi žemiau pernykštės vietos.

Kitų komandų negaliu vertinti – šiuo metu bent jau septyni klubai nusitaikę į įvairių spalvų medalius. Viską parodys ne trenerių ir vadovų kalbos, o rungtynės. Konkrečių tikslų „Atlantui“ dar nesame iškėlę, apie galimas vietas nekalbame, tiesiog stengsimės visose rungtynėse kovoti dėl pergalės. Taip pat ir UEFA taurės varžybose. Iš žaidėjų laukiu ryžto ir pasiaukojimo“.

K.Sarsanija pažymėjo, jog šiemet, kaip ir pernai, „Atlanto“ branduolį sudarys patyrę ir jauni žaidėjai: „Mūsų taktika orientuota į ateitį - suteikti daugiau galimybių jauniems ir perspektyviems žaidėjams. „Atlantą“ papildė iš Sankt Peterburgo „Zenit“ atvykęs 20-metis saugas Ovidijus Verbickas. Ten jis nuobodžiavo ant dublerių suoliuko, o Klaipėdoje atsiveria naujos galimybės“.

Sezono viduryje situacija, pasak K.Sarsanijos, gali pasikeisti – kai kuriais jaunais „Atlanto“ žaidėjais susidomėjo solidūs Europos klubai, pasiuntiniai žvalgėsi į juos per kontrolines varžybas Turkijoje. Treneris tvirtina, kad klubo vadovybė galimoms permainoms rengėsi iš anksto.

Šiaip jau uostamiesčio komandos gretose didelių pokyčių neįvyko. Šiemet „Atlantą“ papildė dar trys naujokai: Rokas Krušnauskas, atvykęs iš Kauno „Spyrio, Jurijus Kirilovas – iš Sverdlovsko „Ural“ ir Maksimas Maksimovas – iš Vononežo futbolo mokyklos auklėtinis.

Du futbolininkai paskolinti kitoms komandoms: gynėjas Zigmantas Jesipovas „Klaipėdos granitui“, Lukas Baranauskas - „Alytaus „Dainavai“.

Po pernykščio sezono su „Atlantu“ atsisveikino Andrius Urbšys, Donatas Nakrošius, Antonas Alajevas, Ernestas Valiulis, paskolintas Rygos „Daugavos“.

Pirmosiose Lietuvos A lygos rungtynėse kovo 8-ąją „Atlantas“ susitiks su Alytaus „Dainava“. Komandos žais Klaipėdos centriniame stadione ant dirbtinės dangos.

Šiemet aukščiausio lygio šalies pirmenybėse debiutuoja dar viena uostamiesčio komanda „Klaipėdos granitas“ - pernykštė Lietuvos pirmosios lygos nugalėtoja. Pirmosiose sezono rungtynėse klaipėdiečiai susirems su „Trakais“.

„Klaipėdos granitas“ dar gali iškovoti kelialapį ir į UEFA Europos lygos atrankos varžybas. Tai atsitiktų, jeigu klaipėdiečiai pergalingai žingsniuotų LFF taurės turnyrą.

Jeigu LFF taurę iškovotų Lietuvos čempionas „Žalgiris“, teisė žaisti UEFA Europos lygos rungtynėse atitektų šios dvikovos finalininkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.