Jaunimo rinktinės treneris A.Narbekovas: „Labai apmaudu“

Futbolininkų komentarai po rungtynių:

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 8:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

Po vieną įvartį į svečių vartus įmušė Rafalas Wolskis (10 min.), Pawelas Wszolekas (30 min.) ir Dominikas Furmanas (48 min. iš 11 m baudinio), du - Kacperas Przybylko (62 bei 89 min.), rašo lff.lt.

„Žinojome, jog laukia rimtas išbandymas, bet kad atrodysime taip vangiai ir nepasipriešinsime Lenkijos rinktinei, tai tikrai nesitikėjau. Nors, kita vertus startinėje sudėtyje turėjome keturis futbolininkus gimusius 1995 metais, kurie buvo trimis metais jaunesni už daugumą varžovų. Šis skirtumas šiandien pasirodė per didelis“, - po rungtynių sakė Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas.

Kaip ir buvo tikėtasi, rungtynes startinėje sudėtyje pradėjo net trys rinktinės debiutantai - Julius Aleksandravičius, Vykintas Slivka, Rokas Krušnauskas. Būtent pastarieji du buvo labiausiai pastebimi per pirmas dešimt minučių - visgi pirmieji šiame mače džiaugėsi šeimininkai. 10 min. lietuvių vartus nuginklavo „Fiorentina“ klubo saugas Rafalas Wolskis.

Po praleisto įvarčio lietuviai bandė kurti atakas, tačiau netikslūs perdavimai nepasiekdavo komandos puolėjo R.Krušnausko ar krašte rungtyniavusio Klaudijaus Upsto.

Varžovams progas sekėsi kurti kur kas geriau. Viena jų 30-ą minutę, pasibaigė antruoju įvarčių į lietuvių vartus. Mūsiškių gynėjai bandė daryti dirbtinę nuošalę, tačiau buvo nubausti šeimininkų, jiems įvartį pelnė italų klubo „Sampdoria“ puolėjas Pawelas Wszolekas.

Lietuvos U-21 rinktinės nesėkmės tęsėsi ir po pertraukos. Tik prasidėjus antrajam kėliniui į svečių vartus už žaidimą ranka buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavo Prancūzijos klubo „Toulouse“ saugas Dominikas Furmanas.

Po dešimties minučių lietuviai nepasinaudojo realiausią progą šiame mače pelnyti įvartį. Po Mindaugo Grigaravičiaus smūgio, kamuolys atšoko K.Upstui, tačiau šis smūgiavo virš vartų. Po keletos akimirkų lietuvius už šį neišnaudotą epizodą dar kartą nubaudė šeimininkai. Vokietijoje rungtyniaujantis Kacperas Przybylko tiksliai pasiuntė kamuolį į mūsų rinktinės vartų tinklą.

Kontrolines rungtynes lenkai laimėjo užtikrintai, dvikovos pabaigoje pelnydami ir penktąjį įvartį. Antrą kartą šiame mače - šį kartą tolimu smūgiu - pasižymėjo Bylefeldo „Arminia“ ekipos puolėjas K. Przybyłko.

„Labai apmaudu, jog nuo pat rungtynių pradžios tarp vyresnių žaidėjų neatsirado to lyderio, kuris galėtų vesti komandą į priekį. Šiandien varžovai tikrąją to žodžio prasme parodė aukšto lygio ir pavyzdinį žaidimą. Jų žaidėjai, kurie rungtyniauja Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir kitų šalių čempionatuose, negailėjo savęs ir mėgavosi futbolu, to mums iš jų reikėtų pasimokyti“, - savikritiškai rungtynes vertino A.Narbekovas.

Futbolininkų komentarai po rungtynių:

Gynėjas Edvinas Girdvainis: „Tikiuosi, jog šios dienos rungtynės bus gera pamoka ateičiai, šiandien varžovai viską darė kur kas geriau nei mes. Aišku, jautėsi profesionalumo skirtumas, nes jų žaidėjai rungtyniauja geriausiose Europos lygose, ypač sunku buvo prižiūrėti jų vidurio saugus. Tai mano vienos iš sunkiausių karjeros rungtynių.

Vartininkas Edvinas Gertmonas: „Varžovai paliko gerą įspūdį, tai labai greita ir techniška komanda. Patys matėte, jog du lenkai keliose epizoduose lengvai susidorodavo su mūsų trijais ar keturiais žaidėjais. Man ir gynėjams tokios rungtynės asmeniškai duoda daug naudos, nes darbo būna nuo pat pirmos iki paskutinės minutės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen