UEFA vadovui Rusijos agresija prieš Ukrainą netrukdo

UEFA prezidentas Michelis Platini vienareikšmiškai atmetė visus siūlymus uždrausti Rusijai varžytis pasaulio futbolo čempionate dėl agresijos prieš Ukrainos valstybę. Vladimirui Putinui nusprendus atsikąsti dalį, o gal ir visą Ukrainą, sporto pasaulio atstovai ėmė garsiai kalbėti, kad galbūt reikėtų neleisti Rusijai dalyvauti šią vasarą vyksiančiame pasaulio čempionate.

M.Platini siūlo atskirti politiką nuo sporto.<br>AP archyvo nuotr.
M.Platini siūlo atskirti politiką nuo sporto.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-07 20:52, atnaujinta 2018-02-15 14:58

Kai kurie kalbėjo ir apie 2018-uosius, siūlydami neleisti rusams patiems organizuoti pasaulio futbolo čempionato.

Šią savaitę BBC pranešė, kad vienas Europos sąjungos atstovas garsiai prabilo apie tai, kad rusai neturėtų rungtyniauti šių metų pirmenybėse.

Tačiau M.Platini mano, kad politinė situacija neturėtų trukdyti futbolo reikalams.

„Nežinau, kodėl vienuolikai žaidėjų turėtų būti neleista žaisti pasaulio čempionate. Ar tai, kas vyksta – jų atsakomybė? Kodėl tada neuždaryti ambasadų? Juk jos veikia valstybėse“, - CNN sakė M.Platini.

M.Platini jau yra pajutęs sporto ir politikos mišinio skonį, kai 1978 metais su Prancūzijos rinktine žaidė pasaulio čempionate Argentinoje. Daugelis jo šalyje skatino futbolininkus boikotuoti pirmenybes, dėl žmogaus teisių pažeidimų. Tuomet 20-metis M.Platini ir jo ekipos draugai nusprendė žaisti.

„Visada geriau išsakyti tai, ką galvoji nei kažką boikotuoti, - sakė M.Platini. - Geriau pasakyti, kad nesi patenkintas. Taip pat buvo ir Argentinoje. Maniau, kad geriau paaiškinti, kad mums nepatinka tai, kas vyksta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.