„Barcelona“ stovykloje – savęs paieškos ir baimė prarasti titulą

„Trūko to, kas mus paverčia tikrąja „Barcelona“, - nuleidęs galvą po savaitgalio rungtynių kalbėjo katalonų komandos treneris Gerardo Martino.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:22 PM

Tačiau „Barcelona“ komandai gali trūkti ir daugiau nei savasties. Pavyzdžiui – apginti Ispanijos čempionato titulo.

Kol pirmaujantys Madrido klubai („Real“ 67 taškai, „Aletico” 64 taškai) nugriebė pergales, „Barcelona“ patyrė pralaimėjimą. Praėjusio sezono čempionai 0:1 nusileido „Valladolid“ komandai, kuriai šie neįtikėtini trys taškai leido bent trumpam pabėgti iš iškritimo zonos.

„Turėjome tik keletą progų įmušti įvartį. Bet žaisti beveik visą mačą turėjome prieš dešimt gynėjų, - kalbėjo G.Martino. - Geras sprendimas būtų sukurti daugiau erdvės.“

Įvardinęs sprendimą G.Martino žengė tinkamą žingsnį, tačiau su tuo darbai nesibaigia.

51 metų strategas vis dar matuojasi Josepo Guardiolos - „Barcelona“ mesijaus“ - batus. Kol kas jie nėra itin patogūs, bet katalonų klubo vadovai tikisi, kad Tito Vilanovą pakeitęs G.Martino nusistovės ir pagaliau pasieks tos naujosios ekipos žaidimo zenitą.

Per rungtynes su „Valladolid“ katalonai tradiciškai dominavo pagal kamuolio kontrolę, bet jiems sunkiai sekėsi kurti progas prieš „autobusą“ gynyboje.

Antrajame kėlinyje „Barcelona“ jau skubėjo, lyg nujausdama bėdą.

Gynyba prieš tradicinį „Barcelona“ futbolą nebėra paslaptimi ar sunkiu galvosūkiu. „Tiki taka“ ne pirmą kartą klimpo gausioje gynyboje, todėl G.Martino būtina padaryti tai, apie ką buvo kalbėta dar prieš atvykstant Neymarui – padaryti erdvės tolimiems smūgiams.

Graudus, gėdingas, savižudiškas. Taip „Barcelona“ komandos žaidimas buvo nušviestas Ispanijos spaudoje. Komanda keturiais taškais dabar atsilieka nuo „Real“. Iš vienos pusės – skirtumas nedidelis, iš kitos – sirgaliai sunerimę dėl titulo.

Bet jeigu Ispanijos čempionate katalonai stringa, tai Europoje situacija visiškai kitokia. Trečiadienį G.Martino kariauna Čempionų lygos aštuntfinalyje žais atsakomąjį mačą. Pirmoji dvikova prieš „Manchester City“ buvo laimėta 2:0.

Čia „Barcelona“ žaidžia užtikrintai, tad trofėjaus spindesys spigina katalonams į akis. Klausimas – kiek bus trofėjų ir ar suspės jais pasidžiaugti G.Martino.

„Nesame pasiekę geriausio savo žaidimo. Privalome surasti save, kad galėtume varžytis su tokiomis komandomis, kaip Madrido „Real“, - sakė G.Martino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?