Miuncheno „Bayern“ vadovui gresia 10 metų kalėjimo

Titulą ginantys Miuncheno „Bayern“ futbolininkai jau pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet Bavarijos klubo vadovas Uli Hoenessas vakar neturėjo daug laiko džiaugtis šia sėkme.

"Bayern" prezidentas U.Hoenessas Čempionų lygos mačą stebėjo Miuncheno stadiono tribūnose, grįžęs iš teismo.<br>AP nuotr.
"Bayern" prezidentas U.Hoenessas Čempionų lygos mačą stebėjo Miuncheno stadiono tribūnose, grįžęs iš teismo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:04 PM

Dar pirmadienį Miuncheno teismo rūmuose buvo pradėta nagrinėti byla, kurioje „Bayern“ tarybos prezidentas U.Hoenessas kaltinamas mokesčių slėpimu.

Atvykęs į pirmąjį posėdį 62 metų vokietis atrodė gerai nusiteikęs, tačiau jo veidas gerokai apniuko, kai teko atsakinėti į teisėjų klausimus.

Priremtas nenuginčijamų prokurorų įrodymų U.Hoenessas buvo priverstas pripažinti, jog iš viso nuslėpė 18,5 mln. eurų mokesčių, nors iki šiol buvo viešai kalbama apie kur kas menkesnę sumą – 3,5 mln. eurų.

Pasak Vokietijos baudžiamosios teisės žinovų, už tokius nusikaltimus „Bayern“ prezidentui gresia net 10 metų kalėjimo.

Vargu ar U.Hoenesso parodymai padės jam sausam išbristi iš balos. „Bayern“ vadovas teisme tvirtino, jog prarado 18 mln. eurų per vieną dieną biržoje.

„Aš buvau pamišęs ir visiškai praradau savitvardą“, – aiškino U.Hoenessas.

Kaltinamajame prokurorų akte teigiama, jog dar 2004 metais „Bayern“ vadovas Šveicarijos banke atidarė antrąją sąskaitą, norėdamas užmaskuoti savo sandėrius biržoje. Bet U.Hoenessas viliasi, jog teismas atsižvelgs į tą faktą, jog dar 2013-ųjų pradžioje jis prisipažino pažeidęs mokesčių įstatymus.

Dar prieš atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Londono „Arsenal“ futbolininkais „Bayern“ treneris Josepas Guardiola viešai palaikė savo bosą.

„Ponas Hoenessas yra labai svarbi mūsų klubo figūra. Šis teismo procesas yra daug svarbesnis negu mūsų rungtynės su „Arsenal“, – pripažino J.Guardiola. – Todėl mes norime laimėti šį mačą, kad jį palaikytume“.

Sugrįžęs iš teismo posėdžio U.Hoenessas „Allianz Arena“ garbės tribūnoje matė, kaip „Bayern“ futbolininkai lygiosiomis 1:1 baigė mačą su „Arsenal“.

Bavarijos klubas jau pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet „Bayern“ prezidentas dabar laukia svarbesnės žinios. Ketvirtadienį Miuncheno teismas turėtų baigti nagrinėti jo bylą ir paskelbti galutinį sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?