Bausmė „Bayern“ prezidentui - pusketvirtų metų kalėjimo

Uli Hoenessas išgirdo nuosprendį. Mokesčius mokėti vengęs Miuncheno „Bayern“ prezidentas turės kalėti trejus metus ir šešis mėnesius. 

„Bayern" prezidentas U.Hoenessas išgirdo nuosprendį.<br>AP nuotr.
„Bayern" prezidentas U.Hoenessas išgirdo nuosprendį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 AM

Tiesa, 62 metų vokiečiui neteks jau šį vakarą praleisti už grotų. Po teismo sprendimo U.Hoenesso advokatai turi savaitę laiko pateikti apeliacijai.

Vokietijos prokuratūros atstovai siekė, kad U.Hoenessas 5,5 metų praleistų už grotų.

Ketvirtadienį Miuncheno teisme, kuriame nuo pirmadienio nagrinėjama mokesčių slėpimo byla, tokios griežtos bausmės Miuncheno „Bayern“ prezidentui pareikalavo prokuroras Achimas von Engelis.

U.Hoennesas dar 2013-ųjų balandį prisipažino, jog atidarė slaptą sąskaitą viename iš Šveicarijos bankų, norėdamas išvengti mokesčių.

Prokurorai surinko įrodymus, jog 62-ejų vokietis nuo 2003 metų į valstybės iždą nesumokėjo 27,2 mln. eurų mokesčių.

„Jo prisipažinimo nepakanka, kad jis būtų išteisintas“, – ketvirtadienį teisme teigė prokuroras Achimas von Engelis.

Pirmadienį atvykęs į pirmąjį posėdį U.Hoennesas atrodė gerai nusiteikęs, tačiau jo veidas gerokai apniuko, kai teko atsakinėti į teisėjų klausimus.

Priremtas nenuginčijamų prokurorų įrodymų U.Hoenessas buvo priverstas pripažinti, jog nesumokėjo daug daugiau mokesčių, nors iki šiol buvo viešai kalbama apie kur kas menkesnę sumą – 3,5 mln. eurų.

„Bayern“ vadovas teisme tvirtino, kad prarado 18 mln. eurų per vieną dieną biržoje.

„Aš buvau pamišęs ir visiškai praradau savitvardą“, – aiškino U.Hoenessas.

Kaltinamajame prokurorų akte teigiama, jog dar 2004 metais „Bayern“ vadovas Šveicarijos banke atidarė antrąją sąskaitą, norėdamas užmaskuoti savo sandėrius biržoje. Bet U.Hoenessas vylėsi, jog teismas atsižvelgs į tą faktą, jog dar 2013-ųjų pradžioje jis prisipažino pažeidęs mokesčių įstatymus.

Prieš atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Londono „Arsenal“ futbolininkais „Bayern“ treneris Josepas Guardiola viešai palaikė savo bosą.

„Ponas Hoenessas yra labai svarbi mūsų klubo figūra. Šis teismo procesas yra daug svarbesnis negu mūsų rungtynės su „Arsenal“, – pripažino J.Guardiola. – Todėl mes norime laimėti šį mačą, kad jį palaikytume“.

Sugrįžęs iš teismo posėdžio U.Hoenessas „Allianz Arena“ garbės tribūnoje matė, kaip „Bayern“ futbolininkai lygiosiomis 1:1 baigė mačą su „Arsenal“.

Bavarijos klubas jau pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet „Bayern“ prezidentas dabar laukia lemtingo teismo sprendimo. Miuncheno teismas turėtų paskelbti, ar U.Hoennesui iš tiesų teks sėsti į kalėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.