Krymo klubams - kliūtys tęsti kovą Ukrainos čempionate

Šį savaitgalį bus atnaujintas Ukrainos futbolo čempionatas, tačiau visų labiausiai laukiama dvikova tarp Simferopolio „Tavrija" ir Kijevo „Dynamo" komandų gali neįvykti, nes Krymo klubui daromas didžiulis spaudimas pasitraukti iš Ukrainos pirmenybių.

Ar "Dynamo" futbolininkai (mėlyna apranga) sulauks varžovų iš Simferopolio?<br>"Reuters/Scanpix" nuotr. iš archyvo
Ar "Dynamo" futbolininkai (mėlyna apranga) sulauks varžovų iš Simferopolio?<br>"Reuters/Scanpix" nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:14 AM

Pagal tvarkaraštį rungtynės turėjo vykti Simferopolyje, tačiau dėl Rusijos įveržimo į pusiasalį mačas buvo perkeltas į Kijevą. Tačiau rusai uždarė oro erdvę virš Krymo ir leidžia skraidyti tik Rusijos lėktuvams, todėl „Tavrija" žaidėjams iškilo kliūčių pasiekti Kijevą.

Tačiau dar stipresnes kliūtis Simferopolio klubui stato Krymo valdžia, kuri reikalauja, kad „Tavrija" ir „Sevastopol" nežaistų Ukrainos čempionate.

Portalo „LB.au" teigimu, „Tavrija" klubo vadovus spaudžia ir Krymo premjeru paskirtas Sergejus Aksionovas.

Pagrindinis Simferopolio klubo rėmėjas yra Ukrainoje prieštaringai vertinamas verslininkas Dmytro Firtašas, kuriam priklauso pusiasalio šiaurėje esančios gamyklos „Krymskij titan" ir „Krymsoda".

Ukrainos futbole verda aistros ne tik dėl Krymo klubų - Kijevo „Dynamo" sirgaliai pareikalavo, kad komanda atsisakytų planų birželio 24-ąją Maskvoje žaisti naujo stadiono atidarymo rungtynes su Maskvos „Spartak".

"Aš juos suprantu ir esu pasirengęs šį klausimą apsvarstyti, - sakė „Dynamo" prezidentas Ihoris Surkisas. - Sutinku, kad dabar mūsų dalyvavimas būtų netinkamas dalykas. Aš visada siekiau, kad futbole nebūtų politikos, bet politika pati atėjo į futbolą ir mūsų neklausė."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.