Garsiojo D.Drogba smūgiai iš vėžių neišmuša Ž.Karčemarsko

„Jau dabar pasiekė gerus rezultatus, bet vargu ar žengs toliau“, - sakė Žydrūnas Karčemarskas. Turkijoje puikiu žaidimu besidžiaugiantis „Gaziantepspor“ vartininkas nemano, kad Stambulo „Galatasaray“ komanda gali pranokti Londono „Chelsea“ žvaigždyną, nors savo sudėtyje ir turi pasaulinio garso futbolininkų.

Pasaulinio garso puolėjo D.Drogba smūgius atremti tenka ir Ž.Karčemarskui.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pasaulinio garso puolėjo D.Drogba smūgius atremti tenka ir Ž.Karčemarskui.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 18, 2014, 6:16 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:49 AM

Šansais mažai tiki

Antradienį patyrusio italo Roberto Mancini treniruojama „Galatasaray“ komanda „Stamford Bridge“ stadione žais atsakomąsias rungtynes su „Chelsea“ ekipa. Pirmosios Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynės baigėsi 1:1.

„Bus labai sunku, juk rungtynės vyks Anglijoje, - sakė 30 metų vartininkas. - „Galatasaray“ rezultatai – geri. Jie peržengė Turino „Juventus“, o dar namuose nepralaimėjo „Chelsea“ komandai. Viskas gerai, bet rungtynes žaisti reikės Anglijoje. O ir situacija būtų patogesnė, jeigu būtų šventę pergalę. Dabar jau bus labai sunku. Svarstyklės - „Chelsea“ pusėje.“

Nuo 2010 metų „Gaziantepspor“ komandos, kuriai atstovauja Marius Stankevičius, marškinėlius vilkintis Ž.Karčemarskas ne vieną kartą žaidė su „Galatasaray“ klubu. Vartininkas, jau ilgą laiką nesulaukiantis kvietimo į Lietuvos rinktinę, šį klubą stebėjo ir kai soste sėdėjo Fatihas Terimas, ir kai atvyko R.Mancini.

„Galatasaray“ paliko tikrai gerą įspūdį. Jie dukart iš eilės tapo čempionais ir tai padarė pakankamai lengvai. Bet šiemet ekipai sekasi žaisti prasčiau“, - sakė dukart geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Ž.Karčemarskas.

Žvaigždės kojų nepakerta

„Galatasaray“ klubas varžovams visuomet grasina „Chelsea“ klube žibėjusiu puolėju Didier Drogba, o komandos žaidimą organizuoja savo laiku vienu geriausių savo amato meistrų laikytas 29 metų Wesley Sneijderis. Komandoje ir daugiau brangių futbolininkų.

„Matosi, kad jie aukštesnio lygio, tačiau nėra taip, kad ryškiai išsiskirtų iš kitų. Turkijoje jie nėra Lioneliu Messi ar Cristiano Ronaldo, kad muštų po 40 ir daugiau įvarčių per sezoną, - apie varžovų žvaigždes kalbėjo Ž.Karčemarskas. - Tam pačiam D.Drogba dabar 36 metai. Jis nebėra karjeros žydėjime. Žinoma, matosi meistriškumas, protingas žaidimas. Bet labiau išskirčiau W.Sneijderį. D.Drogba jau žaidžia ramiau.“

Per pastarąjį „Gaziantepspor“ mačą su „Galatasaray“ komanda Ž.Karčemarskui pavyko sužaisti užtikrintai – lietuvis sausio pabaigoje išsaugojo „sausus“ vartus, o mačas baigėsi 0:0. O dar pernai vykusias Turkijos čempionato rungtynes „Gaziantepspor“ pralaimėjo 1:2. Tuomet į Ž.Karčemarsko ginamus vartus įmušė ir W.Sneijderis.

Ar kai kamuolį gauna vienas iš „Galatasaray“ vedlių, įtampa padidėja?

„Nėra taip, kad pamačius D.Drogbą su kamuoliu pakirstų kojas. Man juk ne aštuoniolika metų, kad prisižiūrėjęs per televizorių imčiau žaidėjo bijoti. Eini į aikštę ir žaidi taip, kaip gali. O kas su kamuoliu – neįdomu. Svarbu, kad jis neįkristų į vartus“, - sakė Ž.Karčemarskas.

Jam yra tekę atremti ne vieną galingą D.Drogba ar W.Sneijderio smūgį.

Patinka ir J.Mourinho, ir R.Mancini

Prieš „Chelsea“ ir „Galatasaray“ rungtynes ne vieną kartą aidėjo garsieji žodžių karai, kuriuose dalyvavo ir patyręs šios srities meistras Jose Mourinho. Tik šįkart 51-erių portugalą erzino R.Mancini, į Stambulą atkeliavęs po to, kai jo paslaugų atsisakė „Manchester City“.

Ž.Karčemarskas kartais paskaito naujienas apie šiuos strategus, bet nė vienas iš jų nėra vartininko favoritas.

„Simpatizuoju abiems. Abu aukšto lygio strategai, puikūs specialistai, - sakė lietuvis. - Nemanau, kad yra koks nors išskirtinis treneris. Pasaulyje yra daug gerų strategų, tad vieno išskirti negalėčiau. Geras treneris tas, kuris pasiekia aukštų rezultatų.“

Pasak Ž.Karčemarsko, R.Mancini dar nėra sustygavęs žaidimo taip, kaip norėtų pats.

„Jie dar ieško savo žaidimo. R.Mancini – labai aukšto lygio treneris, bet komandai reikia laiko. Nemanau, kad viskas dabar veikia taip, kaip jie nori“, - apie buvusio Milano „Inter“, Romos „Lazio“ ir „Fiorentina“ klubų stratego darbus kalbėjo vartininkas.

Žada saulėlydį

Ž.Karčemarskas ne tik abejoja „Galatasaray“ galimybėmis perlipti „Chelsea“ barjerą, bet ir šansais triumfuoti šalies čempionate. Dvejus metus iš eilės triumfavę „Galatasaray“ futbolininkai šiuo metu užima antrąją Turkijos „Super Liga“ pirmenybių vietą. Klubas penkiais taškais atsilieka nuo „Fenerbahce“ ekipos, kuri yra sužaidusi vienu maču mažiau.

„Šiemet jie užleis pozicijas. Tai matosi pagal žaidimą. Kai jie tapo čempionais, pergales rinko lengviau. O šiuo metu jų žaidimas stringa. Namuose jie pergales susirenka, muša daug įvarčių, bet štai dvi išvykos – dvejos lygiosios. Jiems dabar sunkiau laimėti. O ir „Fenerbahce“ komanda yra puikiai sukomplektuota, žaidžia gerą futbolą“, - sakė Ž.Karčemarskas.

Tiesa, vartininkas užsiminė, kad situacija gali keistis po Čempionų lygos. „Gal dabar jie yra visiškai susitelkę į elitinį turnyrą, bet aikštėje matosi, kad žaisti jiems sunkiau“, - sakė jis.

Patiko graikai

„Galatasaray“ patekimas į ketvirtfinalį būtų viena didžiausių Čempionų lygos staigmenų, bet tikrai ne garsiausia. Nr. 1 etiketę už sensaciją gautų Pirėjo „Olympiakos“ klubas. Graikijos komanda išvykoje žais su „Manchester United“. Anglijoje problemų patiriantys čempionai išvykoje pralaimėjo 0:2.

„O čia galimybės – tikrai neblogos. Stebėjau pirmąsias rungtynes - „Olympiakos“ paliko gerą įspūdį. Graikai gerai gynėsi, įmušė gražius įvarčius. Nors ir laukia dvikova išvykoje, šansai geri. Žinoma, toks rezultatas irgi slidus, tad būtų gerai įmušti“, - svarstė Ž.Karčemarskas.

Šią savaitę paaiškės likusios Čempionų lygos ketvirtfinalio komandos. Aštuntfinalį jau perkopė „Barcelona“, Madrido „Atletico“, „Paris Saint-Germain“ bei Miuncheno „Bayern“ komandos. Ar Ž.Karčemarskas turi savo favoritą?

„Ne. Tiesiog stebiu rungtynes ir tiek. Gal vėliau atsiras“, - juokdamasis sakė futbolininkas.

Čempionų lygos tvarkaraštis (visos rungtynės – 21 val. 45 min.)

Antradienis

Londono „Chelsea“ - Stambulo „Galatasaray“ (pirmasis mačas: 1:1)

Madrido „Real“ - „Schalke“ (pirmasis mačas: 6:1)

Trečiadienis

Dortmundo „Borussia“ - Sankt Peterburgo „Zenit“ (pirmasis mačas: 4:2)

„Manchester United“ - Pirėjo „Olympiakos“ (pirmasis mačas: 0:2)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.