J.Mourinho kalba apie sugrįžimą tarp geriausių, R.Mancini piktas

„Dabar jau esame tarp geriausių klubų pasaulyje“, - šypsodamasis pareiškė Londono „Chelsea“ strategas Jose Mourinho. 51 metų portugalas antradienį džiaugėsi savo auklėtinių pergale Čempionų lygoje ir iškovota vieta elitinio turnyro ketvirtfinalyje.

J.Mourinho auklėtiniai žaidė ramiai, bet užtikrintai. To treneris ir reikalavo.<br>AP nuotr.
J.Mourinho auklėtiniai žaidė ramiai, bet užtikrintai. To treneris ir reikalavo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2014, 8:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:35 AM

„Mėlynieji“ namuose 2:0 nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ komandą. Nors namuose turkai parodė charakterį (1:1), „Stamford Bridge” stadione Roberto Mancini ekipa buvo blanki. Tai pripažino ir italas.

Ketvirtfinalyje – pergalės

„Chelsea“ ketvirtfinalyje prisijungė prie „Barcelona“, Madrido „Atletico“, „Paris Saint Germain“, Miuncheno „Bayern“ , Madrido „Real“ klubų.

„Čia visos galingosios komandos. Visos rimtos pretendentės laimėti turnyrą, - kalbėjo J.Mourinho. - Laukiame ketvirtfinalio burtų. Mums nesvarbu, ką gausime. Pasveikinsime visus varžovus.“

J.Mourinho istoriją lydi sėkmė ketvirtfinaliuose. Šiemet į „Chelsea“ sugrįžęs strategas dar niekada nėra pralaimėjęs šiame elitinio turnyro etape.

„Kodėl kitos komandos turėtų bijoti „Chelsea“? Aš niekada nepralaimėjau ketvirtfinalyje? Niekada apie tai nepagalvojau“, - sakė specialistas. Jis džiaugėsi, kad iki šio etapo atvedė Anglijos klubą, kuris gali likti vienintelis Čempionų lygoje.

Su turnyru jau atsisveikino „Manchester City“, o „Manchester United“ trečiadienį mačą su Pirėjo „Olympiakos“ pradės turėdama deficitą 0:2.

Gina D.Drogba

J.Mourinho pergalę atnešė jau ketvirtąją minutę įmušęs Samuelis Eto'o ir Gary Cahillas, nuginklavę vartininką. O štai „Galatasaray“ klubo vairą perėmęs R.Mancini kuo pasigirti neturėjo. Didier Drogba sužibėti buvusio ir mylimo klubo sirgalių akivaizdoje sužibėti nepavyko. Pernai „Manchester City“ klube darbą praradęs italas liko nusivylęs ir Wesley Sneijderio žaidimu.

„Mes pasirengėme šioms rungtynėms. Buvau įsitikinęs, kad sužaisime gerai, turėsime progų įmušti. Buvo labai svarbu nepraleisti pradžioje. Bet mums įmušė jau ketvirtąją minutę. Per rungtynes mūsų labiau patyrę žaidėjai nenuveikė nieko, todėl man labai sunku. Neturime nė vieno žaidėjo, kuris iš tiesų žaidė. Taip laimėti neįmanoma“, - sakė R.Mancini, kuris su „Manchester City“ dukart iš eilės neperžengė Čempionų lygos grupių etapo.

J.Mourinho sakė suprantąs, kodėl 2004-2012 metais „Chelsea“ žaidęs D.Drogba buvo užgožtas.

„Buvo sunku dėl to, kaip žaidė komanda. Kai esi puolėjas ir tavo komanda nežaidžia atakuojančio futbolo, jautiesi vienišas. Taip nutinka visiems puolėjams pasaulyje – jeigu ekipa nežaidžia už tavęs ir tau, esi vienišius. Todėl nemanau, kad jis galėjo daug nuveikti. Žinoma, G.Cahillas ir Johnas Terry puikiai padirbėjo su jų puolėjais, bet faktas, kad mes valdėme žaidimą, todėl D.Drogba pavojingose vietose nematėme.“

Straipsnis parengtas remiantis guardian.co.uk ir telegraph.co.uk informacija.

Trečiadienis (mačai prasidės 21 val. 45 min.)

Dortmundo „Borussia“ - Sankt Peterburgo „Zenit“ (pirmasis mačas: 4:2)

„Manchester United“ - Pirėjo „Olympiakos“ (pirmasis mačas: 0:2)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.