Xavi tiki, kad „Barcelona“ aukso dienos dar nėra suskaičiuotos

„Esu labai laimingas ir čia norėčiau užbaigti karjerą“, - sako „Barcelona“ saugas Xavi Hernandezas. Nuostabiai futbolą suvokiantis 34 metų futbolininkas su katalonų klubu sužaidė jau daugiau nei 700 rungtynių. Tokio skaičiaus nėra pasiekęs joks kitas buvęs „Barcelona“ futbolininkas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 22, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:18 AM

Vienas iš pagrindinių Josepo Guardiolos vėliavnešių dabar ant pečių jaučia dar didesnę naštą, juk „Barcelona“ aistruoliai nuolat primena J.Guardiolos erą, o pasaulio futbolo viršūnė priklauso buvusio trenerio Miuncheno „Bayern“ klubui.

„Tikiuosi, kad ši nuostabi era tęsis dar keletą metų“, - fifa.com teigė Xavi, kuris tiki, kad „Barcelona“ aukso dienos dar nėra suskaičiuotos.

- „Barcelona“ šį sezoną pradėjo užtikrintai – laimėjo 20 dvikovų visuose turnyruose. Tačiau nepaisant to, naują trenerį Gerardo Martino turinti ekipa vis sulaukia kritikos. Ar po J.Guardiolos išvykimo užlipti ant tos pačios viršūnės, kurioje iki tol buvo „Barcelona“ pasidarė sunkiau?

- J.Guardiola, kaip treneris, nuveikė puikų darbą. O mes, žaidėjai, pasiekėme puikius rezultatus, žaidėme gražų futbolą. Problema yra mūsų palikime. Mes užkėlėme kartelę beveik visose sferose: futbolo, taktikos, technikos ir fizinio pasirengimo.

Žaidimo standartas buvo nuostabus, tad dabar reikia susitaikyti su visais palyginimais. Mes likome atviri kritikai. Tata turi ir patirties, ir tinkamą charakterį. Žaidėjai jį labai gerbia. Treneris parodė, kad turi viską ko reikia, kad treniruotų „Barcelona“.

Ir tai ne tik rezultatų pasiekimas. Tobulėja ir komandos žaidimas.

- Negalima neužsiminti apie dabartinį J.Guardiolos klubą Miuncheno „Bayern“. Ar Vokietijos komanda gali pasiekti tokias aukštumas, kokias pasiekė „Barcelona“?

- Daug kas priklausys nuo kitų komandų, kurios mėgins juos sustabdyti. Viena iš jų, pavyzdžiui, bus „Barcelona“. Manau, kad mes galime aukštų tikslų pasiekti ir „Primera“ čempionate, ir Europoje. Tačiau savaime suprantama, kad „Bayern“ ekipa labai stipri.

Pernai jie laimėjo praktiškai viską. Ir šiemet jie eina tuo pačiu keliu. „Bayern“ turėtų būti laikoma tarp realiausių pretendentų laimėti Čempionų lygą.

- Žaidimas „Barcelona“ komandoje jums leido rungtyniauti kartu su Ronaldinho, Lioneliu Messi, Zlatanu Ibrahimovičiumi, Andresu Iniesta, Neymaru. Ar yra žaidėjų, su kuriais taip pat norėtumėte kartu žaisti?

- Kai kalbame apie futbolo supratimą ir mėgavimąsi juo, visada nori žaisti su geriausiais. O mano nuomone, geriausias visų laikų žaidėjas – L.Messi.

- Po interviu „Panenka“ žurnalui žiniasklaidoje pradėta svarstyti, ar savo karjerą baigsite „Barcelona“ klube. Gal galite išsklaidyti dūmus?

- (Juokiasi) Žinoma. Aš labai norėčiau pakabinti savo batelius ant vinies, žaisdamas „Barcelona“ klube. Taip pat norėčiau ir toliau prisidėti prie klubo darbų. Šis klubas – geriausias pasaulyje.

Taip jaučiausi dar būdamas berniukas. Kai baigsiu karjerą norėčiau likti klube, tačiau suprantu, kad tai – labai daug. Todėl ir pasakiau, kad tai nėra mano sprendimas. Norėdamas čia baigti karjerą, turėsiu ir toliau žaisti aukščiausiu lygiu. Tikėkimės, kad man pavyks tai padaryti. Juk tai – mano didžiausias svajonė.

- Ar įprastai skaitote naujienas apie save? Ar jūsų neerzina, kai paties pasakyti žodžiai supainiojami?

- Ne. Aš suprantu, kaip veikia žiniasklaida. Suprantu, kad tiesiog reikia sukurti tokių neaiškumų. Suvokiu, kaip viskas veikia.

- Sunku nepastebėti, kaip visur jūs su A.Iniesta poruojami. Matome, kaip Xavi ir A.Iniesta padaro „Barcelona“ kietą, kaip Xavi ir A.Iniesta prisideda prie Ispanijos nenugalimumo.

- Mes dažnai būname tame pačiame sakinyje. Bet tai gerai, taip? Anksčiau buvo žmonių, kurie sakė, kad mes negalėsime žaisti kartu. Tad tokie palyginimai yra daugiau nei pageidautini. Be to, reikia pažiūrėti, ką mes išgyvenome. Mudu nebuvome pratę prie pergalių visur, tačiau dabar sėkmingai žaidžiame abejose komandose. Taip pat sekasi ir individualiame lygyje. Mėgaujamės nuostabia era ir tikimės, kad ji tęsis dar keletą metų.

- Įprastai atrodote nerūpestinas. Ar toks esate visada?

Aš? Ne. Aš niekada nenurimstu, retai atsipalaiduoju. Nepasakyčiau, kad esu nervingas, bet kai kalbame apie futbolą, kyla įvairių minčių. Man patinka analizuoti žaidimą. Man labai patinka stebėti žaidimą, jį nagrinėti.

- Ar yra kas nors, kas dirgintų jūsų nervus?

- Niekas. Esu laimingas ir jaučiuosi privilegijuotas. Aš patenkintas, kad esu ten, kur ir noriu būti. Užsitarnavau tai, kad mane atpažįsta, esu prisidėjęs prie ekipos sėkmės.

- Futbolo suvokimas – viena jūsų pagrindinių stipriųjų pusių. Ar save žaidime matote dar ilgai?

- Pažiūrėsime, kaip dirbs mano kojos, kokios bus rungtynės. Esu labai patenkintas, kad žaidžiu „Primera“, Čempionų lygoje, pasaulio čempionate. Esu aistringas futbolo žaidėjas. Man tai patinka labiausiai. Viskas, ką dabar galiu padaryti, tai prižiūrėti save, klausytis savo kūno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.