Krymo futbolo klubai toliau žaidžia Ukrainos čempionate

Ko negali politikai – tą gali futbolas. Nors Krymą nuo Ukrainos atplėšusi Rusija įvedinėja pusiasalyje savo tvarką, futbolui tas negalioja – Simferopolio „Tavrija“ ir „Sevastopol“ klubai toliau rungtyniauja Ukrainos čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:24 AM

Tiesa, jų ambicijos yra išblėsusios – savaitgalį 19-ojo turo rungtynėse „Sevastopol“ svečiuose 0:2 pralaimėjo Lvovo „Karpaty“ komandai ir su 19 taškų užima 11-ąją vietą, o „Tavrija“ irgi išvykoje 0:1 nusileido Zaporožės „Metallurg“ ir su 9 taškais yra 14-a.

Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA) ir Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) griežtai užkirto kelią Rusijos atstovų bandymams skubiai perkelti Krymo klubus į Rusijos čempionatą ir nurodė jiems toliau žaisti Ukrainos lygoje. Priešingu atveju ir jiems, ir Rusijai pagrasinta sankcijomis.

UEFA kongrese šią savaitę Astanoje vyko neoficialūs Ukrainos ir Rusijos futbolo federacijų vadovų pokalbiai dėl Krymo klubų ateities. Po konsultacijų su UEFA ir FIFA rusai suprato, kad gali sulaukti tarptautinių sankcijų ir sutiko, kad Krymo klubų ateitis bitų sprendžiama vėliau.

Ukraina turi stiprų užnugarį UEFA – buvęs Ukrainos futbolo federacijos vadovas 64 metų Hrihoryjus Surkisas pernai buvo išrinktas UEFA viceprezidentu. Jo brolis 55 metų Ihoris Surkisas – Kijevo „Dinamo“ klubo prezidentas.

Portalo sportscombine.ru teigimu, kitas UEFA viceprezidentas ispanas Angelis Maria Villaras užsiminė, kad Rusijos klubai gali būti 5 metams pašalinti iš Europos taurių varžybų, jei Rusijos futbolo federacija įtrauks Krymo klubus į savo varžybas be UEFA leidimo.

Rusija turi ką prarasti ir pasaulio mastu – internete jau sklando peticijos, kuriomis raginama iš šalies atimti teisę rengti 2018 metų pasaulio čempionatą. FIFA kol kas šiuo klausimu nesileidžia į kalbas – dabar svarbiau sėkminga surengti 2014 metų pasaulio pirmenybes Brazilijoje, kur vėluojama baigti statyti stadionus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.