Lietuvai Nacijų taurė - tinkamas variantas

Lietuvos futbolo federacija (LFF) džiaugiasi, kad nuo 2018 metų mūsų šalies rinktinė rungtyniaus naujame Nacijų lygos turnyre, kuris pakeis kontrolines rungtynes, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Mar 30, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:18 AM

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) pasiūlytos permainos, kai naujas Nacijų lygos turnyras pakeis kontrolines rungtynes, bus naudingos mūsų šalies komandai.

Taip mano Lietuvos futbolo rinktinės vadovas Robertas Tautkus ir LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Ketvirtadienį UEFA kongrese Astanoje patvirtino naują turnyrą, kuris bus rengiamas nuo 2018 metų. Pagrindinė permainų mintis – Nacijų lygos varžybos pakeis kontrolines rungtynes.

„Buvo noras suaktyvinti varžybų grafiką, kad svarbių lemiamų mačų būtų daugiau. Pastaruoju metu susidomėjimas draugiškomis rungtynėmis, ypač žemesnių pagal reitingą komandų, nebuvo didelis.

Oficialios varžybos įdomesnės ir žiūrovams, ir žiniasklaidai“, – sakė kongrese Kazachstane dalyvavęs E.Eimontas.

R.Tautkus pripažino, kad pastaraisiais metais susidurdavo su sunkumais ieškodamas varžovų kontrolinėms rungtynėms.

Ypač sudėtinga buvo susitarti su stipresnėmis rinktinėmis.

„Dabar bus galimybė žaisti ir su geresnėmis komandomis, – sakė R.Tautkus. – Be to, bus lengviau iškviesti iš klubų žaidėjus.“

Būsimųjų varžybų sistema dar nėra patvirtinta, bet planuojama, kad 54 Europos rinktinės pagal reitingą bus padalytos į keturis pogrupius – A, B, C ir D po 12–14 komandų. Kiekviename pogrupyje bus sudarytos atkrintamųjų varžybų poros arba kelios grupės po 3–4 komandas. Būtų žaidžiama namie ir išvykoje nuo rugsėjo iki gruodžio.

Geriausios komandos kils į stipresnį pogrupį, o prasčiausios ekipos pasibaigus dvejų metų ciklui kris žemyn. Pirmą kartą į pogrupius komandos būtų paskirstytos pagal reitingą.

Lietuvos rinktinė UEFA reitinge yra 41-oji, tad mūsų šalies futbolininkams horizonte šviečiasi silpniausias, ketvirtasis, pogrupis ir varžovai iš tokių valstybių kaip Makedonija, Airija, Liuksemburgas, Malta, Lichtenšteinas, Šiaurės Airija, Velsas, Armėnija, Estija, Farerų salos, San Marinas, Andora.

Visos rinktinės ir toliau dalyvaus Europos ir pasaulio pirmenybių atrankos varžybose.

Tačiau per naująjį trečiąjį turnyrą irgi atsivertų papildoma galimybė patekti į Europos čempionato finalinį etapą, kuriame lietuviai dar nėra žaidę.

Numatyta, kad 20 komandų į 2020 metų Europos futbolo pirmenybes patektų per įprastas atrankos varžybas, o dar keturios rinktinės – iš kiekvieno Nacijų lygos pogrupio.

„Teoriškai net ir rungtyniaudami D pogrupyje turėtume galimybę patekti į Europos čempionatą“, – sakė E.Eimontas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.