Lietuvos futbole – sukčiavimo skandalas, paliestas ir „Žalgiris“

Lietuvos futbolo klubus ir toliau painioja lažybų voratinklis. Apie tai dar kartą prabilta trečiadienį „Transparent International“ surengtoje diskusijoje, skirtoje aptarti sukčiavimo ir lažinimosi futbole ir krepšinyje klausimams. Čia lankėsi ir prokuroras Kęstutis Vagneris, kuris skėlė antausį visam Lietuvos futbolui.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 3, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:51 PM

„Šiuo metu vyksta tyrimas dėl sutartų varžybų Lietuvos futbole", - sakė K.Vagneris. - Visų Lietuvos klubų žaidėjai dalyvauja sutartose rungtynėse. Tarp jų ir Vilniaus „Žalgiris“, kuris sako – mes esame švarūs“.

K.Vagneris teigė, kad jį nustebino ir Vilniaus „Žalgirio“ - Marijampolės „Sūduvos“ rungtynės, kai sostinės ekipa A lygoje laimėjo 8:1.

„Man tai atrodė labai keistai, bet futbolininkai sakys, kad tai – dėl sniego“, - sakė K.Vagneris. Jis pabrėžė, kad lažybų bendrovėse stato ar dalyvauja sukčiavime ne visi A lygos žaidėjai, bet kiekvienas klubas jų turi.

Diskusijoje dalyvavo ir LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas, patvirtinęs, kad Lietuvos teisėsauga pradėjusi tyrimą dėl galimo sukčiavimo.

„Esame gavę informaciją iš UEFA. Ji techninė ir ten išvardinta dėl ko kilo įtarimų. Yra palyginti statymai ir veiksmai aikštėje. Kai atsiranda statymai, kurie nėra pagrindžiami logika, jie yra vertinami pagal specialią metodiką. Daugelis gautų raportų buvo perduoti prokuratūrai su prašymu pradėti tyrimus. Ten nurodyta, kokie klubai ir žaidėjai galimai prisidėjo prie rezultatų sutarimų“, - sakė E.Eimontas.

E.Eimontas papasakojo ir apie vykstantį tyrimą Čekijoje.

„Čia grupuotė buvo pasikausčiusi. Ji keitė mobiliųjų telefonų korteles kasdieną. Bet čia buvo susitarimas su teisėsauga. Pakeitus kortelę operatorius pranešdavo pareigūnams, kad kortelė pakeista. Tik bendradarbiavimo dėka trečiosioms šalims pavyko surinkti informaciją, kad būtų galima pateikti įtarimų, - sakė E.Eimontas. - Federacijos negali užtikrinti pasiklausymų ir panašių dalykų.“

LFF generalinis direktorius pabrėžė, kad sukčiai suaktyvėjo individualiose sporto šakose.

„Komandinėse sporto šakose, tai dar gali nepavykti – gal koks žaidėjas nežinojo, kad turi suklysti. O asmeninėse – kitaip. Juk neįrodysi, ar tyčia suklupo ar nepasiekė. Tai atsispindi tenise“, - sakė E.Eimontas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.