„Bayern“ pergalė už aikštės – britų žurnalistai atsiprašė

Miuncheno „Bayern“ priėmė „The Sun“ laikraščio atsiprašymą. Tai reiškia, kad britų bulvarinio laikraščio darbuotojai galės dirbti per trečiadienio Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomasias rungtynes tarp „Bayern“ ir „Manchester United“ ekipų, rašo espnfc.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:00 PM

„Bayern“ atnaujino akreditacijas „The Sun“ ir „Daily Mirror“ leidinių darbuotojams po to, kai praėjusią savaitę jas suspendavo.

„Bayern“ klubas paskelbė, kad britų laikraščiai asmeniškai įžeidė futbolininką Bastianą Schweinsteigerį, kai įsijautė po mačo (1:1) ir pateikė itin skambias antraštes.

B.Schweinsteigeris Anglijoje išlygino rezultatą, o paskui gavo antrąją geltoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės. „Daily Mirror“ šia proga pateikė tokią antraštę: „Tu purvina kiaule“. „The Sun“ rašė „Tu kiaule“, referuodami į futbolininko pavardę.

Miuncheno klubas žaibiškai reagavo į antraštes ir paskelbė, kad jos rodo nepagarbą, įžeidinėją ir diskriminuoja.

„Bayern“ klubo žiniasklaidos direktorius Marcusas Hoerwickas paskelbė, kad laikraščiai turi atsiprašyti ir tada jų akreditacijos galios.

„The Sun“ šeštadienį parašė „Atsiprašome, Bastianai“. Tekste buvo rašoma: „Mes nenorėjome įžeisti ar pažeminti nei Bastiano, nei „Bayern“ klubui. Antraštė buvo pašalinta praėjus valandai ir nepasirodė nė viename spausdintame variante“.

Sekmadienį „Bayern“ paskelbė, kad priima atsiprašymus ir leis žurnalistams dirbti įprastose vietose.

„Daily Mirror“ kol kas atsiprašymo nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.