Sumuštos „Barcelona“ ekipos treneris trofėjaus neišsižada

„Barcelona“ komandos krizė – netikėti pralaimėjimai Ispanijos čempionate, atsisveikinimas su Čempionų lyga – nesunaikino Gerardo Martino optimizmo. Nors nuolat su Josepu Guardiola lyginamas ir daug kritikos sulaukiantis specialistas pripažįsta, kad šansai laimėti „Primera“ trofėjų – itin menki, jis žada aistruoliams taurę.

G.Martino Karaliaus taurės finale sieks ir sutvirtinti savo pozicijas trenerio poste.<br>AP nuotr.
G.Martino Karaliaus taurės finale sieks ir sutvirtinti savo pozicijas trenerio poste.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:29 PM

„Kortos ne mūsų rankose, tačiau aš negaliu iš savo žaidėjų reikalauti daugiau, - ndtv.com sakė savaitgalį smūgį patyręs G.Martino. - Kol matematiškai įmanoma, mes kovosime dėl titulo.“

51-erių futbolo specialistas, pasak įvairių pranešimų, privalo įteikti katalonų klubui trofėjų. Kitu atveju, G.Martino gali atsisveikinti su savo postu. Kėdę sutvirtinti jis gali jau trečiadienį, kai „Barcelona“ stos į mūšį dėl Karaliaus taurės.

Tačiau 22 val. 30 min. (Lietuvos laiku,- Red.) katalonų laukia amžinasis priešas – Madrido „Real“, dėl titulo kovojantis ir Ispanijos čempionate, ir Čempionų lygoje.

„Rūbinėje jaučiasi savaitgalio ir Čempionų lygos pralaimėjimų nuotaikos, tačiau trečiadienio dvikova nuo šių turnyrų nepriklauso. Tai finalas ir mes mėginsime laimėti.“

„Real“ į Karaliaus taurės finalą žengė lengviau ir geresnėmis nuotaikomis. Kai „Barcelona“ komandai reikia gaivintis po netikėto pralaimėjimo 0:1 „Granada“ futbolininkams, „Real“ legendinį „El Clasico“ pasitinka po pergalės 4:0 prieš „Almeria“.

Tačiau G.Martino ekipos šansus didina „Real“ komandą kamuojančios traumos. Carlo Ancelotti savaitgalį negalėjo naudotis kaklo traumą patyrusio Sergio Ramoso paslaugomis. Neaiški Cristiano Ronaldo ir Marcelo situacija.

„Barcelona“ komandai Karaliaus taurės pusfinalis nebuvo malonus. Pirmąjį mačą katalonai laimėjo 2:0, tačiau antrose rungtynėse „Real Sociedad“ šiek tiek patampė nervus, kai sužaidė 1:1.

Madrido „Real“ ekipai pusfinalyje teko kovoti su gerokai rimtesniu varžovu – dabartiniu Ispanijos čempionato lyderiu Madrido „Atletico“ klubu. Tačiau „Real“ abejas rungtynes laimėjo užtikrintai – 3:0 ir 2:0.

„Barcelona” sirgaliai tiki, kad jų dievaičių suklupimas – reta išimtis ir „El Clasico“ baigsis jų pergalės šokiais. Panašiai galvoja ir G.Martino, kuris pabrėžė, jog mače su „Granada“ statistika buvo jo komandos pusėje. „Mano žaidėjai stengėsi iš visų jėgų. Jie sukūrė gausybę progų, tačiau mums nebuvo lemta laimėti. Negaliu jų kritikuoti dėl kažko, išskyrus dėl to, kad neišnaudojo progų“, - sakė G.Martino. Jo ekipa kamuolį kontroliavo 80 proc. laiko ir 29-is kartus kėsinosi į varžovų vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.