Ar J.Mourinho užmerks akis prieš „Atletico“ belgo išdavystę?

Čempionų lygos pusfinalyje Thibaut Courtois pateko į dviprasmišką situaciją. Madrido „Atletico“ vartininkas mėgins iš kovos pašalinti Londono „Chelsea“ ekipą, kurioje turi pakeisti Petrą Čechą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Apr 22, 2014, 7:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:33 PM

Juos skiria lygiai dešimt metų.

P.Čechas (31 metai) pastarąjį dešimtmetį yra vienas geriausių pasaulio vartininkų, o T.Courtois (21 metai) neatsitiktinai vadinamas ryškiausiu talentu šioje pozicijoje tarp naujosios kartos žaidėjų.

Jie net panašūs fiziškai ( „Chelsea“ veteranas iš Čekijos yra 196 cm ūgio ir 90 kg svorio, o jaunasis „Atletico“ belgas – 199 cm ūgio ir 91 kg) ir, regis, susieti tos pačios lemties.

2012-aisiais savo 30-ojo gimtadienio išvakarėse P.Čechas triumfavo Čempionų lygoje, o dar prieš dešimtį dienų T.Courtois dvidešimtojo savo gimtadienio išvakarėse šventė pergalę Europos lygos turnyre.

Jie artimai dar nepažįsta vienas kito, bet abu priklauso Londono klubui iki 2016-ųjų birželio.

Antradienį Madride P.Čechas žais jau 476-ąjį mačą vilkėdamas „Chelsea“ aprangą (103-ąjį Čempionų lygoje), o Gente užaugęs jaunasis belgas „Stamford Bridge“ stadione lankėsi tik per medicininį patikrinimą 2011-aisiais, kai po to trejiems metams buvo išnuomotas Madrido ekipai.

Paliks Ispanijoje dėl puolėjo?

Nuo pat pirmųjų akimirkų Londone T.Courtois buvo tituluojamas čeko įpėdiniu, bet kada jis iš tiesų užims šią vietą?

„Chelsea“ treneris Jose Mourinho iš pradžių pageidavo, kad belgas jau šią vasarą persikeltų į Anglijos sostinę. Bet vėliau Londono klubas pradėjo derybas su „Atletico“, kurio vadovai norėtų, kad T.Courtois liktų Ispanijoje dar ir ketvirtąjį sezoną.

Regis, net J.Mourinho jau buvo pasiruošęs tam pritarti, nes tokiu būdu į Londoną jau šią vasarą tikėjosi lengviau prisivilioti „Atletico“ puolėją Diego Costą.

Už mačą – 3 mln. eurų

Bet Čempionų lygos pusfinalio burtai sumaišė visas šio sandėrio kortas.

„Chelsea“ vadovai nejuokais supyko, kai „Atletico“ paviešino sutarties dėl T.Courtois nuomos detales. Belgas gali žaisti prieš „savo“ klubą tik tuo atveju, jeigu Madrido komanda už kiekvienas rungtynes sumokės po 3 mln. eurų.

Kai šios sutarties sąlygos atsidūrė Ispanijos žiniasklaidoje, UEFA net oficialiai įspėjo Londono klubą, jog griebsis sankcijų, jeigu vartininkas negalės žaisti Čempionų lygos varžybose.

Bet „Chelsea“ prezidentas Bruce'as Buckas netrukus nuramino visas aistras.

„Thibaut tikrai galės žaisti pusfinalyje be jokios išpirkos. Bet koks draudimas būtų paranoiškas ir neteisingas“, – tvirtino dešinioji Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus ranka.

Davė tylos įžadus

Bet J.Mourinho, regis, nelinkęs užmiršti „išdavystės“.

„Chelsea“ treneris iki pat paskutiniosios akimirkos atvirai piktinosi, jog „Atletico“ per lemiamus mačus padės žaidėjas, kuriam dalį algos iki šiol moka Londono klubas.

Dviprasmiškoje situacijoje atsidūręs T.Courtois prieš pusfinalio dvikovą nusprendė laikytis tylos įžadų. Kaip ir prancūzas Christophe'as Lollichonas, devynis pastaruosius sezonus treniruojantis P.Čechą, bet kiekvieną mėnesį iki šiol aplankydavęs ir jaunąjį belgą Madride bei kartu su juo džiaugęsis „Atletico“ pergale prieš „Barcelona“ klubą Čempionų lygos ketvirtfinalyje (1:1 ir 1:0).

„Dar prieš burtus mes kartu su Thibaut nusprendėme baigti bendrauti, jeigu likimas pusfinalyje suvestų Londono ir Madrido klubus, – neslėpė „Chelsea“ vartininkų treneris „L'Equipe“.

Abu pasižymi inteligentiškumu

Jis įsitikinęs, jog P.Čechas ir T.Courtois dabar priklauso „geriausių pasaulio vartininkų trejetukui“ kartu su Manueliu Neueriu (Miuncheno „Bayern“), ar „blogiausiu atveju – penketukui“.

„Jie abu išsiskiria savo inteligentiškumu, – analizavo prancūzas. – Petras yra perfekcionistas ir absoliutaus profesionalumo pavyzdys, tikras stabilumo monstras. Jis nuolat viską idealiai analizuoja ir visuomet stengiasi pasimokyti iš savo paties klaidų.

Thibaut labai stiprus techniškai ir labai emociškai stabilus. Pagal savo amžių jis labai solidus, bet turėtų būti agresyvesnis, norėdamas įsitvirtinti „Premier“ lygoje“.

Ar tai įvyks jau kitą sezoną?

„Chelsea“ nesitikėjo, kad aš taip greitai pasieksiu tokį lygį, – 2013-ųjų pabaigoje prisipažino T.Courtois, sužaidęs jau 15 mačų ir Belgijos rinktinėje. – Čechas yras vienas geriausių pasaulyje, todėl manau, kad būsiu reikalingas Londono klubui 2015 metais“.

Atletico“ vartininkas jau Čempionų lygos pusfinalyje nusiteikęs dar kartą įrodyti, kad jam tikrai nėra ko Londone sėdėti ant atsarginių suolo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.