LFF malonė „Žalgirio“ kapitonui D.Šemberui sukėlė aistrų

Lietuvos futbolo čempionato teisėjų inspektorius Paulius Malžinskas ir kitų A lygos klubų žaidėjai stebisi, jog Lietuvos futbolo federacija (LFF) sumažino bausmę Vilniaus „Žalgirio“ kapitonui Deividui Šemberui.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2014-04-29 13:28, atnaujinta 2018-02-14 11:00

„Jei DK (LFF drausmės komitetas – Red.) būtų įvertinęs visus gerb. žaidėjo nuopelnus ir net RSS čempionate, tai nežinau, ar tik disklafo (diskvalifikacijos – Red.) padidinti nereikėtų“, – „Facebook“ paskyroje svarstė P.Malžinskas. – Aš ne prieš tokį sprendimą ir galbūt jis motyvuotas, bet klausimas tame – jei pvz. koks „FK Sūduva“ žaidėjas lygiai taip pat būtų padaręs ir būtų pateikta apeliacija, tai dar didžiulis klausimas ar būtų toks sprendimas... Politika ir politinė įtaka viską valdo“.

Smogė varžovui į pilvą

D.Šemberui A lygos 9-ojo turo mače su „Banga“ balandžio 18-ąją Gargžduose teisėjas Darius Petraška parodė raudoną kortelę.

„Žalgirio“ kapitonas buvo nubaustas, kai jau per pridėtą rungtynių laiką 94-ąją minutę prie savo komandos vartų alkūne smūgiavo „Bangos“ futbolininkui Karoliui Urbaičiui.

D.Šemberas ilgai piktinosi jam skirta bausme, o po mačo, pasak Gargždų klubo atstovų, dar veržėsi ir į teisėjų drabužinę, norėdamas su jais pasikalbėti.

Sumažino bausmę

Iš pradžių LFF Drausmės komitetas „Žalgirio“ kapitoną diskvalifikavo trejoms rungtynėms, tačiau pirmadienį LFF Apeliacinis komitetas nusprendė sumažinti šią bausmę. D.Šemberas teks praleisti ne tris, o dvejas rungtynes.

„Deivido Šembero gerbėjai gali atsipūsti, – neslėpdama džiaugsmo pranešė internetinė Vilniaus klubo svetainė. – Futbolininkas teigė apgailėstaujantis dėl savo padarytų veiksmų ir pasižadėjo jų nebekartoti.

Įvertinę tai, kad D. Šemberas ankščiau šiame sezone nebuvo prasižengęs, o jo padaryti veiksmai nesukėlė didelių sunkumų varžovui, jis tęsė rungtynes toliau, sumažino bausmę „Žalgirio“ kapitonui. D. Šemberas turės praleisti dvi, o ne tris rungtynes.

Apeliacinis komitetas savo sprendimą motyvavo tuo, kad savo sprendimais siekia ne tik nubausti, bet ir atlikti prevenciją, o iš savo klaidos D. Šemberas jau pasimokė, tad anksčiau skirta trijų rungtynių diskvalifikacija yra per griežta“.

Nuolaida sukėlė aistrų

D.Šemberas jau praleido A lygos mačą su „Šiauliais“ (0:0), balandžio 29-ąją nežais LFF taurės pusfinalio atsakomųjų rungtynių su „Trakais“, bet jau galės pasirodyti aikštėje gegužės 3-iąją Marijampolėje per A lygos dvikovą su „Sūduva“.

Bet LFF nuolaida „Žalgirio“ kapitonui sukėlė aistrų.

„Semba (D.Šembero pravardė – Red.) yra komandos kapitonas , kuris turi buti respekto pavyzdys visiems jaunikliams. O jis dar ir į teisėjų kambarį veržiasi, – „Facebook“ paskyroje priminė P.Malžinskas. – Kodėl? Ir ar tikrai žiūrint iš moralines pusės reikia jam sumažinti bausmę?“

Vartininką nubaudė griežčiau

FIFA kategorijos arbitras P.Malžinskas ne vieną sezoną pats teisėjavo A lygoje, o šį sezoną yra Lietuvos čempionato inspektorius ir Sekmadienio futbolo lygos prezidentas.

„Sakykit, kaip norit ir ką norit.. šis reikalas akivaizdžiai negerai kvepia, – teigė P.Malžinskas, socialiniame tinkle įsiplieskus futbolo gerbėjų diskusijoms. – Palyginkit Pakruojo vartininko disklafa (diskvalifikaciją – Red.), kur jis iš esmės net niekam netrenkė, nieko nelietė (buvo aišku ten emocijų, bet ne tokių ir be jokių veiksmų) , bet jis turės praleisti žymiai daugiau“.

A lygos teisėjui pritarė ir Pakruojo „Kruoja“ puolėjas Ričardas Beniušis.

„Mieli futbolo žmonės, galite man paaiškinti viena dalyką??? Palyginkite Šembero ir Matuzo raudonas korteles ir pasakykite, kur teisybė ir kam tai naudinga!?, – „Facebook“ paskyroje klausė R.Beniušis. – Kad Šembero buvimas aikštėje puošia Lietuvos futbolą, tai faktas, bet kuom nusikalto „Kruoja“, kuri praranda savo pagrindinį vartininką...? Peršasi įdomūs pamąstymai...“.

Per A lygos 8-ojo turo mačą su „Trakais“ balandžio 18-ąją Vilniuje FIFA kategorijos teisėjas Gediminas Mažeika 83-ąją minutę iš aikštės po susistumdymo su varžovu išvijo „Kruoja“ vartininką Martyną Matuzą. LFF Drausmės komitetas Pakruojo klubo futbolininką vėliau diskvalifikavo net 5 rungtynėms.

„Manęs visa tai jau seniai nestebina!, – į internetinę diskusiją įsikišo Klaipėdos „Atlanto“ trenerio asistentas Rimantas Žvingilas, vertindamas dvigubus standartus Lietuvos futbole. – Nežinau, ką reikia pasakyti, kad atstotų smūgį! Kas ką sakė per TV – niekas negirdėjo ,o smūgį visi matė! Tuom viskas pasakyta!“.

Anglijoje – be nuolaidų

Kai D.Šemberui buvo sušvelninta bausmė, futbolo gerbėjai prisiminė ir panašų atvejį Anglijos „Premier“ lygoje.

Balandžio 26-ąją per mačą su „Sunderland“ iš aikštės buvo išvytas Londono „Chelsea“ saugas brazilas Ramiresas, kuris alkūne smogė varžovui į veidą.

Nors mačo teisėjas nepastebėjo šio epizodo, jį užfiksavo televizijos kameros. Peržiūrėjusi vaizdo įrašą, Anglijos futbolo asociacija diskvalifikavo „Chelsea“ žaidėją ketverioms rungtynėms ir jis šį sezoną jau negalės padėti kautis savo komandai dėl čempiono titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.