Ar L.van Gaalas prikels „Manchester United“?

„Šis klubas turi didelių ambicijų. Aš taip pat“, - sakė naujasis „Manchester United“ treneris olandas Louisas van Gaalas. Kad olandas perims komandos vairą iš laikinai ekipai vadovavusio Ryano Giggso buvo kalbama jau kelias savaitės. Galiausiai pirmadienį treneris padėjo parašą ant trejų metų sutarties.

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BBC ir lrytas.lt inf.

May 20, 2014, 11:11 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:19 PM

Tai įvyko praėjus lygiai metams po to, kai su komanda atsisveikino 26 metus ją treniravęs seras Alexas Fergusonas.

Vieni neramiausių metų klubo istorijoje baigėsi su nauju trenerių štabu ir naujomis viltimis, kad geri laikai į „Old Trafford“ stadioną greitai sugrįš.

62 metų olandui teko sunki užduotis, kurios jis imsis, kai tik jo treniruojama Olandijos rinktinė baigs pasirodymą pasaulio čempionate Brazilijoje.

L.van Gaalas tapo pirmuoju „Manchester United“ treneriu ne iš Jungtinės Karalystės.

„Esu tikras, kad kartu mes tapsime istorijos dalimi.

Dirbti treneriu „Manchester United“ komandoje, didžiausiame klube pasaulyje, man yra didžiulis pasididžiavimas.

Su treniruotomis komandomis esu buvęs „Old Trafford“ stadione ir žinau kokia tai yra neįtikėtina arena. Žinau, kokie aistringi yra sirgaliai ir kaip jie išmano futbolą“, - kalbėjo olandas.

Po to, kai po dešimties mėnesių darbo buvo atleistas škotas Davidas Moyesas, klubo viceprezidentas Edas Woodwardas yra įsitikinęs, kad šį kartą klubo vadovų pasirinkimas yra teisingas.

„Jo pergalės įvairiose Europos lygose ir taurėse leidžia jį laikyti tobulu pasirinkimu. Prisiviliodami L.van Gaalą mes užsitikrinome vieno geriausių šių dienų trenerių paslaugas“, - trenerį gyrė viceprezidentas.

Regis, pats olandas negaišo laiko ir vos pasirašęs sutartį leido suprasti, kad jo ambicijos tikrai didelės.

„Louisas jau išsakė kelias puikias idėjas, kaip klubas gali judėti į priekį. Valdyba jį palaiko, visi žiūri į ateitį“, - sakė vienas iš klubo vadovų Avie Glazeris.

Olando asistentu tapo Ryanas Giggsas. 40-metis „Manchester United“ dalimi tapo beveik prieš du dešimtmečius. Profesionalo karjerą baigęs futbolininkas šiemet paragavo ir vyriausiojo trenerio duonos. Jis sezono pabaigoje pakeitė iš klubo atleistą Davidą Moyesą.

„Ši diena man yra tarsi naujas skyrius, kupinas emocijų – pasididžiavimo ir jaudulio žvelgiant į ateitį.

Esu sujaudintas galimybės dirbti asistentu. L.van Gaalas yra aukščiausios klasės treneris. Žinau, kad iš jo išmoksiu labai daug.

Tikiuosi, kad klubo sirgaliai tiki, kad klubo treneriai, vadybininkas ir savininkai daro viską, kad sugrąžintų šį puikų klubą ten, kur jis ir turi būti. Tikiuosi prisidėti prie kiekvieno žingsnio.

„Manchester United“ - didelė mano gyvenimo dalis ir man didelė garbė tęsti šiuos santykius tokiame svarbiame vaidmenyje“, - atvirame laiške rašė R.Giggsas.

Klube dirbs ir Olandijos vartininkų treneris Fransas Hoekas, kuris padėjo sužibėti Edwinui van der Sarui. „Manchester United“ klube jis bus atsakingas daugiausia už vartininkų paruošimą. Kitas olando asistentas Mrcelis Boutas bus atsakingas už varžovų analizę.

Šis sezonas raudoniesiems buvo itin nesėkmingas. Anglijos čempionate „Manchester United“ klubas užėmė septintąją vietą ir nepateko net į Europos lygos atranką. Anglijos taurės turnyre ši komanda tarė „sudie“ jau trečiajame etape, o Čempionų lygos turnyre „Manchester United“ kelionė tęsėsi iki ketvirtfinalio, kai D.Moyesas susitiko Miuncheno „Bayern“ ir Josepą Guardiolą.

Čempionų lygoje jie nežais pirmą kartą nuo 1995-1996 metų sezono. Pirmą kartą per 25-erius metus jie nerungtyniaus Europos turnyruose.

Madrido „Real“ treneris Carlo Ancelotti ir Dortmundo „Borussia“ strategas Jurgenas Kloppas taip pat išsakė savo nuomonę, kad L.van Gaalas yra žmogus, kuriuo galima pasitikėti ir kuris sugrąžinti komandą į Europos areną ir į Anglijos čempionato aukštumas.

L.van Gaalas žinomas kaip atakuojamojo stiliaus futbolo mėgėjas, reikalaujantis iš žaidėjų griežtos drausmės.

Jis iškilo treniruojamas jauną Amsterdamo „Ajax“ komandą, kurioje tuo metu žaidė Clarence'as Seedorfas, Edgaras Davidsas ir Patrickas Kluivertas. 1995-aisiais ši ekipa Čempionų lygos finale nugalėjo „Milan“ klubą.

 Per savo karjerą jis taip pat yra treniravęs „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ klubus. 2012-aisiais jis grįžo į Olandijos rinktinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.