„Dainavą“ paliekančiam S.Aleinikovui sezonas - lyg baisus sapnas

Šį sezoną Lietuvos futbolo A lygoje trypiama, per 14 mačų vos vieną įvartį įmušusi ir čempionato dugne esančios Alytaus „Dainavos" komandoje - trenerių kaita. Ekipai vadovavęs Sergejus Aleinikovas joje daugiau nebedirbs.

S.Aleinikovas labiausiai gyrė Alytaus komandos aistruolius.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
S.Aleinikovas labiausiai gyrė Alytaus komandos aistruolius.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:54 AM

„Išvykstu vesti FIFA kursų. Jeigu negrįšiu – supraskite, kad mano ir „Dainavos“ keliai išsiskyrė“, - dar gegužės pradžioje buvo sakęs vyriausias Alytaus komandos strategas S.Aleinikovas. Šis treneris, UEFA „Pro“ licencijos savininkas, buvęs Turino (Italija) „Juventus“ ir kitų komandų žaidėjas - vis dar Lietuvoje, šiomis dienomis Nacionalinėje futbolo akademijoje veda kursus mūsų šalies treneriams, tačiau jau aišku, kad į „Dainavą“ negrįš.

Per keturiolika Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos čempionato turų S.Aleinikovas su „Dainava“ taip ir nepatyrė pergalės džiaugsmo, negana to, neiškovojo nė vieno taško, patyrė visus pralaimėjimus, įmušė vienintelį įvartį, o į savo vartus praleido net 75.

„1:75 liks kaip baisus sapnas, o situacija „Dainavoje”, tikėkimės, pasikeis”, - buvusiai komandai linkėjo S.Aleinikovas. Sezono pradžia su šia legendine futbolo asmenybe Alytaus klubui tapo blogiausia per visą dalyvavimo aukščiausios lygos pirmenybėse istoriją nuo 1975-ųjų, kai „Dainava“ tapo Lietuvos čempione.

„Tokios situacijos iš anksto nė neįsivaizdavau, o tolesnių perspektyvų ir galimybių ką nors pakeisti, deja, nemačiau, todėl nusprendžiau išvykti“, - pagrindinę atsisveikinimo su „Dainava“ priežastį įvardijo S.Aleinikovas.

Lygiai tris mėnesius su „Dainava“ praleidęs treneris iš pradžių vyks į gimtąją Baltarusiją, lankys artimuosius ir spręs dėl tolesnės savo karjeros futbole.

„Ko tikrai neužmiršiu – tai „Dainavos“ sirgalių. „Dzūkų tankų“ ištikimybės savo komandai galėtų pasimokyti ne vienas pasaulio klubas“, - kalbėjo S.Aleinikovas, Alytaus ekipos sirgaliams palinkėjęs „mažiau negatyvių momentų“.

Artimiausiose A lygos čempionato rungtynėse alytiškiams turėtų vadovauti naujas strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.