„Levante“ vartininkas tikisi Brazilijoje sužibėti tarp geriausių

Keyloro Navaso pavardė ne kartą buvo linksniuojama Ispanijoje, o dabar tariama dar garsiau. Vartininkas sėkmingai sužaidžia 78 proc. mačų, tad statistiškai laikomas geriausiu vartininku, kuris žaidžia aukščiausioje Ispanijos lygoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 14:07, atnaujinta 2018-02-13 05:43

Kosta Rikos vartų sargas vilki „Levante“ klubo marškinėlius ir rimtai prisidėjo prie garsiojo Madrido „Atletico“ pralaimėjimo 0:2.

K.Navaso žaidimas paskatino kalbas, kad vartininkas gali išvykti į didesnį klubą. Tarp įvardijamų – Madrido „Atletico“, „Barcelona“ ir „AC Milan“.

27 metų vartininkas fifa.com kalbėjo apie pasaulio čempionato iššūkius ir būsimus mūšius grupėje su Urugvajumi, Italija ir Anglija.

- Koks jausmas, kai esate laikomas geriausiu vartininku tokioje pajėgioje lygoje?, - fifa.com paklausė K.Navaso.

- Esu pamalonintas ir dėkingas, nes išlikau sveikas ir tobulėjau. Tai labai stipri lyga, kurioje standartai – itin aukšti. Tad labai džiaugiuosi, kad mano žaidimas buvo pastebėtas.

- Kalbant apie tobulėjimą, iš ko galite mokytis?

- Kiekvienas aukščiausio lygio vartininkas turi tai, į ką reikėtų pažiūrėti. Aš stebiu Diego Lopezą, Ikerą Casillasą, Victorą Valdesą, Gianluigi Buffoną. Jie visi turi neįkainojamos patirties ir nuostabius įgūdžius. Jie daugybę metų dirbo, kad įrodyti, jog yra geriausi.

- Per pastaruosius metus vis daugiau žaidėjų iš Kosta Rikos persikelia į Europą. Save laikote pionieriumi?

- Futbolininkai, kurie jau kurį laiką žaidžia Europoje, visada stengėsi gerai atstovauti mūsų šaliai. Jie tai darė tam, kad futbolo pasaulis pamatytų, jog Kosta Rikoje yra talentingų žaidėjų, kurie turi daug potencialo. Mėginome atverti duris tiems, kurie turi ambicijų ir atsidavimo sekti tuo pačiu keliu.

- Kaip tam padeda nacionalinė rinktinė?

- Ji labai svarbi. Gaudamas tarptautinio futbolo patirties bręsti. Kai susirenkame rinktinėje, visi žaidėjai atneša kažką naujo, ką išmoko klube. Tai padeda suburti gerą komandą.

- Kosta Rika CONCACAF turnyre buvo antra ir praleido tik septynis įvarčius. Kaip paaiškintumėte tokį komandos žaidimą?

- Sunkiai dirbome gynyboje. Ją gerokai patobulinome. Susitelkėme į vartininko ir gynėjų bendravimą. Į kiekvieną treniruotę žiūrėjome lyg į rimtą mačą. Tai mums padėjo pajusti žaidimą, kokį dabar rodome. Pripratome prie sistemos. Greitai pamatėme ir rezultatus.

- Kuo jums padėjo Jorge Luisas Pinto, kad patektumėte į pasaulio čempionatą?

- Jis mus vertė sunkiai dirbti. Jis labai daug reikalauja. Sunkiai dirbome visose srityse, bet daugiausia dėmesio skyrėme pačiai žaidimo organizacijai. Manau, kad to mums ir reikėjo. Dabar kartu veikiame geriau.

- Sirgaliai yra nusiteikę šiek tiek pesimistiškai, kai galvoja apie jūsų šansus D grupėje. Ar jūs turite vilties?

- Žinoma. Nėra nieko neįmanomo. Kitos komandos grupėje labai stiprios ir yra įsirašiusios į pasaulio čempionato metraštį. Bet tai mus tik labiau motyvuoja. Tai didelis iššūkis mūsų karjerose. Tačiau savo kalbas turime pagrįsti darbu aikštėje. Atnešime entuziazmo ir visas 90 minučių būsime nusiteikę pozityviai.

- Pažiūrėkime į jūsų varžovus. Stovėjote vartuose, kai Urugvajus 2010 metų atrankos į pasaulio čempionatą atkrintamosiose varžybose Urugvajus įveikė Kosą Riką. Pamenate pralaimėjimą? Ar dabar atėjo laikas kerštui?

- Mes iškritome, nes pralaimėjome mačą namuose. Tada lygiosios buvo naudingos Urugvajui. Tos lygiosios buvo garbingas rezultatas. Prisiminimai nėra smagūs, bet negali jų ignoruoti. Mums tikrai nepatiko pralaimėti, tačiau dabar turime galimybę pradėti naują skyrių istorijoje.

Tačiau aš nekalbu apie kerštą. Tai pasaulio čempionatas ir mes desperatiškai trokštame geros pradžios.

- Urugvajaus rinktinė turi labai gerų žaidėjų: Diego Forlaną, Edinsoną Cavani, Luisą Suarezą. Kuris labiausiai gąsdina?

- Jie visi nuostabūs futbolininkai, tačiau mes negalime jiems rodyti per daug pagarbos. Mūsų tikslas paversti jų gyvenimus kuo sunkesniais. Tai padarysime laikydamiesi žaidimo plano. Negalime leisti jiems jaustis patogiai.

- Anglijos rinktinė turi Wayne'ą Rooney, Steveną Gerrardą, Danielį Sturridge'ą. Ką manote apie Roy'aus Hodgsono ekipą?

- Tai labai stipri sudėtis. Kiekvienas žaidėjas individualiai yra svarbus. Atsipalaiduoti tikrai negalime.

- Pabaigai – italai su Rossi, Mario Balotelli, Andrea Pirlo. Žaisti su tokia ekipa – svajonė ar košmaras?

- Kiekvieną savaitgalį žaidžiu labai sunkioje lygoje. Čia tenka susitikti su vienais geriausių žaidėjų pasaulyje, tad jau seniai nustojau nervintis, kai reikia žaisti prieš garsius futbolininkus. Esu atsipalaidavęs. Man tai – didelis iššūkis. Tokie mačai leis pamatyti, kokie geri esame. Italų komandoje visi geri žaidėjai, bet mes turime vieną didelį pranašumą – jie tokie garsūs, kad mes puikiai žinome jų stipriąsias vietas.

Tad reikia gintis taip gerai, kaip galime.

- Tarp varžovų – daug garsių futbolininkų. Su kuo norėtumėte po mačo pasikeisti marškinėliais?

- Gal su G.Buffonu. Su italais mačas bus labai įdomus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.