Brazilijos rinktinės treniruotėje – dešimtatūkstantinė minia

Brazilijos futbolo rinktinei treniruotėje prieš pasaulio futbolo čempionatą – išskirtinis dėmesys. Į pirmadienio pratybas Gojanijos „Serra Dourada“ stadione susirinko apie 10 tūkstančių Brazilijos nacionalinės komandos gerbėjų.

Brazilijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Brazilijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2014, 8:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:12 AM

Sirgaliai dalį 50 tūkst. vietų talpinančio stadiono tribūnų nudažė geltona spalva. Jie nekantraudami laukia savo numylėtinių starto pirmenybėse birželio 12-ąją su Kroatija, rašo AP.

„Negalėsiu pamatyti mačo su Panama, todėl privalėjau pamatyti rinktinę per treniruotę, – pasakojo dvejų metų sūnelį kartu į atvirą brazilų treniruotę atsivedęs Cristiano de Casto. – Mano sūnus myli rinktinę, todėl mums abiem tai – didelis įvykis.“

Gojanijoje – vienas iš septyniolikos miestų, pretendavusių priimti pasaulio čempionato dalyvius. Vis dėlto Gojanijoje pirmenybių kovos nevyks.

Treniruotę buvo galima stebėti nemokamai, bet prieš tai reikėjo įsigyti bilietą. Todėl prie įėjimo į stadioną nusidriekė eilės.

Prieš futbolininkams pasirodant ant vejos, aistruoliai šūkavo savo šalies pavadinimą. Ovacijų bangą sukėlė žaidėjų pasirodymas stadione.

Sirgaliai sukeldavo triukšmą po kiekvieno treniruotėje įmušto įvarčio. Pasibaigus pratyboms, Brazilijos rinktinės nariai susibūrė stadiono viduryje ir plojimais padėkojo gerbėjams.

„Buvo gera turėti 20 tūkstančių sirgalių palaikymą. Tikimės, kad draugiškose rungtynėse antradienį jų čia bus 40 tūkstančių“, – skaičius kiek iškraipė brazilų strategas Luizas Felipe Scolari.

Antradienio vakarą brazilai susitiks su Panamos komanda. Komandai dėl sveikatos problemų nepadės kapitonas Thiago Silva ir saugai Paulinho bei Fernandinho.

Penktadienį Brazilija dar susitiks su Serbija. Į mačą San Paule jau parduoti 50 tūkst. bilietų.

Brazilai treniruočių stovyklą pradėjo prieš savaitę. Pratybos buvo uždaros.

„Norėčiau, kad čempionatas jau prasidėtų, – nekantravo brazilų treneris L.Scolari. – Kita vertus, būtų pravertusi ir dar viena savaitėlė treniruočių.“

Stratego teigimu, jo auklėtiniams planetos pirmenybėse viskas klostysis arba gerai, arba blogai. Antrąjį pasaulio čempionų titulą bandysiąs laimėti L.Scolari panašiai jaučiasi ir viduje.

„Būna dienų, kai jaučiuosi visiškai ramus. Bet būna ir tokių momentų, kai net negaliu užmigti ir viduje save griaužiu“, – pripažino 65 metų treneris.

Jis buvo nepatenkintas tuo, kaip susiklostė paskutinė auklėtinių treniruotė savaitgalį. Esą žaidėjams trūko ugnelės. Vis dėlto pratybos žiūrovų akivaizdoje, L.Scolari teigimu, turėjo uždegti žaidėjus.

„Negalime prarasti savo identiteto. Neleisiu žaidėjams užmiršti, kad iki čempionato liko tik 10 dienų“, – tikino L.Scolari.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.