C.Ronaldo: „Šiemet būsiu toks pat, kaip pernai“

Nuo ankstyvos vaikystės futbolo treniruotėse plušėjęs portugalas tapo futbolininku iš didžiosios raidės. Daugybę širdžių pavergęs Cristiano Ronaldo gavo 2013 metų karūną – geriausio metų futbolininko apdovanojimą Aukso kamuolį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 14:00, atnaujinta 2018-02-13 05:50

Daugybė įvarčių, nepamirštamų akimirkų, kaip kad švedus pražudę kirčiai atrankoje į pasaulio čempionatą, pasiekta „La Decima“ su „Real“ papildė 29 metų futbolininko trofėjų kambarį.

Tačiau Madrido „Real“ žvaigždė ir Portugalijos rinktinės kapitonas labiausiai nori to, ko ir kiekvienas žaidėjas – pasaulio čempionato karūnos.

Būtent jo pastangomis portugalai ir mėgins to siekti Brazilijoje, kur ir vyks futbolo fiesta. „Bus garbė ten žaisti“, - sakė futbolininkas, interviu kalbėjęs apie emocijas, „Manchester United“ ir „Real“ klubus bei laukiantį pasaulio čempionatą.

- Esate praėjusių metų geriausias žaidėjas. Atsiimdamas „Ballon d'Or“ apdovanojimą neslėpėte emocijų. Kokios mintys sukosi jūsų galvoje, kai išgirdote savo vardą? - fifa.com paklausė C.Ronaldo.

- Jaučiau didelį pasididžiavimą. Labai džiaugiausi, supratęs, kad laimėjau. Tam, kad laimėtum tokį apdovanojimą reikia didžiulio atsidavimo ir sunkaus darbo. Tai – daugybės išlieto prakaito rezultatas. Tikrai norėjau antrą kartą laimėti Aukso kamuolį, o atsiimti jį iš tokių legendų, kaip Pele ir Michelis Platini – privilegija.

Dabar aš tikiuosi, kad galiu tai padaryti ir kitąmet.

- Be šio apdovanojimo 2013-aisiais buvo ir kitų įsimintinų momentų. Ar yra vienas, kurį išskirtumėte?

- Nežinau, ar galėčiau pabrėžti vieną. Bet veikiausiai tai būtų atranka į pasaulio čempionatą. Tai pamenu geriausiai, čia patyriau daugiausia emocijų.

- Pernai peržengėte 400 įvarčių ribą. Kuris įvartis įsimintiniausias?

- Kiekvienas įvartis man ypatingas. Žinoma, kai kurie reikšmingesni nei kiti, nes yra įmušami finaluose. Tačiau visi jie svarbūs. Bent jau man. Juk jie yra mano dalis.

Man labai patinka mušti įvarčius, ypač tuos, kurie tampa pergalingais.

- Pastarieji metai Portugalijos futbolui – gan emocionalūs. Iš vienos pusės –  kelionė į Braziliją, o kitos – legendos Eusebio netektis.

- Man dėl šio įvykio labai liūdna. Juk praradome šaliai labai svarbų žmogų, mūsų vėliavnešį, tad natūralu, kad visi mano kolegos ir tautiečiai liūdi.

Tačiau tai – gyvenimo dalis ir šito nepamiršti negalima. Visi mes vieną dieną pasitrauksime. Būtent dėl to turėtume prisiminti gerus praėjusių metų momentus.

Tas pats taikytina ir Eusebio gyvenimui. Jis padarė tiek daug pozityvių dalykų ir laimėjo tiek daug trofėjų su rinktine ir klubu.

Jis vienas tų žmonių, kurie mūsų širdyse išliks amžiams.

- Geras pasirodymas pasaulio čempionate būtų nuostabus būdas jį pagerbti. Taip?

- Mes tikimės, kad Brazilijoje sužaisime gerai. Tačiau nereikia pamiršti, kad atranka mums buvo sunki. Atkrintamajame etape dėl to teko kovoti su švedais. Vyko du mačai, kurie buvo labai komplikuoti.

Žinoma, pasaulio čempionatas – jau kitas iššūkis, kuriam ruošimės kitaip. Mes labai norime ten keliauti, juolab, kad tai šalis, kurioje futbolas – kultūros dalis. Dėl įvairiausių priežasčių žaisti Brazilijoje – garbė. Bet žinome, kad bus neįtikėtinai sunkus čempionatas.

Mūsų prioritetas – įveikti grupės etapą, o tada jau žiūrėsime, kas bus.

- Kokie jūsų pirmieji prisiminimai apie pasaulio čempionatą?

- Sunku pasakyti, nes tai buvo prieš daugybę metų. Pamenu keistas rungtynes. Iš tiesų, geriausiai atsimenu mačus, kuriuose žaidė ir Brazilija.

- Iš pradžių žibėjote „Manchester United“, o dabar – Madrido „Real“ komandose. Ar klubinis futbolas plečiasi ir daugiau reikalauja?

- Mes kalbame apie du didžius klubus. Tad, savaime aišku, kad aš didžiuojuosi, jog vilkėjau ar vilkiu jų marškinėlius. Kai buvau „Manchester United“ komandoje, laimėjau pagrindinius titulus ir pirmąjį metų futbolininko apdovanojimą. O dabar esu „Real“ klube – didžiausiame pasaulyje. Esu prie jo labai prisirišęs. Čia žaidžiau ketverius metus ir dabar pasirašiau sutartį dėl dar penkerių. Manau, kad tai – man idealus klubas. Tai geriausias klubas, todėl ir esu laimingas žaisdamas čia.

- Madridas ilgai laukė savo dešimtojo Europos taurės/Čempionų lygos trofėjaus. Ar pamišimas dėl „La Decime“ sukūrė papildomą spaudimą?

- Tai sukūrė tą spaudimą, tačiau tai taip pat sukuria ir norą kovoti, jaudulį. „Real“ kiekvienais metais medžioja Čempionų lygos titulą. Tai labai svarbus turnyras, kuriame visos komandos nori triumfuoti.

- Apie savo kolegas visada atsiliepiate geruoju. Ar yra toks futbolininkas, kurį išskirtinai gerbtumėte?

- Negalėčiau išskirti tik vieno. Dabar kiekvienoje komandoje yra puikių žaidėjų. Jie žaidžia ir „Real“, „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“ komandose, taip pat „Manchester United“ ar „Manchester City“ ekipose. Taip pat labai nuostabu matyti jaunąją futbolininkų kartą. Šaunu, kad galime su jais varžytis. Tai gerai ir mums, ir pačiam futbolui.

- 2014-aisiais C.Ronaldo bus...?

- (galvoja prieš atsakydamas) Toks pats žmogus, koks buvo 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.