Futbolo rinką sudrebino D.Villa ir F.Lampardo karjeros pokyčiai

Futbolo pasaulį sudrebino naujienos iš dviejų karjeros saulėlydį pasitinkančių futbolo žvaigždžių stovyklų. 32 metų ispanas Davidas Villa priėmė netikėtą sprendimą, o anglas Frankas Lampardas po 13 metų nebevilkės Londono „Chelsea“ marškinėlių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2014, 12:05 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:19 AM

Su Anglijos rinktine pasaulio čempionatui Brazilijoje besiruošiantis saugas nesusitarė su „Chelsea“ dėl naujo kontrakto ir tapo laisvuoju agentu.

Rezultatyviausias visų laikų Londono ekipos žaidėjas nepyko ant klubo, kad nepavyko rasti bendro susitarimo.

„Prieš 13 metų atvykęs į „Chelsea“ net nebūčiau pagalvojęs, kad man pasiseks čia sužaisti tiek daug rungtynių ir džiaugtis tokiais pasiekimais. Šis klubas tapo mano gyvenimo dalimi. Esu dėkingas labai daug žmonių“, – AP cituoja F.Lampardą.

„Chelsea“ gretose F.Lampardas per 648 mačus pasiekė 211 įvarčių. Jis laimėjo tris Anglijos „Premier“ lygos titulus, Čempionų lygą, Europos lygą, keturias FA taures ir dvi Anglijos lygos taures.

Už „Chelsea“ sėkmę F.Lampardas labiausiai dėkojo klubo savininkui Romanui Abramovičiui, kuris perėmė komandos valdymą 2003 metais ir plačiai jai atvėrė savo kišenę.

Tuo tarpu Madrido „Atletico“ gretose žaidęs puolėjas D.Villa keliasi į JAV. Jis atstovaus „New York City“ klubui. Su amerikiečiais ispanas sudarė trejų metų kontraktą.

„Visada stumdavau save į priekį ieškot naujų iššūkių. Tai – nauja galimybė. Noriu padėti plėstis JAV futbolo lygai savo žaidimu, sunkiu darbu ir įvarčiais“, – pasakojo D.Villa.

Tiesa, naujai susikūręs Niujorko klubas pradės rungtyniauti tik nuo kitų metų kovo, todėl ekipa ieškos kam paskolinti futbolininką iki sausio mėnesio.

Praėjusį sezoną Ispanijoje D.Villa per 47 rungtynes pasižymėjo 15-a įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.