Miuncheno „Bayern“ gynėjas – apie banditų reketą Prancūzijoje

Jie buvo priversti kovoti ne tik su varžovais futbolo aikštėje, bet ir kasdien atlaikyti nusikaltėlių gaujų spaudimą. Vienas komandos draugas atsisveikino su automobiliu, kai jam prie kaklo buvo prispaustas peilis, o kiti tik numodavo ranka, kai iš treniruotės sugrįždavo į vėl apvogtus namus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:41 AM

Belgijos rinktinės futbolininkas Danielis Van Buytenas atskleidė pribloškiančių faktų apie savo karjerą Marselio „Olympique“ klube, kuriame praleido tris sezonus.

36-erių belgas autobiografinėje knygoje „Big Dan“, kuri netrukus pasirodys ant prekystalių, pasakoja apie kasdienį futbolininkų reketą Prancūzijoje.

D.Van Buytenas nuo 2006-ųjų vilki Miuncheno „Bayern“ aprangą ir šį sezoną vėl tapo Vokietijos čempionu, bet 2001-2004 m. Marselyje praleistos dienos jam paliko neišdildomų įspūdžių.

„OM (Marselio „Olympique“) žaidėjai buvo lengvos aukos. Vienintelis kelias, kuris vesdavo į „La Commandierie“ – klubo treniruočių centrą – priklausė šešėlinei zonai, kurioje negaliojo jokie įstatymai, – neslėpė Belgijos futbolininkas.

– Čia nuolat įvykdavo siaubingiausių dalykų, bet labai retai galėjai pamatyti policininkų. Čia perdaug pavojinga, ir jie nebuvo bepročiai! Čia viską kontroliavo banditų gaujos. Čia nuolat susidurdavai su vyrukais, kurių vieni turėjo peilius, kiti – pistoletus. Jie reketavo žaidėjus.

Kai kurie namai buvo nuolatos apvogiami. Vedrano Runje (buvusio „Olympique“ vartininko iš Kroatijos -Red.) būstas buvo apšvarintas tris kartus, kai žaidėme čia kartu. Bet tai buvo tiesiog mūsų kasdienybės rutina.

Kartą vieną mano komandos draugą sustabdė toks tipelis su pistoletu. Jis liepė išlipti iš mašinos, o kiti vyrukai ją ramiausiai pavogė. Žaidėjas liko be automobilio ir pėsčiomis toliau keliavo į trenruočių centrą, kol neįlipo į iš paskos važiuojančio komandos draugo automobilį. Ten tokie papročiai, ir jeigu žaidi Marselio „Olympique“, privalai su tuo susitaikyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.