Spalvingi, nevykę ir puikūs – kokie rinktinių šūkiai? A grupė

Samurajai, Drambliai, Juodosios žvaigždės, Drakonai – spalvingosios futbolo rinktinės puoselėja ambicijas pasaulio čempionate Brazilijoje. O kas geriau išreiškia ambicijas ir sutelkia sirgalius? Šūkiai. Nuo raginimų stoti į kovą, žvilgsnių į istoriją iki perdėtų pasisakymų ir lėkštų eilučių – šalys įvairiai stengėsi pranokti varžovus konkurencinėje šūkių kovoje.

Kitokio brazilų šūkio įsivaizduoti ir negalima - juk čia sukasi kalbos tik apie šeštąjį trofėjų.<br>AP nuotr.
Kitokio brazilų šūkio įsivaizduoti ir negalima - juk čia sukasi kalbos tik apie šeštąjį trofėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:45 AM

Kas iš to išėjo? Portalas lrytas.lt remdamasis washingtonpost.com informacija pateikia 2014 metų pasaulio futbolo čempionato rinktinių šūkius pagal grupes.

Pirmiausia – A grupė.

A grupė: Brazilija, Kroatija, Meksika, Kamerūnas

Brazilija

Oficialus šūkis: „Pasirenkite! Šeštasis artėja!“

Komentaras: Brazilijai tai dienos, pagardintos gausybe spaudimo. Šeimininkų lūkesčiai seniai nurovė stogą – futbolo šalis, futbolo tauta tikisi šeštojo pasaulio čempionato trofėjaus ir pasiteisinimų girdėti nenori. Geltonieji „Selecao“ laimės – apie kitus variantus Brazilijoje nekalbama. Šalia to – įvairūs protestai gatvėse – žmonės pavargo nuo korupcijos ir lėšų švaistymų. Kai kurie grasina trukdyti pasaulio čempionatui. „Pasirenkite“ - geras įspėjimas. Bet nereikia pamiršti, kad kandidatų į trofėjų – daugiau nei vieninteliai šeimininkai.

Kroatija

Oficialus šūkis: „Su ugnimi širdyse, už Kroatiją visi, kaip vienas“

Komentaras: Palyginus su šalies dydžiu, Kroatija pasaulio čempionate pasirodo ganėtinai rimai. Tai geriausia pastarojo meto Balkanų rinktinė. Jų raudonos ir baltos spalvų šachmatinės aprangos tikrai traukia akį – skirtingai nei staltiesės bistro restoranuose.

Siūlomas pataisymas: „Ar galėčiau priimti užsakymą?“

Kamerūnas

Oficialus šūkis: „Liūtas lieka liūtu“

Komentaras: Kamerūno rinktinė dar žinoma „Nesuvaldomų liūtų“ vardu, tad jų šūkio prasme – labai aiški. Bet ar šūkis neatsiduoda šiek tiek tinginyste?

Meksika

Oficialus šūkis: „Visada vieningi, visada actekai“

Komentaras: Nuoroda į istoriją – šaunus dalykas, bet nereikia sukapoti šūkio. Meksikos rinktinėje – viena nedraugiškiausių stovyklų, draskoma priešiškumų. Nepadės ir šalies sirgaliai, kurie daro spaudimą ir turi didelius lūkesčius. Meksika desperatiškai nori sėkmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?