Roberto Lewandowskio įvartis Gdanske palaužė lietuvius

Pirmąjį įvartį įmušė L.Spalvis.<br>V.Januškos/LFF nuotr.
Pirmąjį įvartį įmušė L.Spalvis.<br>V.Januškos/LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 6:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:47 AM

Lukas Spalvis Gdansko stadione pirmasis džiaugėsi po įmušto įvarčio, tačiau po finalinio teisėjo švilpuko šypsojosi Lenkijos futbolininkai. Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse prieš atranką į 2016 metų Europos čempionatą Igorio Pankratjevo auklėtiniai 1:2 (1:0) turėjo pripažinti lenkų pranašumą.   

Po L.Spalvio įvarčio 44-ąją minutę lietuviai buvo priekyje, bet 59-ąją šeimininkai po pavyzdinės atakos rezultatą išlygino, o 77-ąją minutę po abejotino 11 metrų baudinio Robertas Lewandowskis įmušė pergalingą įvartį.

 Įvartis. Lietuviai puolime žaidė pasyviai, tačiau 44-ąją minutę po puikaus perdavimo iš krašto pasižymėjo L.Spalvis. Iš pradžių jo smūgiuotas kamuolys galva pataikė virpstą, tačiau netrukus jis atšoko atgal prie futbolininko ir antros dovanėlės puolėjas neišleido iš rankų. 

Aistros. Antrojo kėlinio pabaigoje teisėjas priėmė abejotiną sprendimą. Kelis kartus lietuvių baudos aikštelėje jau prieš tai griuvęs R.Lewandowskis pasiekė savo – arbitras 77-ą minutę po abejotinos pražangos skyrė 11 metrų baudinį į lietuvių vartus. R.Lewandowskis jį atliko meistriškai ir nors G.Arlauskis atspėjo kamuolio skriejimo kryptį, smūgis buvo pernelyg galingas. 

Kaip iš vadovėlio. Lietuviai neilgai džiaugėsi persvara. Po meistriškos atakos jos smaigalyje atsidūręs A.Milikas tiksliai pasiuntė kamuolį į G.Arlauskio vartus ir išlyginęs rezultatą skubėjo traukti kamuolio iš tinklo. 

Teisėjo klaida? 53-ąją minutę pavojingai prieš pat G.Arlauskį iššoko „Bayern“ puolėjas R.Lewandowskis. Jis susidūrė su vartininku, o kamuolys skriejo link vartų. Lietuviai išmušė jį nuo pat vartų linijos, nors iš vaizdo įrašo pakartojimo atrodė, kad kamuolys praktiškai visas buvo kirtęs vartų liniją. Vis dėlto arbitras leido žaisti toliau ir lietuviai išliko priekyje.    

Sudėtys. Lietuva: Arlauskis; Andriuškevičius, Kijanskas, Freidgeimas, Vaitkūnas; Mikoliūnas, Žulpa, Chvedukas, Vičius, Černych; Spalvis. Atsarginiai: Zubas, Černiauskas, Radavičius, Borovskij, Bartkus, Vertelis, Pilibaitis, Lukša, Kuklys, Tautvydas Eliošius, Simonas Stankevičius, Beniušis.

Lenkija: Boruc; Piszczek, Glik, Wilusz, Wojtkowiak; Krychowiak, Grosicki, Klich, Rybus; Milik, Lewandowski. Atsarginiai: Szczesny, Fabianski, Skorupski, Jedrzejczyk, Olkowski, Wawrzyniak, Maczynski, Linetty, Dawidowicz, Sobota, Starzynski, Zyro. 

Reitingas. FIFA reitinge Lenkijos rinktinė užima 69-ąją vietą, o lietuviai – 106-i.

Ciklas. Prieš savaitę Lietuvos futbolininkai sužaidė dvejas kontrolines rungtynes Baltijos taurės turnyre. Pusfinalyje I.Pankratjevo auklėtiniai 1:0 palaužė suomius, tačiau finale 0:1 turėjo pripažinti latvių pranašumą.

Startas. Europos čempionato atrankos varžybos lietuviams prasidės rugsėjo 8-ąją. Pirmasis mačas išvykoje su San Marinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.