Spalvingi, nevykę ir puikūs – kokie rinktinių šūkiai? B grupė

Samurajai, Drambliai, Juodosios žvaigždės, Drakonai – spalvingosios futbolo rinktinės puoselėja ambicijas pasaulio čempionate Brazilijoje. O kas geriau išreiškia ambicijas ir sutelkia sirgalius? Šūkiai. Nuo raginimų stoti į kovą, žvilgsnių į istoriją iki perdėtų pasisakymų ir lėkštų eilučių – šalys įvairiai stengėsi pranokti varžovus konkurencinėje šūkių kovoje.

Olandai sako, kad tikri vyrai dėvi oranžinę.<br>AP archyvo nuotr.
Olandai sako, kad tikri vyrai dėvi oranžinę.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

Kas iš to išėjo? Portalas lrytas.lt remdamasis washingtonpost.com informacija pateikia 2014 metų pasaulio futbolo čempionato rinktinių šūkius pagal grupes.

B grupė: Ispanija, Olandija, Čilė, Australija

Olandija

Oficialus šūkis: „Tikri vyrai dėvi oranžinę“

Komentaras: Olandijos rinktinė turi ne tik puikią reputaciją dėl žaidimo. Komanda garsi savo egoistiškomis žvaigždėmis, pasistumdymais treniruotėse, aikštingumu. Tad toks šūkis ne visai atspindi esmę.

Siūlomas pataisymas: Milijonierės deivės dėvi oranžinę“

Čilė

Oficialus šūkis: „Či či či! Le, le le! Pirmyn Čile!

Komentaras: Ar pamenate 2010-uosius, kai angliakasiai įstrigo po žeme, o juos suradus per šalį nuaidėjo šūkis, tapęs Čilės rinktinės šūkiu? Patriotinė nuotaika, kuri tuomet užvaldė gelbėtojus ir visus palaikiusius, išblėso. Bet Čilė – spirganti, atakuojanti komanda, tad spindi ir tikisi atgaivinti dvasią

Australija

Oficialus šūkis: „Socceroos“*: Tikimės patekti į istoriją“

Komentaras: Graži pravardė? Yra. Žodžių žaismas, remiantis šalies stereotipiniu gyvūnu? Yra. Galimybė patirti didžiulę gėdą po smūgių nuo trijų gerokai stipresnių komandų grupėje? Tikrai yra.

Siūlomas pataisymas: „Socceroos“: Tikimės išvykti iš Brazilijos“

„Socceroos“*. Žodis sudarytas iš dviejų: „soccer“ (futbolas) ir „kangaroo“.

Ispanija

Oficialus šūkis: „Mūsų širdyse – čempionų aistra“

Komentaras: Pasaulio čempionų titulą ginantys ispanai gali patekti istoriją, kaip geriausia kada nors suburta rinktinėje. Tai galima spręsti iš rezultatų ir sėkmės kelio, pradėto 2008-ųjų Europos čempionate. Ispanai užvaldė futbolą per pastaruosius metus ir nepaisė ekonominės krizės. Beje, Europos lygos finale laimėjo ispanų klubas, o Čempionų lygos finale kovojo dvi Ispanijos ekipos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.