Milijonai byra ir už įvarčius, ir už degtinės su duona reklamą

Prieš pasaulio čempionato mūšius – dar viena nematoma Lionelio Messi ir Cristiano Ronaldo dvikova. Argentinos ir „Barcelona“ žvaigždė įveikė Portugalijos ir Madrido „Real“ lyderį turtingiausių pasaulio futbolininkų rikiuotėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2014, 7:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:10 AM

Juos skiria viskas – išvaizda, asmenybės savybės ir žaidimo stilius.

Futbolo pasaulis: žaidėjai, treneriai, sirgaliai ir žurnalistai – pastaraisiais metais nuolat linksminasi, lygindami Lionelį Messi ir Cristiano Ronaldo.

Kiekvienos „Barcelona“ ir Madrido „Real“ rungtynės, geriausių futbolininkų rinkimai ar įvairiausių prizų dalybos neišvengiamai tampa dar viena proga pasvarstyti, kas stipresnis.

Jeigu per FIFA Aukso kamuolio apklausą šį sausį C.Ronaldo pagaliau pavyko įveikti argentinietį, L.Messi atsirevanšavo portugalui pavasarį, kai „France football“ paskelbė 2014 metų turtingiausių pasaulio futbolininkų sąrašą.

Padedama savo korespondentų visame pasaulyje Prancūzijos žurnalo redakcija atliko tradicinį tyrimą apie daugiausia per metus uždirbusius žaidėjus ir trenerius.

„Žvaigždžių algų“ rikiuotėje L.Messi po metų pertraukos vėl grįžo į pirmąją vietą.

26-erių argentiniečio metinės pajamos sudaro 41 mln. eurų.

„Barcelona“ puolėjas aplenkė geriausią 2013 metų pasaulio futbolininką Cristiano Ronaldo (39,5 mln. eurų) ir savo komandos draugą brazilą Neymarą (29 mln.eurų).

Nematoma L.Messi ir C.Ronaldo dvikova banke buvo tokia pat atkakli kaip ir per „El Clasico“ mūšius Ispanijos lygos ar Karaliaus taurės varžybose.  Dvi ryškiausias pasaulio futbolo žvaigždes skiria tik 1,5 mln. eurų.

„Real“ lyderis akivaizdžiai sumažino praėjusių metų skirtumą (5 mln. eurų), pasinaudodamas nauja savo sutartimi su Madrido klubu, kuris jam garantavo 17 mln. eurų algą. Nors Barselonoje L.Messi dabar gauna žymiai mažiau (12,5 mln. eurų), argentinietis sugebėjo aplenkti varžovą, pasirašęs daugiau pelningų reklamos sutarčių.

2013 metais šiame sąraše pirmavo Davidas Beckhamas (36 mln. eurų), L.Messi (35 mln.) ir C.Ronaldo (30 mln.).

„Lietuvos rytas“ supažindina su turtingiausių pasaulio futbolininkų dešimtuku:

1.Lionelis Messi (26 metai, argentinietis, „Barcelona“ puolėjas)41 mln. eurų.

Alga: 12,5 mln. eurų per metus – 1,04 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 2,5 mln. eurų.

Papildomas uždarbis: 26 mln. eurų už reklamos sutartis („Adidas“, „Samsung“, „Lay's“, „FIFA 2014/Electronic Arts“, „Ooredoo“, „Turkish Airlines“, „Pepsi Cola“, „Audermars Piquet“, „Gillette“, „Dolce e Gabbana“, „Head&Shoulders“, „Gatorade“, „Herbalife“ (iki 2013-ųjų vasaros), „Pam Bimbo“, „Banco Nativa Nacion“) ir kitą komercinę veiklą (restoranai, nekilnojamas turtas, finansinės investicijos, Rosario turizmo centras).

2010-2012 m. jau karaliavęs turtingiausiųjų sąraše L.Messi vėl atsidūrė viršūnėje.

„Geriausias pasaulio žaidėjas privalo būti geriausiai apmokamas pasaulyje“, – nuolat kartoja Josipas Maria Bartolomeu, naujasis „Barcelona“ prezidentas po to, kai atsistatydino Sandro Rosellis.

„Camp Nou“ kuluaruose netrūksta kalbų, jog ant L.Messi tėvo stalo jau guli naujasis „Barcelona“ pasiūlymas: penkerių metų sutartis, garantuojanti Leo nuo 22 iki 26 mln. eurų per metus (iki mokesčių).

Futbolo pasaulyje dar negirdėta suma, pralenkianti net tą beprotišką algą, kurią Samueliui Eto'o nuo 2012 iki 2014 metų buvo pažadėjęs mokėti Machačkalos „Anži“ klubas (apie 20 mln. eurų kartu su premijomis).

Belaukdamas naujos sutarties L.Messi „Barcelona“ komandoje kol kas net negauna didžiausios algos, nes nusileidžia Neymarui (14 mln. eurų prieš mokesčius).

Tiesa, solidžios premijos (1,5 mln. eurų) padėjo argentiniečiui atstatyti pusiausvyrą ir pasivyti jaunąjį brazilą.

Bet reklamos pasaulyje L.Messi jau dabar neturi jokių konkurentų. Vien iš reklamos sutarčių uždirbęs 26 mln. eurų jis pagerino asmeninį praėjusių metų rekordą (22 mln. eurų).

Daugiau kaip trečdalį šios sumos „Barcelona“ žvaigždei garantavo jo sportinės aprangos tiekėjai. „Adidas“ argentiniečiui kasmet moka po 8 mln. eurų, bet kartu su šia suma jis dar gauna papildomą procentą už parduotus futbolo batelius, kuriuos nuolat reklamuoja (dažniausiai „Adizero F50“ modelį).

L.Messi taip pat yra ryškiausias ne vienos kitos bendrovės reklamos veidas.

Jis tapo 2014 metų pasaulio čempionato proga suburtos „Team Pepsi Cola“ lyderiu. Kartu su L.Messi šiai komandai priklauso 18 futbolininkų iš viso pasaulio: olandas Robinas Van Persie, argentinietis Sergio Aguero, bosnis Edinas Dzeko, ispanas Sergio Ramosas.

Laukdama kovų Brazilijoje savo komandą subūrė ir „Samsung“ bendrovė, kurios „Galaxy“ gaminius argentinietis reklamuoja kartu su Radamelu Falcao, Ikeru Casillasu ir trenerio vaidmenį atliekančiu Franzu Beckenbaueriu.

Didžiausias L.Messi privalumas – jis gali prisitaikyti ir tinka visiems.

Nors „Blusa“ niekuomet neišsiskyrė vešlia barzda, kartu su tenisininku Roger Federeriu jis nusifilmavo „Gillette“ skustuvų reklamoje. Argentinietis net buvo tarptautinės rinktinės, kuriai dar priklausė R.Falcao, S.Aguero, Thomas Mulleris, Oscaras, Joe Hartas, Lucas Moura, Chicharito ir Paulinho, kapitonu per „Inner Steel Campaign“!

Bet keturių Aukso kamuolių savininkas taip pat sėkmingai moka žaisti ir vienas. Per kelionę į Alžyrą L.Messi reklamavo Kataro mobiliojo ryšio bendrovę „Ooredoo“ („Aš noriu“ arabų kalba – Red.), o trumpam nuvykęs į Braziliją – „Lay's“ traškučius.

Neprilygstamas populiarumas reklamos pasaulyje leidžia jam atlaikyti C.Ronaldo konkurenciją. Nors portugalas jau paveržė sutartį su „Herbalife“, du varžovai Pietų Amerikoje kartu rūpinasi „Pan Bimbo“ duonos gaminių sėkme.

Kaip ir „Barcelona“ ekipoje L.Messi pirmiausiai rūpi bendri komandos interesai.

2.Cristiano Ronaldo (29 metai, portugalas, Madrido „Real“ puolėjas) – 39,5 mln. eurų.

Alga: 17 mln. eurų per metus – 1,415 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 500 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 22 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Samsung“, „PES2014/Konami“, „Banco Espirito Santo“, „Pan Bimbo/Actileche“, „Herbalife“, „Soccerade“, „Jacob&Co“, „Clear“, „Polaris Sports“) ir kitą komercinę veiklą (CR7 ir CR9 mados linijos drabužiai, knygų ir DVD leidyba, prekyba nekilnojamuoju turtu, Madeiros salos reklama).

C.Ronaldo jau penktus metus iš eilės užlipo ant garbės pakylos, bet jam vėl pritrūko mažyčio žingsnelio iki paskutinio laiptelio.

Nors portugalas pasirašė naują superkontraktą su Madrido „Real“ (17 mln. eurų iki mokesčių per metus iki 2018-ųjų, 4,5 mln. eurų daugiau negu prieš tai galiojusioje sutartyje), jis vėl liko už L.Messi nugaros.

Bet 2013-aisiais jau aplenkęs varžovą per geriausio pasaulio futbolininko rinkimus, FIFA Aukso kamuolio savininkas turėtų save guosti, jog kitais metais jį pranoks ir turtingiausių žaidėjų rikiuotėje.

C.Ronaldo šiuo metu derina paskutiniąsias naujos sutarties su „Nike“ detales. Pasak neoficialių šaltinių, iš amerikiečių bendrovės jis gali tikėtis nuo 10 iki 15 mln. eurų.

Pasirašęs šią sutartį CR7 peržengtų simbolinę 40 mln. eurų ribą, skaičiuojant visas metines jo pajamas, o iš reklamos sutarčių jau uždirbtų 25 mln. eurų.

Portugalas jau dabar turėtų dar daugiau, jeigu jam nereikėtų dalintis su Madrido klubu kai kuriomis pajamomis iš reklamos sutarčių. Bet „Real“ prezidentas Florentino Perezas net ryškiausią savo komandos žvaigždę privertė laikytis finansinio solidarumo politikos.

Išnaudodamas savo fizinį patrauklumą ir charizmą Cristiano tiesiog neatsigina nuo reklamdavių. Ištikimiausių jo verslo partnerių („Nike“, „Banco Espirito Santo“, „Konami“, „Clear“ ir „Soccerade“) gretas jau papildė „Herbalife“ (C.Ronaldo pasirašė penkerių metų sutartį, pakeisdamas L.Messi), prestižiniai Niujorko juvelyrai „Jacob&Co“, „Samsung“ ar „Pan Bimbo/Actileche“.

Dvigubas triumfas Čempionų lygoje ir pasaulio pirmenybėse neabejotinai užkeltų C.Ronaldo į turtingiausių pasaulio atletų viršūnę, kurioje geriausiais karjeros laikais stovėjo golfo meistras Tigeris Woodsas ar buvęs „Formulės 1“ pilotas Michaelis Schumacheris.

3.Neymaras (22 metai, brazilas, „Barcelona“ puolėjas) – 29 mln. eurų.

Alga: 14,5 mln. eurų per metus – 1,166 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 500 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 14 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Panasonic“, „Claro“, „Tenys-Pe“, „Lupo“, „Guarana Antartica“, „Unilever“, „Volkswagen“, „Banco Santander“, „Heliar“, „Red Bull“, „Mentos“, „Laroche“, „Castrol“) ir kitą komercinę veiklą (NJR sporto drabužių linija, nekilnojamas turtas).

Neymaras strimgalviais užlipo ant garbės pakylos. Per dvejus metus jaunasis Brazilijos talentas pakilo iš 13-os į trečiąją vietą, o jo sąskaita banke vos per pastaruosius 12 mėnesių išsipūtė dar 9 mln. eurų.

22 metų puolėjas jau raško sutarties su „Barcelona“ vaisius. 2013-ųjų vasarą sukirtęs rankomis su Katalonijos klubu jis gaus po 14,5 mln. eurų (iki mokesčių) kasmet iki 2018 metų.

Buvęs „Santos“ puolėjas tokią pat sumą dar uždirba iš reklamos sutarčių, todėl nesunku suprasti, kodėl jam pavyko taip lengvai aplenkti tokias žvaigždes kaip W.Rooney ar Z.Ibrahimovičius.

Tačiau Neymaro skrydį į viršų užtemdė skandalas, susiejęs su jo perėjimo į „Barcelona“ aplinkybėmis, kai buvo mokami slapti komisiniai ir apgaudinėjama Ispanijos mokesčių inspekcija.

Sutikęs pasirašyti sutartį Neymaras dar gavo ir 10 mln. eurų premiją, kuri atiteko jo tėvui. Šią sumą taip pat vertėtų pridėti prie oficialių brazilo pajamų, o jis tuomet jau konkuruotų net su L.Messi ir C.Ronaldo dėl pirmosios vietos.

Bet NJR (taip vadinami daugybė įvairiausių jo vardinių produktų) pravardžiuojamas futbolininkas netrukus gali mesti dar rimtesnį iššūkį lyderiams, jeigu kartu su Brazilijos rinktine triumfuos 2014 metų pasaulio pirmenybėse.

Tuomet jau tapęs visuotine pasaulio ikona Neymaras galėtų užsidėti ir „Žvaigždžių algų“ karūną.

4.Wayne'as Rooney (28 metai, anglas, „Manchester United“ puolėjas) – 24 mln. eurų.

Alga: 18,9 mln. eurų per metus – 1,575 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 500 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 4,6 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Samsung“, „Five Star“, „Triple S“, „Harper Collins“) ir kitą komercinę veiklą (leidyba, „FIFA 2014“, įvaizdžio teisės).

Nors W.Rooney pastaruoju metu muša mažiau įvarčių, finansinius reikalus jis tvarko žymiai efektyviau negu žaidžia aikštėje.

„Manchester United“ puolėjas atsidūrė visiškai greta turtingiausių pasaulio žaidėjų garbės pakylos, ženkliai pagerinęs asmeninį 2001-ųjų rekordą (20,7 mln. eurų).

W.Rooney šuolį į viršų lėmė naujoji sutartis su Mančesterio klubu, iki 2019-ųjų birželio jam garantuojanti po 19 mln. eurų per metus.

Ši rekordinė suma Anglijoje tapo tikra sensacija, nes W.Rooney tapo pirmuoju šalies futbolininku, kuris uždirba 300 tūkst. svarų (360 tūkst. eurų) per savaitę.

Bet tik tokiu būdu „Manchester United“ vadovai galėjo atmušti nesibaigiančias „Paris Saint Germain“ atakas žaidėjų turguje.

5.Zlatanas Ibrahimovičius (32 metai, švedas, „Paris Saint Germain“ puolėjas) -- 23,5 mln. eurų.

Alga: 18 mln. eurų per metus – 1,5 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 1,5 mln. eurų.

Papildomas uždarbis: 4 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Volvo“, „Xbox“) ir kitą komercinę veiklą („Nivea/PSG“ akcijos, interneto parduotuvės, leidyba, nekilnojamasis turtas).

Ryškiausia Prancūzijos čempionato žvaigždė  pasiekė aukščiausią vietą per visą savo karjerą.

Per metus Z.Ibrahimovičius pakilo trims laipteliais aukščiau ir dar 5 mln. eurų padidino savo pajamas, iki 2016-ųjų birželio pratęsęs savo sutartį su „Paris Saint Germain“ klubu.

Kataro šeichai Ibrai nepagailėjo rekordinės algos (18 mln. eurų prieš mokesčius, bet tik 11 mln. eurų, kai Prancūzijoje įsigalės prabangos mokestis), kurios Madride dabar negauna net geriausiu 2013 metų pasaulio futbolininku išrinktas C.Ronaldo.

Z.Ibrahimovičiaus pajamos iš reklamos sutarčių nėra tokios milžiniškos kaip FIFA Aukso kamuolio savininko, bet PSG puolėjas nesuka sau dėl to galvos.

„Arba tu esi įvaizdžio vergas ir visą laiką jam tarnauji, arba spjauni į reklamą, – „Aftonblated“ dienraščiui prisipažino Zlatanas. – Nenoriu savęs prievartauti ir lakstyti paskui kiekvieną čekį“.

Ibra renkasi kryptingai. Švedijoje puolėjas reklamuoja „Volvo XC70“ automobilius, o Prancūzijoje – „Microsoft“ žaidimų konsolę „Xbox“.

Du tikslūs smūgiai, kurie jo banko sąskaitą  papildė atitinkamai 1 mln. ir 0,6 mln. eurų.

6.Radamelas Falcao (28 metai, kolumbietis, „Monaco“ puolėjas) – 21,2 mln. eurų.

Alga: 14 mln. eurų – 1,2 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 200 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 7 mln. eurų už reklamos sutartis („Puma“, „Electronic Arts“, „Hublot“, BBVA, „Colombina“, „DirecTV“, „Gatorade“, „Ofcorss“, „Samsung“, „Gillette“) ir kitą komercinę veiklą („Gameloft“ akcija 2013 metais).

Ryškiausias „Žvaigždžių algų“ sąrašo naujokas.

Lyg meteorui įsiveržti į turtingiausių pasaulio žaidėjų dešimtuką R.Falcao padėjo ne tik pasakiška sutartis su „Monaco“ (14 mln. eurų per metus), bet ir ypatingos mokesčių sąlygos šio klubo kunigaikštystėje.

Puolėjas iš Kolumbijos taip pat jau tapo fenomenu ir reklamos rinkoje. Labai populiarus ir savo tėvynėje, ir visoje Pietų Amerikoje R.Falcao dar nuo 2011-ųjų priklauso „Puma“ komandai, o nuo 2012-ųjų yra bankų grupės BBVA veidas.

Fantastiški įvarčiai dar vilkint Madrido „Atletico“ marškinėlius ir įspūdinga perėjimo į „Monaco“ suma (60 mln. eurų) tik dar labiau išplėtė jo gerbėjų ratą.

R.Falcao tapo „FIFA 2014“ žaidimo ambasadoriumi Pietų Amerikai, priklauso „Gillette“ žvaigždžių pasaulio rinktinei ir yra „Offcross“ sporto drabužių, skirtų vaikams ir paaugliams, veidas.

7.Sergio Aguero (25 metai, argentinietis, „Manchester City“ puolėjas) – 19,7 mln. eurų.

Alga: 12,5 mln. eurų – 1,04 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 700 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 6,5 mln. eurų už reklamos sutartis („Puma“, „Pepsi Cola“, „Gillette“, „DirecTV“, „Hugo Boss“, „PlayStation“, „Vita“) ir kitą komercinę veiklą (futbolo mokykla, Argentinos turizmo biuras, interneto TV, įvaizdžio teisės).

Buvęs Diego Maradonos žentas trečius metus paeiliui pateko į turtingiausių pasaulio futbolininkų dvidešimtuką.

S.Aguero finansinį stabilumą lemia jo pelninga sutartis su „Manchester City“. Nors ją pratęsęs iki 2017 metų argentinietis jau negali tikėtis didesnės algos, pagal naujas sąlygas puolėjui pažadėtos daug didesnės premijos.

„Manchester City“ žvaigždė taip pat yra labai populiari reklamos rinkoje. S.Aguero pasirašė naują sutartį su „Puma“, kuri jam per trejus metus garantuoja 6 mln. eurų.

„El Kun“ pravardžiuojamas futbolininkas jau spėjo nusifilmuoti nuotaikingoje šios sporto aprangos bendrovės reklamoje kartu su „Formulės 1“ pilotu Fernando Alonso ir Jamaikos sprinteriu Usainu Boltu.

Kartu su kolumbiečiu R.Falcao ir brazilu Davidu Luizu jis reklamuoja „DirecTV“, o „Pepsi Cola“ ir „Gillette“ bendrovėms talkins per 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą.

8.Thiago Silva (29 metai, brazilas, „Paris Saint Germain“ gynėjas) – 17 mln. eurų.

Alga: 15 mln. eurų per metus – 1,25 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 500 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 1,5 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Scullcandy“) ir kitą komercinę veiklą (įvaizdžio teises).

Brazilijos rinktinės kapitonas pirmąsyk pateko į „Top 20“. Per metus „Paris Saint Germain“ gynėjo pajamos išaugo nuo 10,5 iki 17 mln. eurų.

Kaip? T.Silva karališkomis sąlygomis pratesė sutartį su Paryžiaus klubu iki 2016 metų birželio, todėl jo atlyginimas taip pat žaibiškai padidėjo (nuo 9,6 iki 15 mln. eurų prieš mokesčius).

Brazilas dar gavo 0,5 mln. eurų premiją, tapęs Prancūzijos čempionu ir patekęs į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Kol kas jo uždarbis iš reklamos sudaro vos 10 proc. visų pajamų, tačiau geriausiu pasaulio vidurio gynėju tituluojamas žaidėjas vis labiau traukia moderniųjų technologijų bendroves.

T.Silva tapo pirmuoju futbolininku, kuris pasirašė sutartį su hi-fi kepuraičių „Scullcandy“ gamintojais. Šią JAV bendrovę iki šiol reklamavo tik NBA žvaigždės (Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Derickas Rose'as) ir amerikiečių aktorė Kate Upton.

Garsiosios IMG rinkodaros bendrovės „IMX Talent“ agentūra įžvelgė brazilo potencines galimybes, todėl „Paris Saint Germain“ futbolininką jau priglaudė po savo sparnu.

9.Edenas Hazard'as (23 metai, belgas, Londono „Chelsea“ puolėjas) – 16,8 mln. eurų.

Alga: 11,5 mln. eurų per metus – 958 tūkst. eurų per mėnesį.

Premijos: 300 tūkst. eurų.

Papildomas uždarbis: 5 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“, „Nivea Men“, „CoverGirl“ kosmetika) ir kitą komercinę veiklą (restoranai, kvepalai, drabužių linija, finansinės investicijos).

Turtingiausių pasaulio futbolininkų sąrašą „France football“ pradėjo sudarinėti dar 1999 metais, bet į „Top 20“ pirmąsyk pateko Belgijos futbolininkas.

E.Hazard'as nelinkęs slėptis už kitų nugarų, todėl iš karto šoktelėjo į devintąją vietą, tik truputį nusileidęs Th.Silvai.

Su „Chelsea“ sutartį iki 2017 metų pasirašęs puolėjas jau dabar yra geriausiai apmokamas Londono klubo žaidėjas, per savaitę uždirbantis 221 tūkst. eurų.

Bet 23 metų belgas jau dabar galvoja ir apie karjeros pabaigą, todėl didžiąją dalį savo atlyginimo investuoja finansų rinkose. Ryškiausia Belgijos rinktinės žvaigždė taip pat vis labiau traukia reklamdavių dėmesį.

Angeliško paauglio įvaizdis padėjo jam pasirašyti pelningą sutartį su „Nivea“, turėti vardinius savo kvepalus („With love from Eden“) ir drabužių kolekciją („Eden Hazard Seduction“).

Belgijoje jaunas futbolininkas jau turi ne vieną restoraną, o neseniai net į rinką paleido nuosavą degtinės rūšį („Pure Wonderhazard“)!

10.Franckas Ribery (30 metų, prancūzas, Miuncheno „Bayern“ puolėjas) – 16,5 mln. eurų.

Alga: 14 mln. eurų per metus – 1,166 mln. eurų per mėnesį.

Premijos: 1 mln. eurų.

Papildomas uždarbis: 1,5 mln. eurų už reklamos sutartis („Nike“) ir kitą komercinę veiklą.

Joks Prancūzijos futbolininkas dar nebuvo pakliuvęs į „Žvaigždžių algų“ dešimtuką po Thierry Henry, kuris 2010-ųjų rikiuotėje užėmė penktąją vietą.

2013-aisiais F.Ribery net nusileido Madrido „Real“ puolėjui Karimui Benzema (20 vieta), bet šį kartą jau tapo turtingiausiu prancūzu.

Už savo finansinę sėkmę 30 metų žaidėjas turi būti dėkingas tik Miuncheno „Bayern“. Jis iki šiol retai pasirodo reklamos akcijose, išskyrus „Nike“ – ištikimą asmeninę sportinės aprangos tiekėją, ir savo sąskaitą banke papildo tik iš „Sabener Strasse“ (čia įsikūręs „Bayern“ klubas – Red.) gaunamais čekiais.

„Bayern“ vadovai nieko negaili Bavarijos sirgalių numylėtiniui.

Istorinis penkiagubas triumfas (Čempionų lyga, bundeslyga, Vokietijos taurė, Europos supertaurė ir FIFA pasaulio klubų čempionatas) F.Ribery garantavo 1 mln. eurų premijų, o jo metų alga pastarąjį sezoną jau pasiekė 14 mln. eurų prieš mokesčius (9,5 mln. eurų po mokesčių).

Geriausiu 2013 metų Europos futbolininku išrinktas prancūzas dabar yra geriausiai apmokamas „Bayern“ žaidėjas.

2014 metų turtingiausi pasaulio futbolininkai (vieta, žaidėjas, klubas, metų pajamos, metų alga eurais):

1.L.Messi („Barcelona“) – 41 mln. (12,5 mln.)

2.C.Ronaldo (Madrido „Real“) – 39,5 mln. (17 mln.)

3.Neymaras („Barcelona“) – 29 mln. (14,5 mln.)

4.W.Rooney („Manchester United“) – 24 mln. (18,9 mln.)

5.Z.Ibrahimovičius („Paris Saint Germain“) – 23,5 mln. (18 mln.)

6.R.Falcao („Monaco“) – 21,2 mln. (14 mln.)

7.S.Aguero („Manchester City“) – 19,7 mln. (12,5 mln.)

8.Th.Silva („Paris Saint Germain“) – 17 mln. (15 mln.)

9.E.Hazard'as (Londono „Chelsea“) – 16,8 mln. (11,5 mln.)

10.F.Ribery (Miuncheno „Bayern“) – 16,5 mln. (14 mln.)

11.F.Torresas (Londono „Chelsea“) – 16,2 mln. (10,9 mln.)

12.Y.Toure („Manchester City“) – 16 mln. (12,5 mln.)

13.D.Silva („Manchester City“) – 15,5 mln. (12,5 mln.)

14.G.Bale'as (Madrido „Real“) – 14,5 mln. (11 mln.)

15.B.Schweinsteigeris (Miuncheno „Bayern“) – 14,5 mln. (10 mln.).

16.L.Suarezas („Liverpool“) – 14,2 mln. (12,6 mln.).

17.MGotze (Miuncheno „Bayern“) – 13,9 mln. (12 mln.).

18.Ph.Lahmas (Miuncheno „Bayern“) – 13 mln. (10 mln.).

19.G.Buffonas (Turino „Juventus“) – 12,9 mln. (7,2 mln.).

20.B.Matuidi („Paris Saint Germain“) – 12,9 mln. (12 mln.).

Šaltinis: žurnalas „France football“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.