Gdanske futbolas suvienijo lenkus ir lietuvius

Lenkijos ir Lietuvos nacionalinių futbolo rinktinių dvikovoje penktadienį Gdanske pergalę šventė savo gretose ne vieną pasaulinio lygio žvaigždę turintys šeimininkai. Tačiau iš kitos pusės tądien visi buvo laimėtojai – rungtynių dalyviai pademonstravo, jog sportas gali suvienyti, rašo LFF.lt.

Lenkijos ir Lietuvos rinktinių draugiškas mačas Gdanske apsiėjo be incidentų.<br>V.Januškos/LFF.lt nuotr.
Lenkijos ir Lietuvos rinktinių draugiškas mačas Gdanske apsiėjo be incidentų.<br>V.Januškos/LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 AM

Artėjant rungtynėms viešojoje erdvėje buvo neretai primenami incidentai ankstesnėse Lietuvos ir Lenkijos rinktinių bei klubų rungtynėse. Spaudos konferencijoje dvikovos išvakarėse paklaustas apie lenkų aistruolių Poznanėje pernai iškeltą plakatą, Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas tiesiog lakoniškai atsakė, jog rytoj tikisi užpildyto stadiono ir puikios atmosferos.

Treneris nesuklydo – Gdansko „PGE Arena“ buvo apypilnė, o gera futbolo atmosfera sutelkė visus galvoti tik apie žaidimą aikštėje. Tuo pačiu už aikštės ribų netrūko draugiškų gestų.

Oficialioje rungtynių programėlėje kartu su Lenkijos himnu dviem kalbomis – lietuvių ir lenkų – buvo išspausdinta ir „Tautiška giesmė“. Stadione susirinkę žiūrovai Lietuvos himną ir pasitiko, ir palydėjo plojimais.

Dvikovos dieną per oficialius pietus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovus – prezidentą Julių Kvedarą ir generalinį direktorių Edviną Eimontą – taip pat rinktinių vadovą Robertą Tautkų, priemė Lenkijos futbolo asociacijos (PZPN) prezidentas, legendinis žaidėjas Zbigniewas Boniekas, generalinis direktorius Maciejus Sawickis.

Lenkijos atstovai patikino, kad nori ateityje sužaisti ir atsakomąsias tarpusavio rungtynes mūsų šalyje. Abiejų šalių federacijų vadovai taip pat aptarė galimybes bendradarbiauti įvairiose futbolo srityse. Ne tik vyrų ir vaikinų, bet ir moterų futbole – mūsų šalies merginos sulaukė kvietimo atvykti į Lenkiją sužaisti kontrolines rungtynes.

Po Gdanske vykusių vyrų rungtynių, kurias lenkams padėjo laimėti Roberto Lewandowskio 79 min. realizuotas 11 metrų baudinys – kolegos iš Lenkijos atsiprašė lietuvių dėl šio diskusijas sukėlusio epizodo.

Pakeliui namo paprastų Lenkijos futbolo aistruolių svetingumą pajuto ir rinktinės nariai. Stotelėje už Gdansko sutikti aistruoliai kartojo „jeden-jeden“ (1:1). Jie tikino, kad toks rezultatas būtų buvęs teisingas, ir Lietuvos komandos autobusą išlydėjo paplodami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje