Kaip Argentinos žvaigždė Lionelis Messi leidžia savo milijonus?

Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė Lionelis Messi gali visas jėgas skirti pasaulio čempionatui pasirengti ir nesirūpinti dėl ateities. Praėjusią savaitę argentinietis su „Barcelona“ klubu pasirašė naują kontraktą ir tapo brangiausiu pasaulio futbolininku. Per metus jis gaus po 27 mln. JAV dolerių (daugiau nei 68 mln. litų). Kur 26 metų argentinietis leidžia savo pinigus?

L.Messi ir A.Roccuzzo pažįstami nuo vaikystės.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
L.Messi ir A.Roccuzzo pažįstami nuo vaikystės.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-09 16:46, atnaujinta 2018-02-13 01:05

L.Messi jau dabar laikomas vienu geriausių visų laikų futbolininkų, o jo pajamos per metus siekia apie 40 mln. JAV dolerių (daugiau nei 100 mln. litų), rašo businessinsider.com.

Nepaisant turtų ir žinomumo L.Messi išlieka vienu uždariausių žmonių futbolo pasaulyje, nuo žiniasklaidos saugančių savo asmeninį gyvenimą.

Jis vairuoja prabangų automobilį ir gyvena gražiame name, tačiau pasaulyje yra nedaug sportininkų, apie kuriuos žinotume mažiau nei apie L.Messi.

Pernai jis uždirbo 41,3 mln. JAV dolerių (104 mln. Lt), mažiau tik už portugalą Cristiano Ronaldo. Tačiau konkurentą iš Madrido „Real“ ekipos jis aplenks kitais metais, mat pasirašė 27 mln. JAV dolerių (daugiau nei 68 mln. litų) kontraktą.

Už aikštės ribų jis uždirba beveik tiek pat, kiek ir žaisdamas futbolą. Už filmavimąsi reklamose gauna po 21,5 mln. JAV dolerių (daugiau nei 53 mln. Lt).

Didžiausią sutartį jis turi su sporto prekių gamintoja „Adidas“. Per metus įmonė jam moka po 4 mln. JAV dolerių (daugiau nei 10 mln. Lt).

Futbolininkas taip pat pasirašęs kontraktą su „Gillette“, „Samsung“, „Gatorade“ ir keletu kitų bendrovių.

L.Messi yra labai vertingas futbolininkas „Barcelona“ ekipai, jį norintis perpirkti klubas turėtų sumokėti 340 mln. JAV dolerių (862 mln. Lt) išpirką.

L.Messi – vienas labiausiai nuo žiniasklaidos atsiribojusių pasaulio sportininkų. Vos keli ženklai rodo, kad jis gyvena kaip vaikinas, per metus gaunantis daugiau nei 40 mln. JAV dolerių.

Jis vairuoja baltą 240 tūkst. JAV dolerių (608 tūkst. Lt) vertės „Maserati GranTurismo MC Stradale“ automobilį.

Futbolininkas vis dar išlaiko vaikystės namą, nors niekas iš šeimos narių jame nebegyvena.

Kartais jis užsisako atsitiktinį privatų lėktuvą, pavyzdžiui, keliaudamas į iškilmingą „Bollon d'Or“ apdovanojimų ceremoniją.

Nors L.Messi saugo savo asmeninį gyvenimą po devyniais užraktais, pasaulis pažįsta ilgametę futbolininko gyvenimo draugę Antonellą Roccuzzo.

Jie kartu užaugo, ir jų tėvai yra draugai.

Prieš dvejus metus pora susilaukė sūnaus, jį pavadino Thiago vardu. Sūnaus vardas užrašytas ant futbolininko sportinių batelių.

Vos keletą kartų L.Messi atkreipė į save dėmesį: ekstravagantišku taškuotu „Dolce & Gabbana“ kostiumu pasirodė „Ballon d'Or“ apdovanojimų ceremonijoje, susitiko su popiežiumi Pranciškumi, kuris yra didelis futbolo gerbėjas. Sulaukė nemažai dėmesio, kai sutiko išlieti auksinę savo pėdą, kuri buvo parduota už 5 mln. JAV dolerių (beveik 13 mln. Lt), o pinigai buvo skirti nuo cunamio nukentėjusiems japonams.

Palyginti su kitais šių dienų sportininkais, jis nesinaudoja savo populiarumu. Jo anketa socialiniame tinkle „Instagram“ blanki.

Kad ir kaip būtų keista, L.Messi paslaptingumas jam padeda. Kai nieko nežinome apie argentinietį, koncentruojamės į jo žaidimą.

Skirtingai nei didžiausias jo konkurentas C.Ronaldo, L.Messi yra vertinamas tik kaip žaidėjas, ne kaip asmenybė.

Argentinos rinktinė pasaulio čempionato F grupėje žais su Bosnijos ir Hercegovinos, Irano ir Nigerijos futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.